BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

8 lata 1 godzinę temu #1059036 przez maga4
Kakadu gratulacje! Fajnie ze taki szybki poród i wszystko ok.
Ja mam często skurcze, ale nic poza tym.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1059061 przez Marysia87
Kakadu!! Gratulacje pochwal się Julia!!
I rób zdjęcia dzień w dzień. .. mój to się tak zmienia ze szok. Z dnia na dzień inne dziecko :cheer: No ale od kiedy jest w domu to przybrał juz 800 gram wiec robi się z niego byk hehe
Odzywaj się i pisz co u małej i u ciebie?!
A reszta dziewczyn jak Wasze maleństwa?
Dziewczyny które mają blisko termin- dużo spokoju i siły juz niebawem będziecie tulily swoje maleństwa :kiss:

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1059099 przez kasia1616
Hej dziewczyny któras z Was kiedyś pisała że jej maluszek ma za mały brzuszek jak na wiek ciąży.... Jak sytuacja teraz wygląda? Pytam się bo moja mała przez dwa tygodnie nic nie przytyla i teraz jak nie przytyje do wtorku to w środę mam cesarkę... Pozdrawiamy

7 lata 11 miesiąc temu #1059122 przez maga4
Kasia u mnie dzidzia ma o 2 tyg mniejszy brzuszek niż resztę ciała. Na kontroli po miesiącu brzuszek nadal był mniejszy o 2 tyg ale ciagle rósł wiec lekarz powiedział ze jest ok.

Dziewczyny dziś większość dnia boli mnie w krzyżu jak na okres i podbrzusze. Nie mam skurczy tylko ciągły ból. Mały się rusza normalnie. Miałyście coś takiego? Nie wiem czy jechać do szpitala bo spędzę tam kilka godzin w poczekalni.

7 lata 11 miesiąc temu #1059130 przez nadinchen
Kasia moja miala jakiś czas temu, ale już dawno nadgoniła.
Maga 4 takie bóle to są właśnie objawy skurczy przepowiadających. Skurcze to właśnie taki przypływający ból - u mnie tak się objawiają. Przy pierwszym dziecku miałam właśnie bóle krzyżowe. Teraz też mi się zdarzają od czasu do czasu. Jeśli Cię boli tak, że z bólu nie możesz wytrzymać to ja bym jechała do szpitala. Zawsze lepiej skontrolować - najwyżej Cię cofną do domu.

7 lata 11 miesiąc temu #1059134 przez motylek270
Ja wczoraj robiłam usg. Przepływy w normie. Olek waży 2735g i wagą odpowiada 36 tygodniowi. No ale wiadomo na to nie ma co patrzeć. Główka wysoko, a jak lekarz zapytał czy mam już jakieś skurcze- ja mu że nie. To kazał spokojnie czekać. Jakby do 40 tygodnia nic się nie zadziało to mam przyjechać na IP.

W tamtej ciąży odeszły mi wody i nie miałam żadnych skurczy. Po 5 godzinach od odejścia wód Janek był na świecie. Boję sie że nie rozpoznam skurczy, albo rozpoznam za późno...Dlatego jedynym moim życzeniem jest powtórka z poprzedniego porodu. Przeraża mnie IP w szpitalu, w którym mam rodzić. Tam zawsze jest tłok i panuje niezrozumiełe dla mnie zamieszkanie. ALbo czeka sie na lekarza dyżurującego, albo na jakieś badania, bo gabinety pozajmowane. Szok.

7 lata 11 miesiąc temu #1059142 przez GosiaO
Motylek sie nie martw, wszystko rozpoznasz... w pierwszej ciazy odeszły mi wody tak samo jak Tobie i nie miałam skurczy a rozwarcie jedynie 2 cm, ale zanim zrobili mi cc to minęło 17 godz... mam nadzieje, ze teraz bedzie inaczej- ale jakby nie było najważniejsze by wszystko dobrze sie skończyło. Na 14:30 jadę na KTG ale nie sadze by cos wykazało, bo jakoś taka cisza ;-)

7 lata 11 miesiąc temu #1059143 przez GosiaO
Asia jak Ty sie czujesz??? Jak Twoje samopoczucie???

7 lata 11 miesiąc temu #1059147 przez motylek270
GosiaO może to cisza przed burzą.

7 lata 11 miesiąc temu #1059156 przez aNusia90
motylek270 - Ty chyba pisałaś, że karmiłaś bebilonem pronatura 1. My przymierzamy sie do zmiany, bo pediatra powiedziała, że raczej alergii nie ma wiec spróbować na zwykłe zmienić i chciałam zapytać, jak twoja dzidzia je tolerowała? Wiem,że dziecko dziecku nie równe ale szukam opinii. Szkoda tylko, że pediatra nie powiedziała, jak zmieniać mleko. Jakieś rady?

7 lata 11 miesiąc temu #1059171 przez Marysia87
Anusia zobacz ma opakowaniu... z tego co kojarzę daje się np jeśli mleko robisz z 4 miarek to 1 miarę nowego mleka a 3 starego i po mału zwiększasz ilość nowego.
A ile już karmisz mlekiem? Może poprostu daj nowe mleko.
No i 3 pomysł jest infolinia na pudełkach z mlekiem... zadzwoń i spytaj ja kiedyś dzwoniłam.

7 lata 11 miesiąc temu #1059180 przez motylek270
Anusia zmieniasz normalnie. Podajesz zalecana dawkę i obserwujesz dziecko. U nas Janek w szpitalu dostawał bebiko potem hipp a my w domu wybraliśmy bebilon pronutra. Sprawdziło sie super. Janek nie miał nawet kolki, no i jego smak byl znosny. NP. Enfamil ma taki nieprzyjemny smak ze nie wiem kto to może pic.

7 lata 11 miesiąc temu #1059181 przez maga4
Dla dzieci smak mleka chyba nie ma większego znaczenia. Mój syn musiał pic Nutramigen bo miał alergie. Smakuje paskudnie a nie było problemu :)

7 lata 11 miesiąc temu #1059183 przez AsienkaZet
Gosia i jak KTG? :-) Ja leżę w szpitalu bo wczoraj i dziś miałam skoki ciśnienia, przez całą ciąże było niskie a tu nagle 140/100, 150/90... więc zdecydowali ze mnie położa. No i jak samo się nie zacznie to na dniach będą wywoływać.

7 lata 11 miesiąc temu #1059185 przez GosiaO
Asiu KTG zapis czysty i nic sie nie dzieje... jak nic sie nie wydarzy to we wtorek kontakt z lekarzem i w czwartek do szpitala- mam juz skierowanie...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka