BezpiecznaCiaza112023

Mamusie KWIECIEŃ 2017

7 lata 10 miesiąc temu #1053610 przez GosiaO
No to nie jestem sama... bo ja tez mam etap uczucia głodu... ale tak jak pisze Motylek prawdopodobnie jest to normalne, ja zastanawiam sie gdzie ta moja Kruszynka sie mieści... czekam wizyty by dowiedzieć sie wagi i wzrostu ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 10 miesiąc temu #1053612 przez GosiaO
Sałatka z rukola:

Rukola
Buraczki w kostkę (te z Lidla są ok)
Mandarynki w pojedynczych kawałeczkach
Orzechy włoskie
Sos vinegret
I polać wszystko miodem

7 lata 10 miesiąc temu #1053621 przez Paula1704
Co do salatki z rukolą to my uwielbiamy taką :
rukola
kurczak w przyprawie gyros
feta
pomidorki koktailowe
oliwki
słonecznik prażony
sos vanegret albo francuski

Mniam, Mniam! Aż muszę ją zrobić :laugh:

7 lata 10 miesiąc temu #1053718 przez motylek270
Co tu taka cisza? Mamusie chwalcie sie wczorajszą wizytą u lekarza!

Jak tam polowania w lidlu? Kupiła spodnie S, ale są za duże, może w 9 miesiącu będą mi brzuch opinać. Nie wiem czy ich nie oddam, a kupię sobie standardowo na allegro getry. Dla Olka kupiłam dwupak spodni. A tak w ogóle wczoraj trafiłam do sklepu z odzieżą używaną i na większe dziecko r. 74, 80 kupiłam extra (jak nowe) spodnie, koszulkę i dwa bodziaki w r. 56. Powiem Wam że ubrania jak nowe i zapłaciłam 10zł. Tylko wyparać i gotowe. Miałąm w Lidlu kupić biustonosz do karmienia, ale okazuje sie że moje piersi są za małe do tych staników B)

7 lata 10 miesiąc temu #1053724 przez Paula1704
To ja się chwale! ;) mała waży 1220g, ułożona już główką do dołu jest :) i spała sobie wczoraj słodko jak Pan doktor ją badał, co widać na zdjęciu :)
W Lidlu byłam i wzięłam tylko biustonosze, ale muszę je w domu zmierzyć i zobaczę jak rozmiar. Wzięłam też ten dresik welurowy ale do zwrotu bo strasznie cienki. Mam już ciuszki dużo lepszej jakości więc nie będę na siłę zostawiać.
Załączniki:

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1053728 przez kasia1616
A moja mała waży 1268 gram i leży sobie jeszcze w poprzek. Przyspieszył mi się termin porodu na 19.04 ale możliwe że urodze szybciej bo za dwa tygodnie będę mieć założone krążek bo powoli skraca mi się szyjka. Mieści się jeszcze w normie ale lekarz dla bezpieczeństwa chce założyć. A teraz mam jak najwięcej leżeć więc to robię :) w Lidlu była moja siostra i fundnela mi kołderka z poduszką oraz śpiworek do nosidełka i matę a moja mama body i jakieś spodenki oraz skarpetki i rajstopki ale dopiero to dostanę jak tatuś z obiadem przyjedzie :)

7 lata 10 miesiąc temu #1053729 przez nadinchen
Dziewczyny znalazłam jakie.s nowe warsztaty dla przyszłych mam: mama-wie.pl
Też planuje po poludniu pojechac do lidla

7 lata 10 miesiąc temu #1053730 przez motylek270
kasia dobrze Ci, poleżysz sobie ;) Z moją szyjką jest ok.

nadinchen 03.03 w takim razie idę na waarsztaty, dzięki!

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1053731 przez kakadu
Witajcie :):)
malo pisze ale Was podczytuje :)

tak się składa ze my też po wizycie, mała 2200 ułożona główką w dół, wg. mojej lekarki do terminu nie dochodzę i urodzę wcześniej. Termin mam na 22 marca ( mam 24 dnioe cykle ) liczac normalnie 28 dni to 26 marca
, więc zobaczymy :) Zdecydowałam się rodzić w tym samym szpitalu na Kaminskiego i z tą samą położną co ostatnio, 14 lutego jadę się z nią spotkać, aby mnie zapisała. Czułam się komfortowo ostatnio i mam nadzieje, ze wszystko się też tym razem uda. Ostatniego syna urodzilam dokładnie 11 dni przed terminem

jeżeli chodzi o małą to są dni kiedy mega ruchliwa, a potem dni kiedy jest mniej ruchliwa tak jakbym po szalenstwach odpoczywala, i taki cykl jest co dwa dni :):) wy też tak macie ?

Juz drugi raz nie udało się małej zrobić zdjęć, ostatnie mam z 23 tygodnia, ladny buziaczek a teraz wiecznie zakrywa się raczkami :):) trochę nad tym ubolewam. Na kolejnej wizycie mam pobrać wymaz do GBS. SErdecznie WAS pozdrawiam

7 lata 10 miesiąc temu #1053743 przez aNusia90
To widzę, że nie tylko ja LIDL odwiedziłam, ale udało mi się tylko kupić ciuszki, bo na kołdry i pościele był nalot, ludzi była masa. Bałam sie, że mnie stratują jak stałam przy tych ubrankach. Też chciałam kupić stanik ale rozmiarówka nie dla mnie ;)
Odwiedziłam H%M kupiłam wielopak pajacyków bo była wyprzedaż na 62 i jak teraz wróciłam i rozpakowałam to one mi bardziej na 72 wyglądają, takie duże, ale nic to jeśli wszystko będzie dobrze a Dzidzia będzie rosła to będą jak znalazł.

I teraz jak tak patrze na te ubranka to się zastanawiam, czy mam wszystko...Z czego powinna sie składać taka podstawowa wyprawka ciuszkowa, co zabrać do szpitala dla dziecka a co mu ubrać na wyjście - poza kombinezonem oczywiście ;)

7 lata 10 miesiąc temu #1053764 przez Marysia87
Hej.
Dziewczyna po wizytach- gratulacje!! Najważniejsze że dzidzie są pod kontrolą i zdrowe.
Kakadu to trzymam kciuki żeby jak najdłużej Maluszek posiedzial u Ciebie. No i pewnie będziesz pierwsza rozpakowana mama na tym forum!!! Będziemy czekać na relacje!!
Ja tez zrobiłam nalot na lidla- kupiłam staniki do kramienia, kolderke z podusia, skarpeteczki, i śpiworek do fotelika. Na ciuchy nawet nie patrzyłam bo mam bardzo dużo no i walka na łokcie była przy tych koszach wiec obawiałam się o swój brzuch... co do "ciuszkow z ciuszka" faktycznie bardzo często uda się trafić super okazy. Ostatnio mojej córce kupiłam 12 koszulek z krótkim rękawkiem a zapłaciłam UWAGA 6,54 bo akurat był dzień na wagę :laugh:

Moj mały tez fika cały dzień non stop a na następny prawie wcałe. .. wiec chyba to normałe.

7 lata 10 miesiąc temu #1053817 przez Marysia87
Anusia ja na wyjście ze szpitala biorę tak:
Body krotki rekaw+ kaftanik (jak będzie w granicach +10C) lub długi rękaw + bluzka z długim rękawem jakąś cieplejsze ( jak będzie bliżej zera)
Polspiochy ( jak będzie bliżej zera to skarpetki pod polspiochy)
Na to pajacyk cieplutki polarkowy.
Czapka.
No i w lidlu kupiłam ten śpiworek do fotelika i będę mieć kocyk jak będzie zimno.

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1053919 przez aNusia90
Drogie Panie, ale tu cisza...jak makiem zasiał. Wobec tego zapraszam Panie na herbatkę i jeszcze cieplutką, świeżo wyciągniętą z piekarnika chałkę z serem ;) Miłego wieczorku ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

7 lata 10 miesiąc temu #1053931 przez Marysia87
Anusia... ale mi zrobiłaś ochotę na chalke, ale taka chalke własnej roboty ....

7 lata 10 miesiąc temu #1053932 przez kasia1616
Wygląda bardzo apetycznie..... MNIAM :cheer:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka