- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie KWIECIEŃ 2017
Mamusie KWIECIEŃ 2017
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Linusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Jestem ze Śląska
- Bogiii
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 7
W stopce Nadinchen znajdziesz link do pliku, w ktory możesz wprowadzić info o sobie-terminie porodu,imieniu dziecka,itp.
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Nadinchen- wielkie gratulacje!!!! Super ze córka bez smoczka moja dalej z dwoma spi...
Linusia -witaj!!! Im więcej na forum mamuś tym lepiej więcej informacji i doswiadczen, wiec rozgosc się wygodnie. Ja nigdy nie rozumiałam zmiany terminu porodu?! Może być w ogóle coś takiego?! To ze dziecko jest większe lub mniejsze to chyba sprawa indywidualna a wiek ciąży określa się na podstawie jednego z pierwszych usg gdzie bije serduszko i jeśli cykle regularne to tez na podstawie cykli.... jak ci to lekarz wytłumaczył? ! W sumie fajnie ze w ta stronę niż w druga ze dłużej byś czekała.... ja to mogłabym juz rodzic hihi tak bardzo chce juz przytulic synka ale termin porodu mi nic a nic się nie zmienia
A mój mały ma czkawke hehe cały brzuch mi drga... smiesznie
- Miluniaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
tez mialam zelazo tardyferon czy jakos tak ale jest super po 2 tyg podniosl wyniki
- Linusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja tez z woj. Slaskiego
- maga4
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
Maga4 ja też mam robić krew i mocz co wizytę. Dziwne trochę, że twój lekarz tego nie kontroluje. Może w Irlandii inne mają podejście do ciąży
Marysia 87 spróbuj parę nocy bez smoczka, bo potem będzie jeszcze gorzej jak się kolejny maluch pojawi - już w ogóle nie będziesz miała do tego głowy. Ja to się zastanawiam czy dam radę z odpieluchowaniem i cieszę się, że ze smoczkiem tak gładko poszło - jeden problem z głowy
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Linusia witaj! bardzo mnie zainteresowałaś tym wpisem. Sama zaatanawiałam się, czy w moim przypadku lekarz się nie pomylił. Jak byłam u lekarza 31.01, to dziecko ważyło 1,3! to jest ponoć waga dla 30 tygodnia... ;/ a nie tyję - od początku stycznia waga bez zmian (są drobne różnice, a to 200 g mniej później więcej, ale nie ważę więcej niż na początku stycznia), a dziecko bardzo szybko przybiera na wadze.
Muszę dopytać się na kolejnej wizycie, bo w sumie też poszłam do niej, bo miałam nieregularne miesiączki i boję się, że ktoś tu coś źle policzył.
aNusia90 mnie też twardnieje brzuch. ;/ Bardzo to jest nieprzyjemne, wczoraj aż złapalam jakiegoś doła, bo ciężko było mi chodzić, czułam, że skóra tak mi się naciąga, że zaraz pęknie. mówiłam o tym lekarzowi, ale wówcas nie było to takie nieznośne i lekarka nic nie powiedziała.
Jak czuje takie napięcie, to musze się położyć. Wówczas trochę mi lepiej ;/
- aNusia90
- Wylogowany
- gaworzenie
Linusia witaj ciekawy przypadek. Ja jak pytałam lekarza o wagę, czy odpowiada tygodniowi ciąży, to powiedział, że waga dziecka w danym tygodniu jest bardzo indywidualna dla każdego dziecka, a tydzień ciąży określa się na podstawie wielkości główki, długości kości udowej i czegoś jeszcze ale mi umknęło już teraz
Mam pytanie, powiedzcie mi co z laktatorem, warto kupić czy nie jeśli tak, to na co zwracać uwagę przy wyborze?
Pozdrawiam
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja albo kupie medele (zależy ile kasy mi się uda uzbierac) albo kupie znów tommee tippe. Ja chcę mieć już w szpitalu laktator, pomoze przy rozkręceniu laktacji.
Nadinchen ja chyba jednak nie dam rady.. ja chyba bardziej jestem przyzwyczajona do smoczka niż córka. .. jak tylko płacze to jej daje... nie umiem jej nie dać smoczka wieczorem.... musze się zebrać w sobie bo fakt potem będzie duzo gorzej.
A ja coś dzisiaj kiepsko się czuje, chyba choroba mnie bierze do tego kręci mi się w głowie cały czas i jakaś słaba jestem
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
I nie wiem czy paniowicka? Stosuje kremy na rozstępy 2 razy dziennie. Może to za mało w tym okresie?