BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 9 miesiąc temu #89703 przez Diana
@nulka jeszcze wszystkiego nie przekreślaj różnych rzeczy się naczytałam może niepotrzebnie ale różnie to może być zrób kolejny test i czekaj!!! Nosek do góry! A na razie odpoczywaj! :kiss: :kiss: :kiss:

Gosiak do rocznicy na pewno nie ma bata!!!! Wszyscy tak mocno kciuki trzymamy, że musi się udać wszystkim stareczką!!! :kiss: :lol: :)
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #89705 przez Diana
@nulka Magdzi ginekolog powiedział, że widzi coś w jajowodzie czy coś takiego i że to najprawdopodobniej jest ciąża pozamaciczna! :ohmy: :ohmy: :ohmy: A Madzi teraz dzidzia rośnie tam gdzie trzeba :side: !

A ja kiedyś czytałam na jakimś forum, ze gin wysłał dziewczynę na zabieg łyżeczkowania macicy bo niby ciąza obumarła a ona coś miała przeczucie i nie poszła tylko zmieniła lekarza. Teraz jej martwy zarodek ma 2 lata!!!
13 lata 9 miesiąc temu #89727 przez Dorciaition
O Matko! Mam nadzieje, że ta dziewczyna ostro postąpiła z tym ginem, co ją wysłał na zabieg.
Kużwa, naprawdę trzeba uważać na lekarzy! :ohmy:
Więc Anulka, teraz odpoczywaj, a za kilka dni się wyjaśni co i jak. :kiss:
Gosiak zgadzam się z Dianą- nie ma to tamto... :silly:
Nie uwierzycie! :ohmy: Mojemu M smakował dziś obiad :lol: hehe, bo nagadałam mu :silly: Dzięki Wam :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 9 miesiąc temu #89733 przez Diana
Dorcia pewnie uszy go piekły jak dzisiaj na niego gadałyśmy i się chłop przestraszył!!!
Bardzo dobrze byle tak dalej!!!
13 lata 9 miesiąc temu #89741 przez Mirella
Diana niewykluczone że u nas to czytałaś, Poli miała taką "przygodę"

Dorcia, bo do czego to podobne, pod nos podstawione i jeszcze wybrzydza???

@mulka, u Magdy nie tylko pozamaciczną podejrzewno ale i coś na jajniku. Przyjdzie wieczorem to sama powie.
No łazi się za wcześnie do lekarzy to widzą sami nie wiedzą co.... Dlatego się nie powinno, chociaż korci ;)
13 lata 9 miesiąc temu #89749 przez gosiak
masakra z tymi lekarzami nie wiadomo któremu wierzyć...

ale mam dobrze mamunia mi flaczki przyniosła :blush:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 9 miesiąc temu #89762 przez Dorciaition
To smacznego Gosiaczku :)

Moja od miesiąca w Anglii u brata siedzi i dopiero na świeta przyjedzie :(
Dziś mi napisała, że moja bratówka jakiś prezent w zwiazku z ciażą mi wysłała :) Kurka, nie mogę już wytrzymać z ciekawości :silly:

13 lata 9 miesiąc temu #89768 przez MagdaM
Marta no az sie zdziwilam bo bez problemu mnie umowila.
Dziewczynki dziekuje!! Od razu mowie - za godzine wychodze, napewno bedzie opoznienie, potem jade do meza i z nim wracam bo ja chora i nie mam sil. Wiec relacja bedzie jutro, albo postaram sie dzis szybko ale pozno juz pewnie spac bedziecie :laugh: Ale boje sie strasznie... :(
@nulka mnie gin powiedzial, ze napewno ciaza pozamaciczna + cos - on nie wie co przy prawym jajniku albo napewno poronie. zmienilam gina i sie okazalo, ze wsio ok :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 9 miesiąc temu #89772 przez Mirella
Magda, ja przed drugą sie nie kładę to chociaz słówko na gadu jak nie będziesz miała siły na forum, plissssss
13 lata 9 miesiąc temu #89774 przez Dorciaition
Magda nie denerwuj się. Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki :kiss:

Mirella a co Ty tak po nocach buszujesz? :silly:

13 lata 9 miesiąc temu #89779 przez Mirella
Bo buszmenka buszuje :lol:
13 lata 9 miesiąc temu #89793 przez ann-sunshine
jak dobrze że mój men przy jedzeniu nie wybrzydza, co zrobię to zje, a jak nie zrobię to sobie na mieście coś przekąsi

matko, jak moja kicia gubi sierść - mam ochotę ją na łyso ogolić, bo wszędzie mi ta sierśka się plącze :angry:

a tak poza tym, to przedwczoraj chyba widziałam bociany przez okno z pociągu (chyba że pomyliłam z czaplami) to może i więcej fasolek się pojawi

magda - tylko spokojnie, to jedyne co możesz teraz sobie zafundować, bo na resztę nie bardzo masz wpływ

@nulka, wspieram. Wiem, to czekanie i ta niewiadoma chyba są w tym wszystkim najgorsze
13 lata 9 miesiąc temu #89796 przez gosiak
Magda trzymam kciuki :kiss:

dzięki Dorcia :laugh:

ann oby te bocki zwiastowały duuuużo fasolek :woohoo:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
13 lata 9 miesiąc temu #89807 przez Dorciaition
No właśnie, niestety na niektóre rzeczy nie mamy wpływu...
Gdybyśmy mieli to dziś pewnie tuliłabym swojego synka. Najgorsze jest to, że zamiast kupować śpioszki i zabawki w sobotę jadę zamówić nagrobek...
Przepraszam Was, że to piszę...

ann-sunshine ogolenie nic nie pomoże, bo za chwilę i tak odrosną i będą wypadać :silly:
Moja sunia na szczęścia ma włosy, więc nie linieje. :)

Oby te bociany tej wiosny pokazały na co je stać :lol:

Idę spać..

13 lata 9 miesiąc temu #89814 przez Lacrijka
Dziewczyny, troszke sie zalamałam :(

Czytam sobie o tej elektrokoagulacji, i znalazłam wiele opini mówiących o tym, zeby nie robic tego przed zajsciem w pierwsza ciaze..Bo moga byc trudnosci z zajsciem, a jak sie juz zajdzie to z donoszeniem aa i poród moze byc trudny i bolesny :(

Jeden cytat
"...Efektem zastosowania zbyt wysokiego napięcia prądu, który wprawdzie pozwala błyskawicznie wykonać zabieg (sprawa nie bez znaczenia dla lekarza), są prawie zawsze trwałe deformacje powierzchni szyjki oraz głębokie zmiany jej struktury w formie zbliznowaceń, zarośnięcia kanału szyjki lub jej ujścia zewnętrznego. Nie zawsze są widoczne w badaniu ginekologicznym, często za to powodują trudności w ewakuacji krwi miesiączkowej (jakże częste są bolesne miesiączki po zabiegu elektrokoagulacji!) lub komplikacje porodowe.

Zwłaszcza to ostatnie są na tyle częste, że często lekarze dysponującymi jedynie elektrokoagulacją odstępują od usuwania zmian na szyjce przed zajściem w pierwsza ciążę..."

Nie wiem czy mój lekarz to dobrze zrobi, czy mi nie zdoopi tego zabiegu.... Chyba nie pojde na to..

Poszukam lepiej fotokoagulacji, zabieg troszke drozszy ale ma prawie same plusy.

Zaletami fotokoagulacji są:
-Całkowita bezbolesność zabiegu
-Uzyskanie najkrótszego z możliwych czasu wygojenia się szyjki po zabiegu
-Brak efektu palenia tkanek, a tym samym nieprzyjemnej woni w czasie zabiegu
-Możliwość najbardziej precyzyjnego wyboru głębokości i rozległości zabiegu
-Leczenie w każdym dniu cyklu oprócz okresu krwawienia miesięcznego
-Możliwość całkowicie bezpiecznego leczenia nadżerek w każdym okresie ciąży
-Brak zmian strukturalno-czynnościowych szyjki po leczeniu - metoda jest szczególnie zalecana u kobiet przed zajściem w pierwszą ciążę
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka