BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 11 miesiąc temu #305653 przez Insomnia
Dziewczyny dziś poszalały :lol: Poezja pierwsza klasa :lol: :lol: :lol: Ilość postów dziś ogromna :silly: I jak wesoło się zrobiło w piątkowy wieczór :silly:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #305662 przez ViFi
Aguska23 napisał:

Ale się rozpisałyście aż nie nadążałam czytać :)
Ja mam dziś koszulkę z kotkiem i mąż się cały czas śmieje jak koło niego przechodzę....niby co w tym śmiesznego to ja nie wiem :P

Chyba się przeziębiłam i wczoraj i dziś mam temp. 37 st :P stopni :unsure: jeszcze choróbska brakuje

A może to jakiś objaw ????

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 11 miesiąc temu #305666 przez ViFi
chłopek napisał:

machłam se drugi raz kolora moze ter wyjda czerwone a jak nie to jutro czapki cały dzien nie zdejmuje jak pojade na pogrzeb

TYlko się nie żegnaj z nieboszczykiem ....w myślach...

Jak moja kolezanka była w ciąży to ją nie dopuścili...

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 11 miesiąc temu #305697 przez Majowka
Vifi, prosze tylko nic wiecej nie mow.... Ja dzisiaj caly dzien spedzilam w kostnicy....wiec prosze ani slowa na temat tego zabobonu, zebym sie czasami nie wkrecila :( :( :(
12 lata 11 miesiąc temu #305702 przez Aguska23
ViFi napisał:

Aguska23 napisał:

Ale się rozpisałyście aż nie nadążałam czytać :)
Ja mam dziś koszulkę z kotkiem i mąż się cały czas śmieje jak koło niego przechodzę....niby co w tym śmiesznego to ja nie wiem :P

Chyba się przeziębiłam i wczoraj i dziś mam temp. 37 st :P stopni :unsure: jeszcze choróbska brakuje

A może to jakiś objaw ????

Oczywiście nie wytrzymałam, oczywiście zrobiła i oczywiście I krecha.... ale póki nie ma @ jak mówicie jest nadzieja ;)
12 lata 11 miesiąc temu #305710 przez mesy
Aguska dokładnie póki @ nie ma to jeszcze nic straconego może za wcześnie na test było ;)

chłopek trzymaj się tam dzisiaj :kiss:

Majówka przykro mi :( ale ty silna babka jesteś :kiss:
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #305715 przez gorla
Majówko trzymaj się, ale naprawdę nie dotykaj bo róznie bywa, ni chodzi o zabobon, ale o zarazki i inne szkodliwe co sie wydzielają z ciała :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aguska zdrówka, chyba ze to naprawdę znak sygnał ;) :lol: objaw

Ale się dziś nie wyspałam , masakra, zdycham dzisaj, jescze jutro wolne i do pracy, wkońcu!!!!! tak se myslę , jak urodzę moze kiedyś i znów w domu siedzieć :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: chyba nie wytrzymam tego drugi raz :side: :side:

Agusia83 ja sie nie obraże za wiersza ;) ;) ale niech sie Lacra wypowie jak wstanie :kiss:
12 lata 11 miesiąc temu #305757 przez Aguska23
Wszystko się w końcu wyjaśni ;)

Ja po egzaminie z psychologii :laugh: jest OK. A teraz mam wolną sobotę, poleniuchuję sobie. Mąż w warsztacie bo znowu olej cieknie a we wtorek już coś tam robili. Wkurzył się i pojechał znowu. :P

Spokojnego słonecznego dnia dziewczyny :lol:
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #305759 przez nikusia1988
Hej :( Podpowiedzcie mi coś...

Czy torbiel może opóźniać @??? :(
Dalej nie mam @ a brałam luteinę czyli po luteinie zaraz powinna być a to już 6 dzień odkąd przestałam ją brać. Mój gin przyjmuje w poniedziałek i nie wiem czy mojemu eMkowi zmiana się zgadza z godzinami przyjęć gina i nie wiem czy pojade... :(

Link do wykresu jest na dole, nie mierzyłam tempki w tym cyklu ale i tak fl dałam późno czyli takk jak w tamtym cyklu była a i tak mimo wydłużenia wykresu @ nie chce przyjść... :(

Ja też słyszałam że kobieta w ciąży nie może patrzeć na zmarłego :(

Aguśka a ty ile dni masz od skończenia luteiny???
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #305776 przez @nulka
Nikusia a test ciążowy robiłaś???

wydaje mi się że ta FL to niekoniecznie w tym miejscu co zaznaczyłaś. Bez mierzenia tempki to ja bym się nie odważyła. A szczyt śluzu wcale nie musi być w owulację (najcześciej ją wyprzedza o kilkadziesiąt godzin) a już napewno nie wtedy kiedy jest skok więc i to nie jest wyznacznikiem rozpoczecia FL.
Pytałaś o torbiel. Tak ona opóźnia @ ale też wiąże się to z jakimiś objawami tzn. dość mocne ciągnięcie dołu brzucha, też podwyższona temp. ogólne nieciekawe samopoczucie. Często też dołącza się jakiś tam stan zapalny jajnika i z tego tytułu mogą wystąpić upławy białe i grudkowate.
Nie odważyła bym się też bez monitoringu na CLO. A brać luteinę po omacku to też nie za bardzo. A jeśli ją wzięłaś zanim wystąpiła owu???? Z tego co wiem to ona zatrzymuje wzrost jajeczka i uniemożliwia zdrową owu.

I dzień dobry wszystkim :)
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #305788 przez bidol
@nulka napisał:

Nikusia a test ciążowy robiłaś???

wydaje mi się że ta FL to niekoniecznie w tym miejscu co zaznaczyłaś. Bez mierzenia tempki to ja bym się nie odważyła. A szczyt śluzu wcale nie musi być w owulację (najcześciej ją wyprzedza o kilkadziesiąt godzin) a już napewno nie wtedy kiedy jest skok więc i to nie jest wyznacznikiem rozpoczecia FL.
Pytałaś o torbiel. Tak ona opóźnia @ ale też wiąże się to z jakimiś objawami tzn. dość mocne ciągnięcie dołu brzucha, też podwyższona temp. ogólne nieciekawe samopoczucie. Często też dołącza się jakiś tam stan zapalny jajnika i z tego tytułu mogą wystąpić upławy białe i grudkowate.
Nie odważyła bym się też bez monitoringu na CLO. A brać luteinę po omacku to też nie za bardzo. A jeśli ją wzięłaś zanim wystąpiła owu???? Z tego co wiem to ona zatrzymuje wzrost jajeczka i uniemożliwia zdrową owu.

I dzień dobry wszystkim :)

kurcze dziewczyny ale Wy macie wiedzę :cheer: czapki z głów :) ja brałam luteinę ( bez monitoringu) i to tylko jeden cykl od (chyba) 16 dc i miesiączka miała przyjść 28dc. Tego dnia zrobiłam test - II były.

co do wczoraj wieczór to reż dawno się tak nie uśmiałam :lol: :lol:

Aguska - trzymam kciuki :kiss:

Vifi i Nikusia - za Was też :kiss:
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #305792 przez nikusia1988
@nulka nie robiłam bo nie mam... :( ale i tak to na pewno nie to... :( Brałam to Clo bez monitu więc na pewno torbiel się zrobiła...

I jak ktoś wie to proszę mnie uświadomić czy na wchłonięcie gin daje też luteine??? I jaki czas trzeba ją brac? Bo ja przecież brałam luteine od owulacji to może by sie wchłonęła?? Sama nie wiem... :(

@nulka ale ja sobie tego nie wymyśliłam że nie chce monitu... Chodzę do takiego gina co tylko w moich okolicach przyjmuje w poniedziałki więc monit nie byłby możliwy a po za tym on mówił że monit nie jest konieczny... Nigdy owulki dalej jak 18dc nie miałam więc mi sie wydaje ze w tym przypadku tak tez bylo i tak zaznaczylam... A co do objawów to jakichkolwiek bóli czy coś to nie mam, jedyny objaw to ból sutek przy dotyku i śluz od czasu do czasu biały albo kleisty albo rozciągliwy.

A z tym że luteina blokuje owulke to mam mieszane uczucia i sama nie wiem w co wierzyc, jedni pisza tak a inni tak, na SM jest taka dziewczyna co luteine wziela 4 dni przed skokiem tempki a mimo to byl to jej udany cykl, wiec nie wiem co o tym myslec, na jednych to moze dziala a na jednych nie, ale i tak zawsze sie staralam brac od skoku lub troche pozniej a nie przed skokiem
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #305797 przez @nulka
Bidol jeśli cykle są 28 dniowe a teoria zakłada że owu występuje w połowie to 16dc jest terminem bezpiecznym dla luteiny, wtedy to ma sens
Nikusia natomiast ma cykle dużo dłuższe i u niej tę luteinę wzięłabym nie wcześniej niż w 20dc. Uważam że do tego wiedzy nie trzeba :) to chyba tak na logikę. Ale ważne jest też żeby jeśli się wspomaga chemią to mimo wszystko "zajrzeć" tam wcześniej lub ustalić choćby poprzez monitorowanie zwykłym termometrem w jakiej jesteśmy fazie. :)
Moje cykle na ten przykład też są 28 dniowe ale skok mam dopiero około 18dc- więc późno. Nie biorę luteiny, bo nie wspomagam się niczym ale gdybym to robiła to np luteinę wzięłabym dopiero po tym dniu. :)

Nikusia to zapiętralaj po test, choćby rower między nogi i GO!!! Co Ty tu jeszcze robisz???? :angry:
12 lata 11 miesiąc temu #305802 przez nikusia1988
@nula fajnie że... Mam apteke dosłownie 15 kroków od domu ale co jak kasy nie mam? A eMek w pracy i karte ma ze sobą... :( Nie mamy 2 kart bo i tak zawsze na zakupy jeżdżę tylko z nim więc on płaci ;) A czasami leżą w kuchni jakieś drobne ale wczoraj wydałam wszystkie na składniki potrzebne do obiadku a których nie miałam w domku :lol: A nie chce kupować testa wieczorem jak eMek przyjdzie bo napewno jutro rano @ się pojawi :angry:
12 lata 11 miesiąc temu #305805 przez @nulka
pożycz od sąsiadki :lol: :lol: :lol: :lol: powiedz że pilne bo do apteki, ze wieczorkiem oddasz ;)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia