- Otrzymane podziękowania: 0
Kraków
- ecia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Moja siostra za to trzy razy rodziła na Siemiradzkiego, ale miała tam za każdym razem swoją położną.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a co mialy powiedziec?? zachwala sie swoj szpital i tyle. Ja na temat porodowki na zeromskim sie nie wypowiadam, babcia moja tam pracowala wiec cos tam wiemJa rodziłam w szpitalu żeromskiego i z całego serca polecam ten szpital
świetni lekarze, cudowne położne, zwłaszcza pani Jadzia z porodówki
za to jeśli chodzi o ujastek to od położnych z tego szpitala wiem, że ostatniop ceraz gorzej się tam dzieje i one same odradzają...

Elenka - Ujastek. Tylko i wylacznie. W tej chwili najlepszy szpital, z najlepszym oddzialem noworodkowym. Tloku wcale nie ma, wiem bo widzialam, lezalam tam i sobie zwiedzalam. A opieka super. Jak cos wiecej to pisz na PW opowiem Ci wszystko lacznie z poloznymi bo troche w tym siedze a nie chce sie tu rozpisywac

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- elenka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Elenka nie bój sie bo nie ma czego, przede wszystkim podejdź sobie do szpitali zobacz jak tam jest i zdecyduj się na ten w którym będziesz sie czuła pewnie i bezpiecznie, ja na początku tez brałam pod uwagę ujastek ale z niego zrezygnowałam, bo nie respektowali moich praw jako pacjentki, chociażby co do pozycji do porodu, nacinania lub lewatywy, ale kazdy ma inne wymagania i co innego jest dla niego ważne więc zastanów sie nad tym i pod tym kątem podejmij decyzję o wyborze szpitala

dziewczyny trzymam kciuki za udane porody bez względu na wybrany szpital

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Elenka najlepiej nie sluchac nikogo i samemu sprawdzic i przekonac sie. Kazda kobieta ma inne oczekiwania, zdarzaja sie "pacjentki" podstawione, zdarzaja sie Panie z pozycja roszczeniowa ktorym nie spelniona zachcianka daje powod do oskarzania, zdarzaja sie histeryczki (sama mialam taka na oddziale

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- senninha
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mojej ciąży nie prowadził żaden lekarz pracujący tam, ani nie miałam opłaconej położnej, a mimo to nie było tak źle. Miałam CC bo poród trwał 17 godzin... co do Pań na noworodkach to się zgadzam. Jedną prosiłam o pomoc przy karmieniu to przyszła i dała butelkę "bo ma poród i nie ma czasu".
Ale jakoś sobie poradziłyśmy z cycem same.

nie UMRZESZ za mnie, więc nie mów mi jak mam ŻYĆ...
- ecia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Plusem Ujastku jest bezpłatny poród rodzinny i znieczulenie jeżeli sobie zażyczymy.
Życzę bezproblemowego porodu.

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

- madzia0507
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Sale są 1-, 2-, lub 3-osobowe, a nie tak jak w niektórych szpitalach 6-osobowe. Do tego taki spokój panuje w pokojach i na korytarzach.
Niedawno znalazłam stronę z filmikami z Ujastku, więc jak któraś mam jest zainteresowana, to wklejam link:
www.youtube.com/user/grupaujastek
Jeden filmik jest zupełnie nowy, wstawiony kilka dni temu.
I polecam też stronę szpitala:
www.szpital.ujastek.pl/
Tak na marginesie dodam, że jak leżałam w szpitalu, to położna oddziałowa z Ujastku z oddziału ginekologiczno-położniczego Pani Mariola odbierała nagrodę dla najlepszej położnej w Małopolsce, a pielęgniarka Pani Małgosia - najlepszej pielęgniarki w Małopolsce, a to też o czymś świadczy.

- elenka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
W Koperniku tez miałam ten sam zabieg, ale 4 lata temu więc mam porównanie. Opieka tragiczna. Tam leżałam na onkologii ginekologicznej. Mnóstwo studentów, lekarze niepoważni, nie chcieli nawet udzielać odpowiedzi o stan zdrowia. Na sali było chyba z 5 kobiet. Poza tym teraz mają remont sal porodowych i porody są w salach wieloosobowych

Myślałam wcześniej o Rydygierze, bo najbliżej domu i dobre opinie słyszałam, ale skitecznie odstraszyła mnie niemiła Pani z rejestracji, ktora na pierwsza wizytę chciała mnie koniecznie umawiać miesiąc później i nie bardzo chciała słuchac, że w sumie to chciałabym becikowe i dlatego wypadałoby zdążyć z wizytą do 10 tygodnia...
A o Żeromskim różne rzeczy słyszałam i widziałam- czasem dobre, a czasem złe. Ten szpital niczym wino ma dobre i złe lata- najpierw najlepszy w Krakowie, potem gronkowiec na oddziale noworodkowym.
Tak czy inaczej Ujastek wybrałam i już

Chcialam tam tez do Szkoły rodzenia chodzić państwowo/ W czerwcu jeszcze dało się zapisać, ale teraz pokończyły się świadczenia i nigdzie w krakowie juz nie ma wolnych miejsc. Idziemy dlatego w poniedziałek prywatnie na Ujastek (niedrogo nawet w porównaniu do innych szkół- 250zł). Swoja droga problemy ze świadczeniami i NFZ to mnie do szłau od dawna ddoprowadzaja. 100 razy bardziej bym wolała, żeby zamiast składek była płatna opieka zdrowotna i dodatkowe ubezpieczenia, tylko byle w zdrowszy sposób niz w USA

Bo tak jak jest to ja i tak w większości wizyt musze korzystać z płatnej opieki, a moje składki tylko znikają w przepaści nieumiejetnego gospodarowania pieniędzmi

A co do znieczulenia to po nowelizacji ustawy, jesli w którymś szpitalu mająceym umowe z NFZ odmówiono by Wam darmowego znieczulenia to macie prawo ubiegać sie nie tylko o zwrot pieniędzy ale i o odszkodowanie, bo teraz obowiązkowo musza dawać jesli chcecie (no chyba, że stan zdrowia nie pozwala, albo np. za późno sie zdecydujecie- to juz i tak nie zadziała).
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Lezala ze mna dziewczyna z Zeromskiego i przeniosla sie na Ujastek. A to czego sie nasluchalam o Zeromskim to zgroza

Zreszta na korytarzu pelno pan ktore uciekly z Zeromskiego, Siemiradzkiego itp

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- Malgorzatta
-
- Gość
-
szpital na pierwszy rzut oka - prl - ale wrażenie szybko się zaciera, personel naprawdę ok, lekarze, położne - bardzo pomocni!
W szpitalu działa jedna z lepszych poradni laktacyjnych w Krakowie, położne naprawdę znają się na rzeczy i pomagają zaraz w szpitalu przy karmieniu - to tez jest wielki argument za.
Podczas mojego pobytu tam - a spędziłam trochę czasu na patologii - żadna z pań 'nie uciekła' czy nie zmieniła szpitala, a było spore obłożenie....