- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- Insomnia
- Wylogowany
- Moderator
- Chcę słyszeć w domu tupot małych stóp...
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
- „…przyjaciele są jak Anioły..."
- Otrzymane podziękowania: 39
Ale się rozpisałyście aż nie nadążałam czytać
Ja mam dziś koszulkę z kotkiem i mąż się cały czas śmieje jak koło niego przechodzę....niby co w tym śmiesznego to ja nie wiem
Chyba się przeziębiłam i wczoraj i dziś mam temp. 37 st stopni jeszcze choróbska brakuje
A może to jakiś objaw ????
ViFi
Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
- „…przyjaciele są jak Anioły..."
- Otrzymane podziękowania: 39
machłam se drugi raz kolora moze ter wyjda czerwone a jak nie to jutro czapki cały dzien nie zdejmuje jak pojade na pogrzeb
TYlko się nie żegnaj z nieboszczykiem ....w myślach...
Jak moja kolezanka była w ciąży to ją nie dopuścili...
ViFi
Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
- Otrzymane podziękowania: 0
- Aguska23
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nie rezygnuj z marzeń!
Aguska23 napisał:
Ale się rozpisałyście aż nie nadążałam czytać
Ja mam dziś koszulkę z kotkiem i mąż się cały czas śmieje jak koło niego przechodzę....niby co w tym śmiesznego to ja nie wiem
Chyba się przeziębiłam i wczoraj i dziś mam temp. 37 st stopni jeszcze choróbska brakuje
A może to jakiś objaw ????
Oczywiście nie wytrzymałam, oczywiście zrobiła i oczywiście I krecha.... ale póki nie ma @ jak mówicie jest nadzieja
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 198
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Aguska zdrówka, chyba ze to naprawdę znak sygnał objaw
Ale się dziś nie wyspałam , masakra, zdycham dzisaj, jescze jutro wolne i do pracy, wkońcu!!!!! tak se myslę , jak urodzę moze kiedyś i znów w domu siedzieć chyba nie wytrzymam tego drugi raz
Agusia83 ja sie nie obraże za wiersza ale niech sie Lacra wypowie jak wstanie
- Aguska23
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nie rezygnuj z marzeń!
Ja po egzaminie z psychologii jest OK. A teraz mam wolną sobotę, poleniuchuję sobie. Mąż w warsztacie bo znowu olej cieknie a we wtorek już coś tam robili. Wkurzył się i pojechał znowu.
Spokojnego słonecznego dnia dziewczyny
- nikusia1988
- Wylogowany
- rozmowna
- Boziu pliiiiiiiis... :-(
Czy torbiel może opóźniać @???
Dalej nie mam @ a brałam luteinę czyli po luteinie zaraz powinna być a to już 6 dzień odkąd przestałam ją brać. Mój gin przyjmuje w poniedziałek i nie wiem czy mojemu eMkowi zmiana się zgadza z godzinami przyjęć gina i nie wiem czy pojade...
Link do wykresu jest na dole, nie mierzyłam tempki w tym cyklu ale i tak fl dałam późno czyli takk jak w tamtym cyklu była a i tak mimo wydłużenia wykresu @ nie chce przyjść...
Ja też słyszałam że kobieta w ciąży nie może patrzeć na zmarłego
Aguśka a ty ile dni masz od skończenia luteiny???
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ...a czas płynie jakby nigdy nic...
wydaje mi się że ta FL to niekoniecznie w tym miejscu co zaznaczyłaś. Bez mierzenia tempki to ja bym się nie odważyła. A szczyt śluzu wcale nie musi być w owulację (najcześciej ją wyprzedza o kilkadziesiąt godzin) a już napewno nie wtedy kiedy jest skok więc i to nie jest wyznacznikiem rozpoczecia FL.
Pytałaś o torbiel. Tak ona opóźnia @ ale też wiąże się to z jakimiś objawami tzn. dość mocne ciągnięcie dołu brzucha, też podwyższona temp. ogólne nieciekawe samopoczucie. Często też dołącza się jakiś tam stan zapalny jajnika i z tego tytułu mogą wystąpić upławy białe i grudkowate.
Nie odważyła bym się też bez monitoringu na CLO. A brać luteinę po omacku to też nie za bardzo. A jeśli ją wzięłaś zanim wystąpiła owu???? Z tego co wiem to ona zatrzymuje wzrost jajeczka i uniemożliwia zdrową owu.
I dzień dobry wszystkim
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Nikusia a test ciążowy robiłaś???
wydaje mi się że ta FL to niekoniecznie w tym miejscu co zaznaczyłaś. Bez mierzenia tempki to ja bym się nie odważyła. A szczyt śluzu wcale nie musi być w owulację (najcześciej ją wyprzedza o kilkadziesiąt godzin) a już napewno nie wtedy kiedy jest skok więc i to nie jest wyznacznikiem rozpoczecia FL.
Pytałaś o torbiel. Tak ona opóźnia @ ale też wiąże się to z jakimiś objawami tzn. dość mocne ciągnięcie dołu brzucha, też podwyższona temp. ogólne nieciekawe samopoczucie. Często też dołącza się jakiś tam stan zapalny jajnika i z tego tytułu mogą wystąpić upławy białe i grudkowate.
Nie odważyła bym się też bez monitoringu na CLO. A brać luteinę po omacku to też nie za bardzo. A jeśli ją wzięłaś zanim wystąpiła owu???? Z tego co wiem to ona zatrzymuje wzrost jajeczka i uniemożliwia zdrową owu.
I dzień dobry wszystkim
kurcze dziewczyny ale Wy macie wiedzę czapki z głów ja brałam luteinę ( bez monitoringu) i to tylko jeden cykl od (chyba) 16 dc i miesiączka miała przyjść 28dc. Tego dnia zrobiłam test - II były.
co do wczoraj wieczór to reż dawno się tak nie uśmiałam
Aguska - trzymam kciuki
Vifi i Nikusia - za Was też
- nikusia1988
- Wylogowany
- rozmowna
I jak ktoś wie to proszę mnie uświadomić czy na wchłonięcie gin daje też luteine??? I jaki czas trzeba ją brac? Bo ja przecież brałam luteine od owulacji to może by sie wchłonęła?? Sama nie wiem...
@nulka ale ja sobie tego nie wymyśliłam że nie chce monitu... Chodzę do takiego gina co tylko w moich okolicach przyjmuje w poniedziałki więc monit nie byłby możliwy a po za tym on mówił że monit nie jest konieczny... Nigdy owulki dalej jak 18dc nie miałam więc mi sie wydaje ze w tym przypadku tak tez bylo i tak zaznaczylam... A co do objawów to jakichkolwiek bóli czy coś to nie mam, jedyny objaw to ból sutek przy dotyku i śluz od czasu do czasu biały albo kleisty albo rozciągliwy.
A z tym że luteina blokuje owulke to mam mieszane uczucia i sama nie wiem w co wierzyc, jedni pisza tak a inni tak, na SM jest taka dziewczyna co luteine wziela 4 dni przed skokiem tempki a mimo to byl to jej udany cykl, wiec nie wiem co o tym myslec, na jednych to moze dziala a na jednych nie, ale i tak zawsze sie staralam brac od skoku lub troche pozniej a nie przed skokiem
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nikusia natomiast ma cykle dużo dłuższe i u niej tę luteinę wzięłabym nie wcześniej niż w 20dc. Uważam że do tego wiedzy nie trzeba to chyba tak na logikę. Ale ważne jest też żeby jeśli się wspomaga chemią to mimo wszystko "zajrzeć" tam wcześniej lub ustalić choćby poprzez monitorowanie zwykłym termometrem w jakiej jesteśmy fazie.
Moje cykle na ten przykład też są 28 dniowe ale skok mam dopiero około 18dc- więc późno. Nie biorę luteiny, bo nie wspomagam się niczym ale gdybym to robiła to np luteinę wzięłabym dopiero po tym dniu.
Nikusia to zapiętralaj po test, choćby rower między nogi i GO!!! Co Ty tu jeszcze robisz????
- nikusia1988
- Wylogowany
- rozmowna
- @nulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa