BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 11 miesiąc temu #305809 przez nikusia1988
Heh ale i tak dzisiaj bym juz nie zrobiła bo już siusiałam 2 razy od rana :laugh:
Teraz sprawdzalam na grafiku i niestety nie pojade w pon do gina bo niestety eMa zmiana nie pasuje :( Więc tylko pozostaje zrobić test jutro lub w poniedziałek :(
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #305828 przez bidol
@nulka - aaaa
ale wiesz co ja miałam cykle 32-36 dniowe a ta luteina była na skrócenie i regulacje cyklu. Czyli ginka mi źle kazała brać?? U mnie tylko takim cudem się udało bo ja owulkę miałóam wcześniej ok 10 dc - i pewnie dzięki temu się udało :lol: i dzięki tym testom owulacyjnym w które tak nie wierzyłam, ale kupiłam bo ginka kazała :)

Nikusia - trzymam kciuki :kiss: :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #305835 przez emka
Dzieńdoberek!!! gwarno tu jak w ulu od wczoraj... i tematy iście staraczkowe, a mój mąż ma przerąbane - abstynencja jak narazie!
Gorla Ty po nobla zapitalaj!!! :laugh: :laugh: :laugh:
A nikusia po testa!!! INO JUŻ!!! Niech Ci na kreche dadzą :lol:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 10 miesiąc temu #305838 przez nikusia1988
12 lata 10 miesiąc temu #305845 przez emka
dokładnie tak!!!! :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #305848 przez nikusia1988
Jeju boję się tego co to będzie... :( Test chyba zrobię w poniedziałek jeżeli do tego czasu @ nie przyjdzie... A w czwartek pojade do innego gina, bo ten moj przyjmuje w poniedzialki a inny w czwartek i się okaże o co tu w tym wszystkich chodzi.
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305863 przez emka
Czasem jak nie wiadomo o co chodzi... to wiesz może być to! Ja tak miałam dziwny okres niby w terminie ale tylko kilka plamek... myślałam ze całkiem się rozregulowałam, a tu Seprise! :lol: Trzymam kciuki za Ciebie :kiss:

Wiecie co moja córcia cały domek odkurzyła!!! :laugh: Co prawda zajęło jej to prawie 2,5 godz bo były przerwy na wafelka, na siusiu, na wymyślanie piosenki itp... Ale skończyła, jestem z niej dumna!!! :laugh: Dodam, że o niczym nie wie... :P

12 lata 10 miesiąc temu #305867 przez nikusia1988
Dzięki za kciuki ale i tak wiem że to nie to... :(
Bardziej mi się wydaje że to przez to nie monitorowanie mi się zrobiła torbiel która hamuje @.

Dobra już nie stękam i nie kwękam bo zaraz przylezą i tak mi napiszą... :angry:
12 lata 10 miesiąc temu #305936 przez bidol
emka napisał:

Czasem jak nie wiadomo o co chodzi... to wiesz może być to! Ja tak miałam dziwny okres niby w terminie ale tylko kilka plamek... myślałam ze całkiem się rozregulowałam, a tu Seprise! :lol: Trzymam kciuki za Ciebie :kiss:

Wiecie co moja córcia cały domek odkurzyła!!! :laugh: Co prawda zajęło jej to prawie 2,5 godz bo były przerwy na wafelka, na siusiu, na wymyślanie piosenki itp... Ale skończyła, jestem z niej dumna!!! :laugh: Dodam, że o niczym nie wie... :P

Emka - to pozazdrościć - bo ja moje dziecko to doprosić się nie mogę, żeby posprzątał swój pokój :dry: a jak posprząta już - to i tak muszę poprawiać :side:

A ja dzisiaj już też kończę sprzątać :woohoo: . pościel zmienioma i wywietrzona, poodkurzane, łazienki umyte pranie porobione obiad też tylko klatka schodowa mi została i salon :side: a wieczorem blogie leżenie do góry brzuszkiem :blush:

nikusia - tu nikt Ci nic nie powie - marudź ile wlwzie - trzymam kciuki :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #305949 przez gorla
Nikusiaidz po testa i sie nie zastanawiaj czy to torbiele czy przez luteine czy inne diabelstwo, moze to ciąża. Leć po testa , pożycz dychę, oddasz wieczorem. Po co czekać na coś co nie nadejdzie np. @ :lol:

Emcia ale masz córcie kochana :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: a ty jak sie czujesz, przestałaś plamić?

@nula paczaj a ja pewna byłam że śluz kurze białko to w owulkę ehh ale ze mnie analfabeta :S :S

bidol ty tak nie szalej z tym sprzataniem :) Małża zagoń hehe noo mojego to wołami nie zagonie do sprzatania ile sie nadzre zeby po sobie sprzatnął :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305964 przez @nulka
bidol no u Ciebie z tą lutką to gienia miała konkretny plan!! :) - skrócić cykl więc dobrze zapodała, a że przy okazji przesunęła Ci się owulka na 10dc to tak jakbyś w totolotka wygrała!!!! Szczęściaro!! :)

Gorla no niby tak, ale każdy rodzaj śluzu ma jakieś zadanie, więc nie ma złego sluzu. jeden ma odżywiać chłopaków drugi, któryś tam transportuje chłopaków, a któryś tam jest taki ze nie wpuszcza chłopaków do środka żeby tym co już poszły do boju nie zamieszać i nie przeszkadzać w wyścigach :) Ten jak białko kurze to (z tego co pamiętam) jest od odżywiania :S ale nie jestem pewna . I wystepuje przed owulką a nie w trakcie. Tuż przed wystąpieniem owulacji śluz traci swą rozciągliwość. Jest to śluz typu P, produkowany przez najwyższą partię szyjki macicy. Jest on rzadszy i mniej rozciągliwy. Owulacja jest wtedy jak śluz jest śliski a wcale nie musi być rozciagliwy.

Ten rozciągliwy to przechowuje chłopaków w żywotnści zannim zaczną się ścigać - tak to jakoś leciało :laugh:
bo te durne chłopoki zanim sie zbiorą do roboty to trochę to trwa i niestety czasami za późno dotrą albo tak się zastanawiają że zdechną po drodze bo już ich czas minął B)

emka nie szkodzi że to długo trwało :) wazne ze się nie zniechęciła i dokończyła pracę. ja niestety popełniłam mnóstwo błędów wychowawczych :( . Albo poprawiałam robotę po synu albo sama za niego robiłam bo byłam niecierpliwa. Efekt jest taki że synuś robi, bo robi ale tylko wtedy jak go mamusia poprosi :S (niestety czasami trzeba po nim poprawic ale teraz robię to gdy on nie widzi)
12 lata 10 miesiąc temu #305968 przez mesy
@nulka ale żeś to napisała - teraz wszystko wiem na temat ;) ja myślałam że ten rozciągliwy jest do transportu chłopaków ale jak widać się myliłam ;)

Nikusia tak przez torbiel może się @ spóźnić ...
12 lata 10 miesiąc temu #305971 przez nikusia1988
Mesy już wiem, @nulka mi to rano pisała, tylko że ja jak na razie to nie mam żadnych objawów więn nie mam 100% pewności że to torbiel lub ciąża.

@nulka mi też gin dał na wyregulowanie cykli i kazał brać 14dc! :ohmy: No ale oczywiście troszeczkę go nie posłuchałam :laugh: A po drugie to taki śluz pierwszy raz u siebie zaobserwowałam, nigdy taki mi sie nie rzucil w oczy :lol:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #305972 przez @nulka
ten naprawdę płodny to taki który na palcu wygląda jak oliwka :laugh: - to tak bardziej obrazowo B)

Nikusia mam nadzieję że będą II krechy :)
zmierz jeszcze jutro temp
a jakie masz wogóle samopoczucie? jakieś objawy ?
12 lata 10 miesiąc temu #305975 przez nikusia1988
@nulka dzisiaj też chciałam normalnie o 6 się obudzić i normalnie zmierzyc tempke no ale co jak sie obudzilam o 4:20 i zasnac nie mogłam? To musialam o tej godz zmierzyc i sobie dodac 1,5 kreski i zaznaczylam jako zakłócona bo nie wiem na ile to dodawanie i odejmowanie wiarygodne...

Objawów brak, oprócz jednego: bolące sutki, ale ten objaw to ja zawsze miałam od owulacji aż do @ więc i tym razem pewnie tak będzie. Mam nadzieje ze jutro nad ranem nie obudze sie szybciej jak o 6.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia