BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 9 godzin temu #522465 przez fredeczka
Dave do lekarza! ja mam cisnienie 90 na 60 a puls 98 przewaznie ale ja mam chore serce i w ogole to mialam nie zyc juz dawno ale sie jakos wywinelam dzieki Bogu.Tez odczowam jak to napisalas palpitacje a raczej jakby to opisac serce zamiast bic trzesie mi sie jak galareta tak ze jak cos sie dzieje z sercem to nie ma zartow.Ja bralam tabletki na wyrownanie cisnienia ale juz sie nie lecze...
Temat został zablokowany.
12 lata 9 godzin temu #522466 przez anoda89
U mnie był księżulek po kolędzie, na szczęście odbyło się bez gromnic i wody z kranu :silly:
12 lata 8 godzin temu - 12 lata 8 godzin temu #522472 przez emka
Lacruś Wiesz ze szukałam tego i nie znalazłam :( A takie fajne życzenia to były :)
A jak lacrusie pięknie malują, łohoho :) A Ty już po badanku??
Anoda Oj zepsułaś tradycję :silly:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 8 godzin temu #522473 przez Lacrijka
emka napisał:

Lacruś Wiesz ze szukałam tego i nie znalazłam :( A takie fajne życzenia to były :)
A jak lacrusie pięknie malują, łohoho :) A Ty już po badanku??
Anoda Oj zepsułaś tradycję :silly:

Ide na 19 prawie..jajko zniese :huh:
12 lata 8 godzin temu #522477 przez ferritka
zauważyłam pewną przypadłość, hmmm może któraś też tak ma... za 4 dni przypada mi owulacja, teoretycznie od dziś/jutra wchodzę w fazę płodną ( według Piekiełka ;)).
zauważyłam , że mam nastepujące objawy i to one mnie zmyliły w poprzednim cyklu. Odczuwam mdłości- nie jest to jakieś straszne i odechciewa mi się żyć, są to delikatne mdłości dające dyskomfort. poza tym biust - hmmm robi się twardszy i jakby lekko powiększony ( o zgrozo, to akurat upszyksza mi poważnie życie :((
czy Wy zauważacie jakieś objawy owulacyjne, przedowulacyjne? czy mam psychozę i poważne zaburzenia i powinnam się zamknąć w odosobnionym miejscu??? :)

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 8 godzin temu - 12 lata 8 godzin temu #522478 przez emka
Lacruś to daj znaka :) ale ja wierzę że wszystko gites :)

Feritka Ja ci nie pomogę, nigdy nie wiem kiedy mam owulkę, nawet śluzów żadnych nie mam... :blink: Ale pare razy udało mi sie trafić w 10!

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
12 lata 8 godzin temu - 12 lata 8 godzin temu #522490 przez sylka
Ferritka ja do tej pory nie czułam owulacji a teraz na luteinie wyczuwam. Boli mnie wtedy podbrzusze takie jakby skurcze mama i piersi są drażliwsze i tez pobolewają.
12 lata 8 godzin temu #522493 przez iwonta_kg
Wiecie ze w kołobrzegu u gina na nfz żeby dostać zdjęcie z usg trzeba zapłacić 80zł??

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
12 lata 8 godzin temu #522507 przez Agusia83
Dave, ja bym szybko sie zglosila do lekarza...w ciazy takie skoki cisnienia nie sa wskazane..

Fajne te bocki :laugh:

Iwonta, a z jakiej racji placic i to jeszcze tyle?

Wezcie mnie zabijcie, albo dobijcie...dziecko mi pieklo zgotowalo...przez 2h wyla jakbym ja ze skory obdzierala...wyzynanie sie 3 jest gorsze niz 4. Bylam siwiecie przekonana, ze zaraz zapuka do mnie sasiad z morda lub policjant z kajdankami... :angry: :angry: :angry: na szczescie o 14 padla...niech pospi do 16...
12 lata 8 godzin temu #522509 przez iwonta_kg
Byla u mnie koleżanka i mowila. Pisałam o niej ostatnio. W 5 miesiącu pierwszy raz usłyszała bicie serca swojego dziecka i tylko dlatego ze przypadkiem poszła prywatnie bo jej lekarz z nfzu byl chory.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
12 lata 8 godzin temu #522514 przez Agusia83
To ja juz sie zaczynam zastanawiac czy my zyjemy w Polsce, czy moze w Indiach lub w Afryce? Przeciez od 14tc mozna juz posluchac seruszka przez detektor tetna i kazdy gabinet ginekologiczny powinien byc w to wyposazony.
Nie rozumiem.
12 lata 8 godzin temu #522519 przez Mirella
Agusia że powinien nie znaczy że jest, taka smutna prawda :( a na dziąsełka dobrze robi żel Dentinox N, czy jakoś bardzo podobnie, może bez N, polecam naprawdę z czystym sumieniem
12 lata 8 godzin temu #522530 przez Agusia83
Mirella, tylko, ze my go mamy, lecz juz nie dziala...musialam w ostatecznosci dac jej paracetamol...po nim zasnela...
12 lata 7 godzin temu #522546 przez gosia28
Dzień doberek

Ale czytania było... mnie wczoraj pochłonął eurobiznes z mężem i znajomymi :)

gratuluję nowej mamusi

byłam rano do ściągnięcia szwów. Dziwne rzeczy się dzieją w państwowych placówkach szpitalnych. Byłam zarejestrowana do lekarza parę dni wcześniej, okazuje się, że w gabinecie nie ma mojej karty, a najważniejsza pani z okienka każe czekać mi w kolejce czterdziestoosobowej bo musi założyć mi kartę- tłumaczę jej, że ja jestem zarejestrowana, nie jestem pierwszy raz, że mam założoną kartę tylko żeby mi ją dała i pipa mi nie dała tylko musiałam czekać. Do doktora zdążyłam na ostatni dzwonek. A co się działo w tej kolejce hoho! Baby się tam szarpać zaczęły, krzyków jak w chlewie jakim...
a swoją drogą rana się nie wygaiła jeszcze, ściągnął mi tylko 1 szew a bolało łoło, myślałam, że mi dupsko rozwali z bólu :angry:

Monia bociusie super :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...
12 lata 7 godzin temu - 12 lata 7 godzin temu #522557 przez madziaska
ferritka napisał:

zauważyłam pewną przypadłość, hmmm może któraś też tak ma... za 4 dni przypada mi owulacja, teoretycznie od dziś/jutra wchodzę w fazę płodną ( według Piekiełka ;)).
zauważyłam , że mam nastepujące objawy i to one mnie zmyliły w poprzednim cyklu. Odczuwam mdłości- nie jest to jakieś straszne i odechciewa mi się żyć, są to delikatne mdłości dające dyskomfort. poza tym biust - hmmm robi się twardszy i jakby lekko powiększony ( o zgrozo, to akurat upszyksza mi poważnie życie :((
czy Wy zauważacie jakieś objawy owulacyjne, przedowulacyjne? czy mam psychozę i poważne zaburzenia i powinnam się zamknąć w odosobnionym miejscu??? :)

Ferritka, ja podczas owu mam straszne klucia jajnika.Caly dzień mnie męczy. Zawsze 14 dnia cyklu.
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia