BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

7 lata 9 miesiąc temu #1057248 przez maga4
Ja używam Aveeno lub Neutrogeny. Nie mam żadnych rozstępów na razie i w pierwszej ciąży tez nie miałam. Nie lubię olejkow ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 9 miesiąc temu #1057252 przez Miluniaa
Marysiu moja sie urodzila malutka miala52 cm tych najmniejszych mialam malo ale i te byly za duze ;) staralam sie przykladac i wyjmowac male te rozmiarowki sa dziwne ale nakladalam tez troche za duze podwijalam rekawki czy nagawki ;) dziecko w takim tepie rosnie, ze chwila moment i bylo ok :) Tylko, że ja urodzilam w zime to ubieralam w bodziaka czesto w rajsopki :) wiekszego klopotu z tym nie bylo

7 lata 9 miesiąc temu #1057258 przez maga4
Dziewczyny czy wam tez już obniżyły się brzuchy? Ja mam niby jeszcze 7 tygodni a brzuch już całkiem nisko :huh:

7 lata 9 miesiąc temu #1057260 przez Miluniaa
maga ja mam wysoko ale mi obnizyl sie dopiero na porodowce

7 lata 9 miesiąc temu #1057262 przez kasia1616
Ja jak narazie też jeszcze nie mam obniżone... Ale może dlatego że moja mała jeszcze nie jest ułożona do porodu. No i praktycznie cały czas leżę.... A możesz przysłać zdjęcie?

7 lata 9 miesiąc temu #1057263 przez kasia1616
Mój brzuchol wygląda tak
Załączniki:

7 lata 9 miesiąc temu #1057265 przez maga4
Mój brzuch:)
Załączniki:

7 lata 9 miesiąc temu #1057269 przez Mala_ewa
Dzisiaj miałam pierwsze skurcze, ale wyczytałam w necie, że to są takie "oszukane". Bolało mnie podbrzusze jak podczas okresu, ale jak się położyłam, yo było ok.
moja mama mówi, że mój brzuch też jest nisko. Od wczoraj Mały tak się kręci, że aż mój mąż mój, że jestem kobietą z falujacym brzuchem. :-D

7 lata 9 miesiąc temu #1057271 przez AsienkaZet
Hej dziewczyny :) Ale się tutaj dzieje :D Ja ostatnio miałam małe zamieszanie z wodami płodowymi i nawet siły nie miałam żeby wchodzić na forum :( w ciągu półtora tygodnia dostałam 3x skierowanie do szpitala, siedzenia na tych SORach, izbach przyjęć, ponowne wizyty u lekarza strasznie mnie umęczyły i fizycznie i psychicznie... tyle usg co miałam przez ten krótki okres to całą ciąże nie miałam, ktg też już kilka razy zdążyli mi zrobić - w końcu jednak sprawa sie unormowała, wody wzrosły i juz tydzień utrzymują się na dobrym poziomie. Podobno przyczyną spadku było moje dosyć ostre "przeziębienie" które mnie męczyło przez prawie 2 tyg... No to tak w skrócie...

Co do brzuszków - ja mam raczej nisko, tylko że ja tak chyba całą ciąże mam :) Taki mój urok ;) Przynajmniej problemów ze zgagą i dusznościami nie doświadczyłam hihihi :D

Ja brzusio smaruje tylko oliwką z Palmersa i nie mam rozstępów, ale nie wiem czy to jej zasługa czy po prostu nie mam predyspozycji do rozstępów? Trudno powiedzieć :)

7 lata 9 miesiąc temu - 7 lata 9 miesiąc temu #1057272 przez aNusia90
Mój brzuch też "żyje swoim życiem" he. A oto i on z wczorajszych zakupów wózkowych :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

7 lata 9 miesiąc temu #1057277 przez Mala_ewa
A to mój. Musiałam bluzkę pod biust wcisnąć, żeby była lepsza perspektywa.
Załączniki:

7 lata 9 miesiąc temu #1057278 przez Mala_ewa
Maaaadaaakkra sorry, że jest do gór nogami, nie wiem jak to przekręcić. Na tel mam normalnie, nie kręciłam aparatem. Ech, ja mam 2 lewe ręce do techniki.
:-D

7 lata 9 miesiąc temu #1057287 przez Bogiii
Ja jestem w 33 tygodniu i jakos ok. 2 tygodni temu mi z dnia na dzien opadl. Teraz czuje bol wzgórka lonowego i czytałam ze to diecko glowka uciska

7 lata 9 miesiąc temu #1057308 przez motylek270
Mi tez ostatnio wydaje się ze brzuch sie obniżył. No ale szyjka dluga. We wtorek miala 33mm. No i dzis mnie strasznie bola lędźwie. No a brzuch tez mi wieczorami chodzi na prawo i lewo.
Załączniki:

7 lata 9 miesiąc temu - 7 lata 9 miesiąc temu #1057309 przez motylek270
Zdjęcie mistrzostwo, no ale syn mi przeszkadzal. Taki zainteresowany jest telefonem.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka