- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie KWIECIEŃ 2017
Mamusie KWIECIEŃ 2017
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do ciuszkow na wyjście ja biore:
Body (2 szt- rozmiar 50 i róż 56 bo nie wiem jaki będzie duzy bobas)
Polspiochy (czyli spodenki ze skarpetkami) ale pod polspiochy zakładam skarpetki jeszcze jak bedzie zimno
Kaftanik
Na to pajacyk taki cieplejszych (ale nie polarowy)
Czapeczka bawełniana cieniutka na to czapeczka bawełniana ciepła
W foteliki będzie czekał spiworek (ten z lidla) + kocyk jak będzie zimno.
I to tyle
Co do odwiedzin w szpitalu u mnie od 7 do 19 ktoś był, albo rodzina albo koleżanki mi to nie przeszkadzalo- pewnie przeszkadzało innym mama ale cóż zrobic teraz będę chciała bardziej kameralne zobaczymy czy się uda
Co do ciuszkow "gorszej" jakości nauczyłam się grzecznie mówić dziękuję i tyle. Robie selekcję co mi się podoba i będę używać a to co nie wystawiam na olx za darmo z tym ze pisze w jaki stanie (no ale pojedynczej skarpetki bym nie dala- przesada, no i brudnych- przesada na maxa)
Ale fakt faktem jak ktoś pyta co mi potrzeba zawsze odpowiedz ta sama- pampersy, chusteczki nawilżane, płyn lovella w zależności kogo na co stać ten to kupuje. I tak samo się ciesze z chusteczek za 5 zł jak z paczki pampersow za 50zl bo niestety przy tych Malenstwch pieniądze lecą na te rzeczy tak ze końca nie widać.
Ale się rozpisalam jeszcze obejrzę milionerów i idę spać- ładować baterie
Milego wieczoru!
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
Ja odnośnie ciuchów to zwracam uwagę bardzo. Jak dostawałam od siostry to były wyprane, wyprasowane i zadbane. Jak moja córka coś zniszczyła to po prostu już jej nie oddawałam. Trudno żeby po 3 dziecku niektóre ubrania były jeszcze dobre. Teraz jak dostaje ubrania to też robię selekcję - wolę mniej niż jakieś brudne.i zniszczone.
Do szpitala nie biorę ubrań dla dziecka, bo nie trzeba. U nas szpital zapewnia ubranka i były one spoko. Na wyjście tylko muszę coś uszykować.
- Paula1704
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 7
a najgorsze, że trzeba im za to ładnie podziękować i być wdzięcznym.
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
:-D o matko jakie Rozważania :-D
A ja czytam teraz "Był sobie pies" i się pory załamany :-D przypomniało mi się jak musiałam uśpić swojego piesia, a ta książka pisana jest z perspektywy psa (on jest narratorem). O matko, uff, stara a głupia.
- AsienkaZet
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
Marysiu a u Ciebie wielki finał dokładnie za tydzień! Już mocno trzymam kciuki
Co do ciuszków - też nie rozumiem jak można dać komuś brudne, czy do niczego się nie nadające... Sama dostałam od szwagierki obrzygany za przeproszeniem kombinezon - nie rozumiem jak można coś takiego dac, ja bym sie chyba ze wstydu spaliła, no ale jak widać - różne mają do tego podejście.
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Natomiast jak sie urodził Jas dostawałam ubrania od kuzynki. Byly one po trojce dzieci ale dużo bardziej zniszczone niż moje obecnie. No i wiadomo Jas byl pierwszym dzieckiem wiec chciałam dla niego samych pięknych, nowych ubranek. Miałam frajdę podczas zakupow.
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do magnezu tez kazał mi odstawić żeby w razie czego poznać jak by się wcześniej zaczęło. ... no i żelaza tez mam już nie brać bo podobno może to przedłużyć zoltaczke a ja chcę jak najszybciej wyjść ze szpitala, wiec biorę tylko witaminy dla ciężarnych.
Dziewczyny znacie jakiś godny polecenia sklep interentowych ze stanikami do karmienia?! Albo z allegro jakiegoś sprawdzonego sprzedającego?
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- aNusia90
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Mam pytanie, bo szpital w którym myślę rodzić (co z tego wyjdzie nie wiadomo, bo myśleć to sobie można ) organizuje w sobotę dni otwarte, i zastanawiamy się z M. warto iść. Była może któraś z Was na takich dniach? Jak to wygląda? Można się czegoś konkretnego dowiedzieć czy to tylko taka autoreklama będzie jak o jest super fajnie, ale bez konkretów.
Was też czasem dopadają bóle podbrzusza jak na okres? Mnie już drugi raz takie dopadły, może nie za długie i bolesne ale z łóżka zwlec nie miałam się ochoty. W piątek wizyta, zobaczymy co gin powie.
Pozdrawiam
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do takich dni otwartych -tak warto. Zobaczysz sale - będziesz lepiej wiedziała co zabrać, poznasz położne chociaż z widzenia, będziesz wiedziała gdzie co jest. Ja jakbym miała okazję to bym poszła na takie dni otwarte.
Ja tez będę zamawiać u tego allegrowicza hehe te z lidla mam ale 2 szt to za malo będzie. .. wczoraj podczas kąpieli juz widziałam ze coś zaczyna wypływać z moich piersi co mnie cieszy bo bardzo bardzo chce karmić piersią a boje się jak to będzie po cc przed terminem.
U mnie dzisiaj pochmurno, zapowiada się na deszcz.... tylko siedzieć w domu i łapać depresje- na szczęście córka co chwila wymyśla jakieś zabawy wiec jest wesoło.
Pozdrawiam miłego dnia
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
Marysia też bedziemy trzymać kciuki! W sumie to masz fajnie, że za chwilę będziesz tulić swoje dziecko. Ja za tydzień mam sesję ciążową
Przesyłam dwa zdjęcia z BS - zobaczcie jak mi ładnie dziewczyny mieszkanie przystroiły