BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

7 lata 10 miesiąc temu #1053205 przez nadinchen
Ja mam na 56. Rozmiar rozmiarowi nie równy. Moja córka 62 nosiła dopiero w wieku 3 miesięcy bo tak to wszystko z niej spadało. W pierwszym miesiącu nawet zakładałam na rozmiar 50, a miała 56 cm długości :) I póżniej 62 i 68 bardzo długo. Teraz ma 1,5 roku a jeszcze nosi 80. Dopiero co powoli bluzki zakładam na 86.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 10 miesiąc temu #1053420 przez Marysia87
Hej.
Co tu taka cisza??!!! Pisać co u was!! Macie już wszystko czy szał zakupów się zaczął teraz??!
Ja jeszcze tylko kwestia łóżeczka i będzie z tych większych spraw wszystko... zostaną kosmetyki :woohoo:
No i będę szykować torbę do szpitala... ostatnio strasznie się wystraszylam brzuch mi się napial skurcze itp ale polezalam i przeszło ale mój mąż cały w nerwach był ze za wcześnie żebym rodziła. ... no i "kazal" spakować mi torbę bo on nie będzie wiedział co spakować. No i od tamtej pory się oszczędzam- spacery 2h juz nie wchodzą w grę no i nie podnoszę i nie chodzę z mala na rękach. .. w końcu styczeń a nie kwiecień jest. Trzeba zacisnąć nogi i doczlapac do terminu hehe
Motylek, anusia, mała ewa- proszę o relacje z dzisiejszych wizyt bo z tabelki jak dobrze odczytałam dzisiaj wy macie spotkanie z Maluszkami.

7 lata 10 miesiąc temu #1053424 przez aNusia90
Witajcie :)
Marysia87 - zgadza sie dziś wizyta ale dopiero wieczorem, więc jeszcze trochę do spotkania z Maleństwem... i mam nadzieje, że będzie lepsze niż ostatnio bo jak sobie przypomnę ostatnią wizytę to aż mnie skręca....wrrrr i na tą wizytę ide w średnim humorze, zobaczę z jakim wrócę.

Mam pytanie do doświadczonych mam odnośnie butelek...do tej pory myślałam, że butelka i smok żadna filozofia a tu gdy stanęłam przed półką w sklepie zonk firm i marek tyle co kolorów....i co tu wybrać? Macie jakieś swoje typy? Lovi, Avent, TOMMEE TIPPEE? Na co zwrócić uwagę przede wszystkim.
Z góry dzięki...Pozdrawiam :)

7 lata 10 miesiąc temu #1053428 przez Marysia87
Anusia- ja z czystym sumieniem polecam tomee tippee, miałam przy córce bo koleżanka poleciła i się sprawdziły. I do około wszystkim mowie o tych butelkach i u wszystkich się sprawdziły. Ja zamawiam smoczki do butelki przez allegro bo w smyk drogo wychodzi a w auchan i tego typu sklepach nie mają z tomme tippee.

Miałam też laktator ręczny z tommee tippee i uważam że jest ok ale tu nie mam porównania z inna firma.

7 lata 10 miesiąc temu #1053430 przez Marysia87
Anusia- no i trzymam.kciuki za dzisiejsza wizytę. Oby tym razem po wizycie humor ci dopisywał!!!!

7 lata 10 miesiąc temu #1053436 przez maga4
Ja tez polecam Tomee Tippee. Miałam przy pierwszym synu i teraz tez kupiłam. Ja mam prawie wszystko gotowe nawet kupiłam pampersy :) Zostało trochę prasowania i torba do szpitala.

7 lata 10 miesiąc temu #1053478 przez Paula1704
Ja dostałam trzy butelki Dr Brown's takie średniej wielkości. Więc takie mniejsze dokupie z Tomee Tippee, bo wszyscy mi je polecają ;)
Nam dziś przyszła kołyska, właśnie mąż składa :) i byliśmy od sesji brzuszkowej! Nie mogę się doczekać efektów :)
Dziewczyny dawać znać jak po wizytach, ja jadę jutro :)

7 lata 10 miesiąc temu #1053483 przez kasia1616
Ja także kupuję butelki Tomee Tippee a wizytę mam jutro już nie mogę się doczekać :)

7 lata 10 miesiąc temu #1053512 przez motylek270
Dziewczyny nie uwierzycie. Jestem taka zła. Zastanawiałam się dlaczego nie mogę podejrzeć wyników testu obciążenia glukozą. Dzis stało się wszystko jasne... Pielegniara pobierającą mi krew nie oznaczyła probówek i musze ten przyjemny test powtórzyć :ohmy:
Mam jakąś infekcję i dostałam globulki. To jednak możliwe bo dzidziuś uciska mi na prawą nerkę i mam zastoje moczu.

z dobrych wieści: Dzis byłam ostatni dzień w pracy i biorę sie za przygotowania do przyjścia na świat Olka.
Jutro znów idę na glukozę brrrrr.

7 lata 10 miesiąc temu #1053522 przez maga4
Motylek zazdroszczę ja muszę pracować do końca marca :(

7 lata 10 miesiąc temu #1053528 przez Miluniaa
motylek przeciez to ubic taka ! no masakra jeszcze zeby zwykle badanie, a to do przyjemnych to nie nalezy ;/

7 lata 10 miesiąc temu #1053534 przez aNusia90
Ja po wizycie. Jak narazie Fasolka rosnie ksiazkowo do tygodnia:) i ulozona glowka w dol. Z tych dobrych nowin odwiedzilam Smyka i na wyprzedazy sliczny kombinezon Kupilam w sam raz na marzec/kwiecien i wielopak pajacykow i pare innych drobiazgow. :)
Co do glukozy to wspolczuje tez musialam powtarzac dwa razy...

7 lata 10 miesiąc temu #1053543 przez nadinchen
Anusia ponoć tommee tippee jest dobre. Ja mam niekapka i miski z łyżeczkami z tej firmy - bardzo je lubie. Z butelek my korzystalismy.: avent i nuk. A teraz bede testowac canpol babies bo dostałam w prezencie :)

7 lata 10 miesiąc temu #1053547 przez motylek270
anusia a co było u Ciebie przyczyną powtórki? Ja jutro tym babkom pokażę. W ogóle to poproszę o dane tej pielęgniary co mi robiła poprzednio badania i złożę oficjalną skargę. Ciągle mnie nerwy trzymają, jestem taka sciekła.

U nas też butelki tommee tippee- były, sprawdziły się i wracamy do nich znów.

7 lata 10 miesiąc temu #1053578 przez kasia1616
motylek270 powodzenia na powtórce.... Dziś ja mam wizytę i Paula prawda?. .. Mój maluszek jest tak aktywny że ja przez to jestem głodna w nocy :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka