- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Mamusie KWIECIEŃ 2017
Mamusie KWIECIEŃ 2017
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aNusia90
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- AsienkaZet
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
Marysia super, że z dzidzia ok Ja w sobote mam usg i jestem ciekawa ile mała waży, mierzy, jak urosła i jak jest ułożona
Co do magnezu, brałam MAGNE B6, LAKTOMAG B6, ale ostatnio wyszedł mi mimo to niedobór magnezu i teraz biorę ASMAG Forte (3 razy na dzień) - może ten jakoś lepiej się przyjmie
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Bogiii
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 7
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
Mi nogi nie puchną, raczej mam problem z drętwieniem - ale to jak szydełkuję
aNusia90 - ja nie miałam - kocyk sobie składałam. Wszystko zależy od Ciebie - łatwiej się chwyta takie maleństwo w rożku - jeśli się trochę boisz. Ja teraz chce sobie uszyć z ciekawości i zobaczyć czy będę go używać.
Ja teraz będę używać kokon w łózeczku i kocyk jak przy pierwszej ciąży. Kołdra i poduszka u nas pojawiły się dopiero po roku. Zalecane jest aby dziecko jak najdłuzej spało na płaskim
Dziewczyny napisałam dzisiaj wpis o połogu: macierzynstworaz.pl/index.php/2017/01/24...o-pologu-slow-kilka/ Może pierworódki się czegoś nowego dowiedzą
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kołdra i poduszka pojawiły się grubo po roku... wcześniej spala nie przykryta bo jak tylko ja czyms przykrylam to było kopanie nogami i płacz jak nie udało się skopac. Miałam śpiworek ale też się nie sprawdził- tu to dopiero była walka na śmierć i życie żeby tylko się wydostać hehe
Rożek miałam ale nie uzywalam-córka urodziła się w lipcu 35 stopni do końca września taka temperatura wiec nie mialam kiedy a potem byla za duza. Teraz kupie nowy rożek dla synka i tak jak poprzednio nie usztywniany. Jako noworodek napewno będzie korzystał a potem najwyżej jako podkładka pod plecki w gondoli zawsze to cieplej.
A ja dzisiaj znów zalamke mam- siłowałam się z córką 2h żeby zasnela ja płakałam ona płakała ehhh teraz ona smacznie spi a ja cała się trzęse z nerwów....
Dziewczyny co myślicie o szczepieniach??!! Będziecie nie bedziecie?? Ja Basie szczepiłam 6w1, pneumokoki i meningoki, chce jeszce ospę wietrzna no i oczywiście obowiazkowe z książeczki. Teraz chyba odpuszczę sobie meningoki ale chce zaszczepić na rotawirusy, z Basia się zgapilam bo to trzeba jak dziecko malutkie.
- maga4
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Piszecie o niedoborach magnezu itp, a ja do tej pory miałam tylko jedno badanie krwi na pierwszej wizycie Ostatnio pytałam kiedy następne i mój lekarz stwierdził, ze nie widzi potrzeby i zrobi mi około 28 tyg.
Co do szczepień to starszego syna szczepilam na wszystko co jest w książeczce i rotawirusy dodatkowo. Wszystkie szczepienia przeszedł dobrze.
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
w pierwszej ciazy używałam rożka, bo Janek urodził się w grudnu. Teraz kupiłam otulaczek: allegro.pl/motherhood-becik-rozek-otulac...016-i6167516911.html Rożki będę miała te co poprzednio i jak ktoś będzie chciał synka wziać na ręce a będzie sie bał będę trzymała go w rożku, no i do spania będę wykorzystywać.
Co się tyczy szcepień? Szczepiłam Janka przeciwko rotawirusom, pneumokokom po 1r.ż., w szytskie z kasiążeczki szcepień, z tym ze 5w1, no i przeciw ospie wietrznej. Najgorzej Janek zniósł pneumokoki. Olka będę szczepić tak samo. Choć coraz więcej ludzi opowiada się przeciw szczepieniom.
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja będę szczepić, ale jeszcze nie wiem jak - czy wzystko w 1 czy na raty.
Co do boleści, to ja narzekam na kręgosłup - jak za długo siedzę, a czasem w nocy się budzę i boli. W nocy to moze od tego,ze śpię na plecach?
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mam podobne bóle jak ty. Mnie to ostatnio właśnie pomaga spanie na plecach, ale za długo też tak nie daję rady. Chyba najgorszy etap ciąży się zaczął
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja od paru dni mam jakaś chandrę. nic mi się nie chce. ;/ Jeszcze dzisiejsza pogoda mnie dobiła. Zimno i ciemno, a wczoraj yło tak pięknie, że aż sie chciało żyć!
- GosiaO
- Wylogowany
- pierwsze słowa