- Otrzymane podziękowania: 12
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie też dopada jakiś kryzys, mały nieźle daje popalić, jeszcze dziś mąż ma ostatni dzień wolnego, a od jutra już czuję że nawet nie zjem nic przy małym bo ciągle tylko albo cyc, łóżeczko i wszelkie łóżka go w plecy gryzą i nie mam kompletnie czasu na nic, chciałabym spać jak mały śpi ale nie ma na to szans...
A powiedzcie karmicie na dwie czy jedna pierś na jedno karmienie? Bo ja do tej pory jedną piers na jedno i na zmianę co karmienie, ale wczoraj zrobiłam eksperyment i po nakarmieniu dałam drugiego cyca, popił sporo ale za pół godz chciał znowu i jak mu dałam tego na którym skończy, bo niby tak się to miało robić, to sie darł jak oszalały, bo obie piersi były miękkie i mu słabo leciało i musiałby się bardziej namęczyć a tak to mu tryska na początku...
A drugie pytanie to jak karmicie na leżąco i dziecko zasypia albo przysypia to dajecie go pionowo do odbicia? Bo ja go zostawiam na boku i nie wiem, czy powinno mu się odbić wtedy też czy jak, może przez to potem jest niespokojny...
Dziewczyny ja kiedyś chciałam trójkę dzieci, teraz uważam że dwójka to maks ale następne za kilka lat, nie wcześniej :-D jestem wykończona i mam poczucie że jestem zła matka bo mam dość własnego dziecka... Też mam nieraz kryzys i chętnie dałabym butle z mm, ale co jeśli na butli będzie to samo? Macierzyństwo jest mega trudne Ehh...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Co do jedzenia postanowiłam karmić ile będą mieć sił ale dla mojego zdrowia psychicznego i chwili dla cyckow żeby zrobiły mleko mój młodu je butelkę dwa razy na dobę czasem trzy i nie uważam że dzieje mu się krzywda dwa on jest strasznym lakomczuchem więc poprostu jest głodny
Jak przysypia przy piersi i zaśnie mocno to zostawiam go na boku jeśli szybko się budzi to wtedy go biorę a tak jest najczęściej więc odbija po jakiś 10 minutach bo tyle śpi sam
Potem muszę go ponosić albo powozic w wózku żeby usnal
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Dziś byłam znów u pediatry, tylek się słabo goi. Co do wszelkich innych rzeczy czyli zoltaczka, napięcie mięśniowe....lekarka powiedziała, że nic takiego nie ma u mojego bobasa, że jest fajna, ruchliwa i zdrowa. I weź człowieku bądź mądrym, którego lekarza słuchać??? Moja mała dość często je, ale przybiera bardzo ladnie, juz waży 4410.
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Pewnie jadł z jednego cyca i dlatego masz mniej mleka w drugim-przystawiaj go raz do jednego,a raz do drugiego-mój jak jest głodny to oba pije, a jak nie to wypluwa drugiego i juz
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Megi a jak dajesz dwa cyce to następne karmienie zaczynasz od którego? I jak poznać ze cyc jest oprozniony? Bo niby jest miękki ale jak go ścianę to leci z niego mleko...
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Ja pamiętam- nawet jakbym się pomyliła to oba mam gotowe, bo od początku przystawiałam do obu, żeby pobudzać laktację
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Z karmieniem tak jak Megi pisze zawsze zaczynam od piersi na której skończy.
A mleko jest produkowane na bieżąco wiec zawsze będzie z cycow leciało ja mam 'flaczki" juz od ponad tyg i mleka aż za dużo
Mulian pięknie Natalka przybiera
Megi słodziaki i jak do siebie podobni moi to każdy inny
Masuska co u Was ? Dawno się nie odzywałaś
Za mną tragiczna noc pełnia źle wpływa na chłopców. Kubuś o 23 zrobił kupę, o 1 i o 6 jadł wiec super rewelacja ale za to Adam i Artur całą noc to mnie przychodzili, biedni spać nie mogli za to Artur juz 2 godzinę śpi, ciekawe jak Adam w przedszkolu sobie radzi po takiej nocce
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
My dzisiaj po szczepieniu. Kornela waży 6 kg i ma 62cm w miesiąc przybrała 1200g więc jest co nosić . Mam nadzieję ze zadnej gorączki ani nic po szczepionce nie będzie
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Ja w sumie też nie wiem kiedy przystawic do drugiego cyca. Mleko mam nawet jak mała 30 min ciągnie z jednego więc wolę karmić jednym cycem na jedno karmienie żeby właśnie za dużo wodnistego samego nie miala.
Byłam dziś u innego lekarza i wg niej mała żadnej zoltaczki ani napięcia mięśniowego nie ma. Czy ja to już pisałam??... Sama nie wiem już co komu mówię.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Mena to masz kawał słodyczy do dzwigania
Kubuś ma 54 cm a ile waży dowiem się za tydzień na kontroli