BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 2 miesiąc temu #209034 przez gorla
eee ja chcę mieć trójkę dzieciaków :P
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #209035 przez mesy
gorla a dużo o tym myślisz :silly: :silly: :silly: :silly: trzeba zrobić z tobą porządek noooo a cooo se myślałaś :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

chłopek no ja mam tylko brata ale pamiętam jak się z nim biłam i ile moi rodzice się przez nas nadenerwowali haha np. mój brat chciał zobaczyć czy kubek się zbije na mojej głowie - głowa oczywiście do szycia kubek cały... ja kazałam kiedyś bratu robić batmana zaliczył kaloryfer - głowa do szycia .... :silly: :silly: :silly:
13 lata 2 miesiąc temu #209039 przez Lacrijka
nooooo, teraz to Hanulka wyskakuje..Głosior oddany :laugh: :laugh: :laugh:
13 lata 2 miesiąc temu #209041 przez eash
a mnie się wydaje, że można być szczęśliwym rodzicem wychowującym szczęśliwe dzieci zarówno, kiedy ma się jedno dziecko, jak i kiedy ma się 2, 3 czy 8 :) ważne, żeby mieć tyle dzieci, ile - w swoim własnym odczuciu - jest się w stanie wychować, wykarmić, utrzymać, żeby to były dzieci, o których istnienie postaraliśmy się świadomie, chciane i kochane. i naprawdę znam nierozpieszczonych jedynaków oraz rodzinę złożoną z 8 braci i jednej siostry, w której każdy skończył studia i generalnie "wyszedł na ludzi", także wiecie...

ostatnio w miejscowości, w której pracuję, była afera, bo dyrektor szkoły i jego żona publicznie oświadczyli, że w dzisiejszych czasach rodzina, w której jest więcej niż jedno dziecko, to patologia (sami są rodzicami rozpieszczonego, wyjątkowo wrednego i aspołecznego jedynaka, prymusa i lizusa, jak z kiepskich dowcipów). opinia ta padła przy takiej okazji: żona dyrektora, nauczycielka, usadziła ucznia, który wcale głupi nie jest i uczy się nieźle, ale akurat pochodzi z biednej, wielodzietnej rodziny i pewnie zalazł jej jakoś za skórę. napisał egzamin poprawkowy na 4, co dobitnie świadczy o chamstwie nauczycielki i wtedy ona palnęła taki komentarz do matki chłopca. dla mnie to oburzające, choć sama planuję tylko 2, góra 3 dzieci. co o tym sądzicie?

krótko po tym wydarzeniu w drugiej miejscowej szkole, gdy rozgorzała na ten temat dyskusja, dyrektorka oświadczyła, że jej zdanie jest odmienne - że ona uważa, że jedno dziecko to kalectwo. i z tym też się zgodzić nie mogę. a wy?
13 lata 2 miesiąc temu #209045 przez magduska
a mnie kochane tak boli brzuch dolem,ze az strach pomyslec,ze @ MNIE NAWIEDZI WCZESNIEJ NIZ DOTYCHCZAS :( :laugh: ALE Z JEDNEJ STRONY LEPIEJ,ROZPOCZNE SZYBCIEJ STARANKA OD NASTEPNEGO MIESIACA
NIEDLUGO TO MY KOBITKI Z FORUM BEDZIEMY WYZNAWAC NOWA WIARE :laugh: :laugh: STRAJACE SIE I PRAKTYKUJACE :laugh: :laugh: HEHE
13 lata 2 miesiąc temu #209046 przez gorla
mesy buhaha :laugh: u nas z bartem też akcje była, iel szyb zbilismy, uszkodzilismy wazonów

ja wcale o tym za dużo nie myslę. Poprostu koniec cyklu sie zbliża i mam chandre z powodu pracy :( i tak sie uzbierało, zmeczona po prostu jestem, nawet nie mam siły książki poczytac bo 0 21 oczy mi sie zamykaja. Dziś też sie nie wyspałam, bo mnie na kibelek z sikaniem goniło. Ale tak jakoś spałam, ze nie mogłam z łóka sie unieść , a mnie cisneło, az wkońcu 0 3:40 w nocy poszłam sie odlać
13 lata 2 miesiąc temu #209050 przez mesy
gorla nie ma chandrowania się :silly: :silly: :silly: :silly: chyba pogoda tak na Ciebie wpływa hehe a mnie cholera też siku zawsze budzi :silly: :silly: i tak chyba już od 2 miesięcy wstaję regularnie o 6-45 i spać nie mogę :silly: :silly: :silly:
13 lata 2 miesiąc temu #209060 przez Mirella
Insomnia no miałam być dla Ciebie grzeczna ale tymi oknami to mi podpadłaś, no kto wywołuje deszcz na weekend????????????????? no fochnęłam się na Ciebie :P

Bidol, a Tobie też nic tylko po łapach za takie myślenie, bierz przykład z Mesy, albo poproś starsze staraczki niech Ci powiedza w jaki etap wlazłaś i co to znaczy. I niech Ci przypomną co jest normą, swoją drogą ciekawa jestem czy pamiętają ;)

Eash, no szczerze chciałam ale mi fota Nadii jakiejś wyskoczyła ;) Oki, doczytałam i zrobiłam co trzeba, Haneczka superaśna, mogłabyś i nam jaką fotę tu wstawić.

Ja sama głoszę hasło że jedynactwo to kalectwo, ale ja jestem jedynaczką to mi wolno :P No i dlatego tak bardzo chcę mieć jeszcze jedno dziecko. Ja po prostu wiem, że smutno byc jedynakiem niezależnie od starań rodziców.

@nulka, no tylko że względu na historię sprzed pól roku wyjątkowo pozwolę Ci z testem do poniedziałku poczekać, ale nie więcej. Kochana wiedzieć trzeba, choćby żeby wiedzieć czy piwko odstawiać :P
13 lata 2 miesiąc temu #209065 przez Insomnia
No Mirella nie fochaj sie :laugh: ale ja deszcz chciałam tylko u siebie :lol:
Skąd ja biedna mogłam wiedzieć że mam taką moc że cały kraj obejmie :unsure:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

13 lata 2 miesiąc temu #209066 przez mesy
Mirella nawet nie wiesz jak ja się ciesze że ten złyyyyy etap ma już za sobą :silly: :silly: :silly: normalnie kamień z serca :silly: :silly: bo już świrowałam :silly: :silly: :silly: :silly:
13 lata 2 miesiąc temu #209069 przez eash
no właśnie mi tez się wydaje, że - jak kiedyś nas zabraknie - to Hania jako jedynaczka bylaby samotna. nawet, gdyby miała męża, własne dzieci. rodzeństwo to bardzo potrzebna część rodziny. i z drugiej strony - gdy Hania kiedyś pójdzie "na swoje", a nie będziemy mieć już żadnego innego dziecka, to chyba strasznie pusto, cicho i ciemno nam będzie - nam, dwojgu starych pierników... ale rozumiem pary, które z założenia chcą mieć tylko jedno dziecko - np. ze względów ekonomicznych. to wcale nie jest materializm, raczej realizm. sama myśląc o przyszłości Hani i jej braciszka/siostrzyczki, myślę o tym, żeby móc jej zapewnić wszechstronną edukację, żeby otworzyć jej wiele drzwi na świat i dać jej możliwość wyboru, co chce w życiu robić, kim chce być, jak żyć. a edukacja kosztuje. i przy 5 czy 7 dzieci nie byłoby nas stać na kurs angielskiego, szkółkę jeździecką, szkołę muzyczną czy naukę pływania dla każdego z tych dzieci. no po prostu - każda para sama powinna zdecydować, co jest dla niej ważne, czego chce dla swojego potomstwa i czy w związku z tym chce mieć jedynaka czy ogromną rodzinę. i chyba nikogo nie powinno się krytykować za taki czy inny wybór. nie wspominając już o tym, że licza dzieci nie zawsze zależy tylko od wyboru, chcoć czasem jedynie tych dwoje ludzi wie, że po prostu nie udaje się mieć dzieci...
13 lata 2 miesiąc temu #209080 przez Asik
hello kochane :)

Ja tylko na momencik wpadam zobaczyć czy @nulka testa strzeliła .. nooo hmmm ....a co tamm :) poczekam w takim razie :) chociaż ja bym nie wytrzymala :)

a tu tak na dzień dobry wklejam zdjęcie mojego słoneczka :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu #209085 przez magduska
ASIK WIDAC,ZE SZYMONEK ROSNIE JAK NA DROZDACH :laugh: :laugh: :laugh: UCALUJ GO I WYSCISKAJ OD CIOCI MADZI :silly: :silly: :silly: :woohoo: :woohoo:
13 lata 2 miesiąc temu #209086 przez agnesssa
Asik słodziak z tego Twojego syneczka :lol:
Eash głos oddany ;) A ja nie wyobrażam sobie jak bym nie miała rodzeństwa, dlatego tez uważam, że dwójka to minimum :lol: Mam przyjaciela, który jest jedynakiem, i pomimo, że się przyjaźnimy jakieś 10lat, to uważam, że ma spaczony umysł od tego że jest sam, rodzice go rozpieścili, dali mu wszystko i jak ich zabraknie to nie wiem czy sam przetrwa :unsure: Ale wiadomo, każdy człowiek jest inny :laugh: Ja bym chciała mieć dwójkę, albo trójkę. Generalnie widzę to tak: dwójkę zaplanowana, a jak z trzecim wpadnę to będę szczęśliwa :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
13 lata 2 miesiąc temu #209087 przez magduska
CO TAM KOBITKI MACIE ZAMIAR UPICHCIC NA ŁOBIAD??? :laugh: :laugh:
BO JA WYCHODZE DZIS WCZESNIEJ Z PRACY,I TAK SOBIE POMYSLALAM,ZE MOZE BYM ŻUREK UGOTOWALA-JAKIS WIELKI GCHARRR...DLA MEGO MEZULKA :woohoo: :woohoo: :woohoo: HEHEH,BO JAKOS MI TAK OCHOTA ZALECIALA :side:
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia