BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

8 lata 2 tygodni temu #1058205 przez nadinchen
Gratulacje Marysia! Ale masz fajnie, że już po jesteś :) Teraz zbieraj siły i daj znać jak już się sytuacja uspokoi :)
Ja też już mam skurcze - tak co 1 - 2 dni. Brzuch też mi się napina - najczęściej po bardziej intenstywnym dniu. Teraz w sobotę mamy sesję ciążową, więc muszę do niej wytrwać, a potem mogę rodzić. Ciekawa jestem co mi lekarz powie w poniedziałek. Ostatnio już miałam rozwarcie małe, więc jestem ciekawa czy się ono znacznie powiększyło. Też bym chciała urodzić wcześniej jakoś - przed świętami. Wiem co oznacza czekać i rodzić po terminie, więc nie chce tego drugi raz przechodzić ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 2 tygodni temu #1058255 przez Miluniaa
Mi tez sie marzy rodzic przed swietami w tym roku dla mnie swieta moga nie istniec mecze sie przy sekundzie siedzenia na krzesle wiec juz sobie wyobrazam co to bedzie...
Duze te Wasze dzieciaczki moje na dzien dzisiejszy wazy 2500 ale moja cora jak sie urodzila tez kruszyna byla wiec chyba taki moj urok ze nosze male dzieci ;p

Ale mam kryzys zgaga pali rennie dziele na male kawalki zeby nie brac duzych ilosci dieta nie pomaga pali mnie doslownie po kazdym jedzeniu ;/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Cos tez morfologia mi sie namieszala ale mam nadzieje, ze to od tego ze nie bylam na czczo bo musialam zawiesc posiew i zapytalam pania i ona mowila, ze moge zrobic nie na czczo morfologie bo to nie cukier no i tak zrobilam, a wyniki jakies dziwne ;/

8 lata 2 tygodni temu #1058256 przez kasia1616
Ja nawet nie wiem jak miałam pobrane gbs lekarz tak to zrobil że nie poczułam ale była to też ljo jedna probowka więc pewnie tylko z pochwy. Mi powoli brzusio opada....

8 lata 2 tygodni temu #1058257 przez Mala_ewa
Gbs miałam pobrane we wtorek tylko z pochwy.

Co do morfologii, to położna mówiła, że w ciąży wypada robić po posiłku, bo nie można zbyt długo być na czczo. Tłumaczyła to tym, że my swój cukier możemy kontrolować, ale spadku u dziecka nie da rady. Ja wprawdzie robiłam na czczo, bo i tak biorę tabsy na tarczyce i mogę jeść dopiero po pół godziny.

8 lata 2 tygodni temu #1058258 przez Mala_ewa
A i jeszcze jedno. Miluniaa ja bym chciała taka kruszynke. Boję się, że moje Dziecię będzie dużo ważyło, ale nie na tyle, by załapać się na cesarke. Boję się 4kg dziecko rodzic... Ech...

8 lata 2 tygodni temu #1058260 przez Paula1704
Mi lekarz zapisał pochwa i odbyt i tak też miałam pobierane. Ale to wczoraj dopiero i czekam na wyniki :)

8 lata 2 tygodni temu #1058266 przez motylek270
Paula Ty w 34 jesteś tygodniu i juz gbs? Czytałam ze wiarygodne wyniki wychodzą gdy gbs robione jest miedzy 35 a 37 tygodniem a wcześnie wynik jest fałszywy. No ale w sumie lekarz Ci to robił wie najlepiej.

8 lata 2 tygodni temu #1058267 przez Paula1704
Motylek w 35 tygodniu :) i tak też lekarz kazał mi zrobić:) wizytę mam w środę za tydzień więc musiałam zrobić wczoraj, bo wyniki mają być do 7 dni

8 lata 2 tygodni temu #1058270 przez motylek270
A widzisz, no wiec wszystko jasne :)

8 lata 2 tygodni temu #1058272 przez Miluniaa
motylek 34 z kawalkiem to 35, wiec jak najbardziej badanie jest w terminie :) Chociaz moj lekarz na nfz liczy skonczone tyg , a prywatny zaczete i smiesznie mam w karcie ciazy wpisane jeden pisze 35 , a drugi 36 ;p Ale mlodsi lekarze sa juz uczeni na wlasnie zaczete tyg, wiec ja mam 36 ;d

8 lata 2 tygodni temu #1058273 przez Mala_ewa
He he, ja też się gubię, dlatego jak ktoś mnie pyra mówię albo 34 albo 35

A lekarz mówił, że 35 się kończy, kolejna wizyta za 2 tyg i już muszę mieć wynik w ręku. :-)

8 lata 2 tygodni temu #1058274 przez Mala_ewa
Tak dla wesołości. :-)
Załączniki:

8 lata 2 tygodni temu #1058276 przez maga4
Co do Gbs to ja na wczorajszej wizycie u lekarza rodzinnego dostałam zestaw do pobrania wymazu i mam sobie sama pobrać w przyszłym tygodniu i im przyniesc :) Standardy ielandzkie ;)

8 lata 2 tygodni temu #1058277 przez Miluniaa
maga ja bym sie cieszyla bo dla mnie z mala to bylo krepujace badanie... Ja wszoraj jak tylko z pochwy mialam szukalam zeby sama sobie pobrac ale w Pl raczej nie ma takiej opcji :)

8 lata 2 tygodni temu #1058278 przez Mala_ewa
Taki hand made. Ale z drugiej strony to nie cytologia, wkładasz patyk, kręcisz i już. ;-D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka