BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

7 lata 10 miesiąc temu #1052715 przez Bogiii
Dziewczyny, ja tez dwa rodzaje pampersow kupilam, jedne tansze Dada i drozsze Pampers, tez licze na to ze dziecko zdecyduje ;)
Miluniaa -sliczna piłeczka :) ;) dzisiaj dwie kolezanki mojej mamy powiedzialy mi bardzo mile komplementy,ze wygladam kwitnaco-jak nie na dziewczynke :laugh: troche mnie podbudowaly,kazdy komplement jest dla mnie na wage zlota, szczegolnie teraz kiedy sporo przytylam :)

Myslicie,ze wielkosc brzucha ma zwiazek np.z waga dziecka?Bo ja mam dosc spora pilke :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 10 miesiąc temu #1052725 przez nadinchen
Za dużo nie kupujcie bo pewnie będziecie dostawać pieluchy w prezencie od rodziny i znajomych ;)
Na początek polecam pampers newborn, dady u nas były za duże - musiała trochę podrosnąć.

Myślę, że brzuch nie ma wpływu, bo czasami ma się więcej wód płodowych niż samo dziecko :)
A my od dzisiaj zaczynamy żegnać się ze smoczkiem - ciekawa jestem co z tego wyniknie. Na razie zasnęła po 15 minutach płaczu...nie jest źle jak na pierwszą noc bez. Zobaczymy co dalej będzie w nocy. Moja to miała smoczek tylko do spania, bo lubiła sobie od małego "dociumkać" jeszcze. I potem go wypluwała w nocy. Uznałam, że wolę ją oduczyć teraz zanim się kolejny bobas pojawi. A potem na wiosnę zaczniemy próbować nocnik - jak dam radę, bo na razie to nie chce za długo na nim siedzieć. Parę razy udało nam się zrobić kupę na nocniku a tak to nic poza tym.

Miluniaa piękny brzusio :)

7 lata 10 miesiąc temu #1052726 przez Marysia87
Nadinchen- podziwiam!!!! Moja od małego tylko smoczek do zasypiania w ciągu dnia nie chciala i nie chce... a teraz musi mieć dwa w nocy, jeden zawsze trzyma w ręce a drugi jak tylko zasnie wypluwa... nawet nie wiem jak zabrać się do oduczenia jej smoczków. Co do nocnika to nie kuma w ogóle o co chodzi bardziej wkłada go na głowę albo misia do niego wkłada, z nocnikiem czekam na lato i wtedy porostu zdejmie pampersa i będę robić pranie co dzień hehe

Ha czyli pampersy i dada nawet w tych najmniejszych rozmiarach się różnią. .. no to spoko najpierw pojda pampersy a potem dada newborn hehe

Wielkość brzucha nie ma odzwierciedlenia co do wielkości dziecka w ogóle. Sprawa indywidualna każdej z mam no i skłonności do tycia...

7 lata 10 miesiąc temu #1052727 przez Marysia87
Milunia brzusio piękny! !! Uwielbiam ciazowe brzuchy.
To i ja się chwale :laugh: , mój stan z ostatniej chwili :whistle:

Załączniki:

7 lata 10 miesiąc temu #1052730 przez Miluniaa
marysia niezla pileczke uhodowalas ;p;p;p

co do wielkosci to ja uwazam ze nie ma nic wspolnego z waga moja siostra miala brzuch wszyscy wrozyli blizniaki a urodzilo sie dziecko 2500 :)

7 lata 10 miesiąc temu #1052732 przez motylek270
Smoczki, smoczki, przy Janku miała dwa lateksowy i silikonowy, ale żadnego nie chciał. Pamiętam jak z mężem wkładaliśmy mu do buzi, podtrzymywali i w momencie robienia zdjecia puszczali rękę. W ten sposób udało nam się jedną fotkę ze smoczkiem mu zrobić- od razu wypluwał. Teraz na wszelki wypadek przygotuję smoczek, ciekawe co postanowi Olek....

Fajne macie brzuszki. Jutro podeślę Wam fotkę mojego bobaska. No i faktycznie, wielkość brzucha nie odzwierceidla wielkości dziecka. Wielkość brzucha zależy od naszych genów, od ilości wód płodowych no i od płci dziecka- przy dziewczynkach brzuchy są większe.

7 lata 10 miesiąc temu #1052766 przez nadinchen
Marysia czytałam, że to bardziej siedzi w psychice rodzica niż u dziecka. Dziecko będzie płakać 3 dni lub tydzień,a potem zapomni o smoczku. Są takie, które od razu oddają / wyrzucają.i tyle. Na razie śpi. Raz się przebudziła, ale dałam jej pluszaka, przytuliłam..odczekałam chwilę i dalej śpi. Zobaczymy co będzie w najbliższych dniach. Chcę odzwyczaić teraz póki drugiej nie ma, bo potem to już w ogóle nie będę miała do tego głowy, a szkoda mi trochę zębów. Też jestem ciekawa czy druga będzie chciała.w ogóle smoczek. U nas pampersy się sprawdzały bo dady były na nią za duże - nie wiem dlaczego, ale później tak miałam, że na jakiś czas odstawiałam dadę i dawałam pampersy bo lepiej się trzymały. Teraz używamy jeszcze happy.

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1052792 przez motylek270

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

7 lata 10 miesiąc temu #1052797 przez kasia1616
To ja mam chyba najwiekszy :laugh:
Załączniki:

7 lata 10 miesiąc temu #1052925 przez Bogiii
Moja piłka :laugh: Spora piłka :silly: :)
Załączniki:

7 lata 10 miesiąc temu #1052966 przez Miluniaa
Ale macie fajne domki! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

7 lata 10 miesiąc temu #1052992 przez Marysia87
Dziewczyny znacie jakieś domowe sposoby na poparzenia? ?!! Bo w apteczne nic nie mam a do apteki nie mam serca wysyłać męża bo jest po 14h pracy a i tak pewnie ciężarnej nic nie można. Poparzylam się patelnia na nadgarstku i mam takie bable duze z pół cm urosły fuj fuj.

Pozatym to Mały w brzuchu zaczął wieczorne nocne tańce hehe

W lidlu mają być rzeczy dla Maluszkow i dla kobiet w ciąży.

7 lata 10 miesiąc temu #1053008 przez Bogiii
Moze to głupio zabrzmi,ale najlepiej poparzenia koi musztarda. Najbardziej skuteczne jest posmarowanie miejsca natychmiast po poparzeniu. Wielokrotnie stosowane i potwierdzone :) z aptecznych rzeczy hydrocortizon-nie wiem,czy to tak się pisze
Podziękowania: Marysia87, Mala_ewa

7 lata 10 miesiąc temu #1053032 przez Mala_ewa
WOW! musztarda?! Nie słyszałam nigdy, warto zapamiętać! Niestety ja nie znam nic domowego - tylko zimna woda tuż po oparzeniu.Fajne brzuszki, bardzo zgrabne. Ja też muszę swój wrzucić :):)

7 lata 10 miesiąc temu #1053056 przez motylek270
Marysia widziałam te gazetkę z Lidka. Fajne bodziaki i spodnie w parach. Dla nas spodnie ciążowe i biustonosze do karmienia.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka