BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 10 miesiąc temu #306085 przez nikusia1988
dzieki, ja wczoraj mialam tak srednio nisko i chyba twarda wiec to chyba jednak nie ciąża bo przed wczoraj mialam tak nisko ze malo nie wypadla :laugh: jeszcze sprawdze wieczorkiem jaka jest...
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #306087 przez Lacrijka
Nikusia - juz nie wstajesz do pracy ??
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #306089 przez nikusia1988
Lacrijka jesteś niezawodna :laugh: Wszystko pamiętasz :laugh: :P To była praca na umowe zlecenie więc już duże zapotrzebowanie się skończyło więc te dziewczyny i mnie pozwalniali... Od razu mówili że to na umowe zlecenie i że potrwa pare tygodni wiec byłam przygotowana na to... :P

Umowa zlecenie lub umowa o dzieło :laugh: już nie wiem dokładnie :laugh:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #306095 przez Lacrijka
A to szkoda, bo tak to miałabys okazje do mierzenia tempki.. I taka moja rada, zanim zacznie Ci sie kolejny cykl i siegniesz po CLO, to idz na USG zobaczyc jak to wszystko tam wygląda bo ja dzieki monitowi wiem ze mam torbiel po CLO i zakaz brania w kolejnym cyklu..
I nie sugeruj sie opiniami dziewczym na Skarbku ktore nie maja pojecia o CLO a sie mądrzą bo im sie wydaje.. Ja mam temat CLO w małym palcu, wiec dobrze Ci radze :)

A co do pamęci to zawsze miałam dobra a poza tym ja tu czuwam hahaa :P :P :P
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #306100 przez nikusia1988
No właśnie chcę Lacrijko iść ale mój gienek przyjmuje w poniedzialek a eMkowi zmiana w pracy nie pasuje wiec chyba pojade w czwartek do innego sprawdzic czy wszystko oki. A na wchłonięcie co bierzesz i przez jaki czas masz to brac?
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #306101 przez Lacrijka
A autobusik tam nie dojezdza czasem ?? :lol:

na wchlonięcie dostalam dupka 3x1 dziennie przez 10 dni. Ale nie wiem czy mi nie pęklo po ostatnim krzyzu, we wtorek zobacze. Niektore dziewczyny dostaja antyki na caly cykl, u mnie mam nadzieje ze obejdzie sie bez..
12 lata 10 miesiąc temu #306105 przez nikusia1988
Oj oj oj to żeś palnęła... :laugh: Ja już wieki nie jechałam autobusem :laugh: i trudno by mi było sie zebrac na ten autobus, a te pare dni nie zrobia roznicy :)
12 lata 10 miesiąc temu #306111 przez nikusia1988
No to skoro ja brałam luteine to moze luteina tez by podzialala na ta torbiel gdyby ona faktycznie byla :unsure: :dry: się okaże jutro lub pojutrze... mam nadzieje ze to nie bedzie bardzo dluuugi cykl :( i jak @ nie przyjdzie, kresek 2 tez nie bedzie i torbieli tez nie to znowu wezme lutke na wywolanie...
12 lata 10 miesiąc temu #306121 przez ViFi
nikusia1988 napisał:

@nulka nie robiłam bo nie mam... :( ale i tak to na pewno nie to... :( Brałam to Clo bez monitu więc na pewno torbiel się zrobiła...

I jak ktoś wie to proszę mnie uświadomić czy na wchłonięcie gin daje też luteine??? I jaki czas trzeba ją brac? Bo ja przecież brałam luteine od owulacji to może by sie wchłonęła?? Sama nie wiem... :(

@nulka ale ja sobie tego nie wymyśliłam że nie chce monitu... Chodzę do takiego gina co tylko w moich okolicach przyjmuje w poniedziałki więc monit nie byłby możliwy a po za tym on mówił że monit nie jest konieczny... Nigdy owulki dalej jak 18dc nie miałam więc mi sie wydaje ze w tym przypadku tak tez bylo i tak zaznaczylam... A co do objawów to jakichkolwiek bóli czy coś to nie mam, jedyny objaw to ból sutek przy dotyku i śluz od czasu do czasu biały albo kleisty albo rozciągliwy.

A z tym że luteina blokuje owulke to mam mieszane uczucia i sama nie wiem w co wierzyc, jedni pisza tak a inni tak, na SM jest taka dziewczyna co luteine wziela 4 dni przed skokiem tempki a mimo to byl to jej udany cykl, wiec nie wiem co o tym myslec, na jednych to moze dziala a na jednych nie, ale i tak zawsze sie staralam brac od skoku lub troche pozniej a nie przed skokiem

Owulacja nie zawsze jest w tym samym dniu czasami się przesuwa.
Ja jak miała robiony monitoring to do gina chodziłam co tydzień bo jajo tak szybko nie rośnie... i on mi hasło ze nic nie bedzie... cykl pusty i i owulacje miałam w 28dc a cykl trwał 40dni. Faza lutealna jest stała od 12-16dn a owulacja może się przesunąć.
Znam też taki przypadek z opowieści jak dziewczyna maiła 28dc., że zaszła w ciążę w trakcie okresu była bardziej płodna, czyli na Indiańca :)

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
12 lata 10 miesiąc temu #306122 przez sylka
Lacrijka na torbiel też miałam jakieś leki (teraz nie pamiętam jakie) i później przez jakiś czas anty by zapobiec kolejnemu pojawieniu się i dla wyregulowania cyklu bo @ pojawiała sięnajczęsciej po "zjedzeniu" luteiny.
12 lata 10 miesiąc temu #306127 przez nikusia1988
ViFi no to w takim razie bym zablokowala owulacje ta luteina czyli w ogole bym jej nie miala a biorac luteine bym sobie wywolala @ a jej nie mam... :dry:
12 lata 10 miesiąc temu #306131 przez ViFi
nikusia1988 napisał:

Ja też zawsze po lutce dostawałam @ tylko w jednym jedynym cyklu nie dostałam i był to mój 60 lub 70-cio dniowy cykl... :dry: Mam nadzieję że to nie jest powtórka z rozrywki :unsure:
Może jutro @ przylezie... jeszcze wieczorem sprawdze szyjke...

A tak w ogóle to zna się któraś na badaniu szyjki???? Przed okresem powinna być nisko tak? i twarda czy miękka? A we wczesnej ciąży jaka? Pisać mi tu ciężarówki jaką macie :laugh:

@nulka, ViFi nasze ekspertki może wy wiecie???

Ja się nie znam nie umiem badać szyjki ale wyczytałam:
Szyjka macicy w czasie ciąży jest twarda, długa i zamknięta, położona raczej wysoko, lecz jej obraz zmienia się w czasie ciąży, pod koniec której szyjka ulega skróceniu. Pod koniec cyklu szyjka macicy staje się krótsza i otwarta.

Ciąży nie rozpoznamy na podstawie wyglądu szyjki macicy. Aby sprawdzić, czy doszło do zapłodnienia, należy wykonać test ciążowy.

słyszałam tez o rozpulchnieniu i coś o siności tu by się Asik przydała.....

ViFi

12 lata 10 miesiąc temu #306135 przez nikusia1988
Mogą być zasinione wargi sromowe a o rozpulchnieniu też czytałam ale takim specem żeby to u siebie zauważyć to nie jestem :laugh: nie mam pojecia jaka to jest w dotyku szyjka rozpulchniona :unsure:
12 lata 10 miesiąc temu #306137 przez ViFi
nikusia1988 napisał:

ViFi no to w takim razie bym zablokowala owulacje ta luteina czyli w ogole bym jej nie miala a biorac luteine bym sobie wywolala @ a jej nie mam... :dry:

a bierzesz jeszcze???? bo ona wywołuje okres...

ViFi

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #306142 przez sylka
Ja miałam luteinę na poczatku ciąży na podtrzymanie. Jak jest ciąża to luteina ja podtrzyma a jak nie ma to pojawi się @. Pytałam mojego gina i tak mi odpowiedział, bo też zawsze brałam ją na wywołanie @.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia