BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 23 minut temu #811851 przez Mała
Dziewczyny wszystkiego naj naj, zdrowia i radości na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 13 minut temu #811855 przez gosia28
I również ja pragnę złożyć Wszystkim najlepsze życzenia, wspaniałych świątecznych dni w gronie najbliższych, błogosławieństwa Dzieciątka Narodzonego i samych wspaniałych chwil :)

Monia trzymaj się dzielnie, wszystko się ułoży Zuzinkę wyleczą i będzie super. Całuję Cię mocno i dzieciaczki Twoje :kiss: :kiss: :kiss:

a które to dzisiaj były na wizytach i się nie zameldowały jak po? Jestem tak zmęczona, że lepiej z miejsca się przyznawać i mówić co i jak? Bo nie mam siły, czasu też nie specjalnie :P

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 11 miesiąc temu #811870 przez Anabelle
Radosnych świąt :)
Wszystkim nam życzę samych fasolek pod choinką :)

10 lata 11 miesiąc temu #811892 przez agnesssa

Aby ten czas był dla Was chwilą na refleksję i cudownym czasem spędzonym z rodziną !!! Ale przede wszystkim wymarzonych fasolek :kiss: :kiss: :kiss: Życzą Agnieszka z Maksiem

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

10 lata 11 miesiąc temu #811937 przez Gravity
marzenap masz talent widze ja poprosze z dostawa do uk wygladaja smakowicie! :side: :side: :side:

Dorciaition dal Ciebie i rodziny również :kiss: :kiss: :kiss:

MoNiaaa nie panikuj zoltaczke maja wszystkie dzieci dostanie lampy i szybko wyjdziecie :kiss: :kiss: :kiss: Glowa do gory!A Ty jak sie czujesz??? :kiss: :kiss: Zuzia szybko wroci do zdrowia a Ty do domu do rodziny!! :side: :side:

tysiiiak bedzie dobrze napewno to zabki :woohoo: :woohoo: Tobie tez wszytskiego co najlepsze! :kiss: :kiss: :kiss:

Mirella anoda89Mała Anabelle agnesssa i wzajemie :kiss: :kiss: :kiss:

gosia28 ja tez Kochana padam na twarz juz :(czekam na to az sernik sie dopiecze by go wyciagnac :kiss: :kiss:

Zaraz sie klade dobranoc:*

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #811967 przez Gravity
Witam w Wigilijny poranek

To ja tez sie pochwale wypiekami.Torcik bezowy pychotka i sernik z rosa i brzoskwiniami:)

Mama Anioleczkow [*]

Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #811975 przez magduska
dziewczyny zycze Wam Zdrowych,Wesolych Swiat, duzo milosci, usmiechu, spokoju,a przede wszystkim duzo fasolek na nadchodzacy Rok 2014 :lol: ,a tym co maja juz przy sobie swoje skarby lub pod sercem samej pociechy z nich i radosci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: WESOLYCH SWIAT :kiss: :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #811980 przez ann-sunshine
Dziewczynki,

Życzę Wam spokojnych i rodzinnych świąt :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #811987 przez nati.olsztyn
Gravity Kochana, daj proszę przepis na torcik bezowy!:-) Twój wygląda przepysznie! Ja uwielbiam, ale nigdy nie odwazylam się zrobić bo jakoś nie umiem zrobić dobrze kruchej bezy.

WESOŁYCH ŚWIĄT KOBIETKI! SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ W NADCHODZĄCYM ROKU!!!:-)

10 lata 11 miesiąc temu #811989 przez missyy
Wesołych Świąt Moje Kochane, Zdrowych, Spokojnych, Spełnienia Marzeń, A co najważniejsze, Niech Nowy Rok przyniesie nam Duużoo Fasolek :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
p.s. Nie objadać się za dużo :lol: :lol:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 11 miesiąc temu #812024 przez Marta M
I ja kochane chciałam Wam życzyć zdrowych, radosnych Świąt spędzonych wśród najbliższych, wielu łask bożych na nadchodzący czas, a przede wszystkim każdej staraczce wymarzonej, upragnionej fasolki, no i oczywiście aby w Waszych domach panowała wszechpotężna miłość :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812063 przez madziaska
Zdrowych, wesołych Świat Bożego Narodzenia i oczywiście mnostwa wymarzonych fasolek ! :)

10 lata 11 miesiąc temu #812077 przez Gravity
nati.olsztyn prosze bardzo.Ja dalam tylko 1łyzeczke kawy bo moj Mis nielubi kawy i jest pyszny:))) :kiss: :kiss:

Blaty bezowe: 6 schłodzonych białek
250 g cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka soku z cytryny
Krem: 250 g schłodzonego serka mascarpone
250 ml schłodzonej śmietany kremówki (30%)
2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody, przestudzić)
2 łyżki cukru pudru

Blaty bezowe: Na blachę do pieczenia wyłożyć papier do pieczenia, narysować 3 okręgi o średnicy 20 cm(mozesz tez dac na wieksza blaszke czy tortownice 24cm robiła ja i jest ok i beza rosnie:). Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać po 1 łyżce cukru pudru. Na końcu delikatnie wmieszać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Pianę delikatnie przełożyć na narysowane koła. Piec w rozgrzanym do 140°C piekarniku przez 1 godzinę (piekłam od razu na 2 blachach z włączonym termoobiegiem). Po upieczeniu blatów, lekko uchylić piekarnik i zostawić do wystygnięcia
Krem kawowy: Serek mascarpone lekko ubić. W oddzielnej misce ubić na sztywno śmietankę, dodać cukier i wymieszać. Dodawać po 1 łyżce serka i delikatnie mieszać, na końcu dodać rozpuszczoną kawę, wymieszać. Masą przełożyć blaty bezowe. Tort można śmiało podawać od razu po wykonaniu, przechowywać w lodówce.

Mama Anioleczkow [*]

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #812088 przez pani_p
Wesołych świąt! Niech Boże Dziecię obdarzy Was laskami, radością, miłością, zdrowiem. Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych rodzin życzy Zuzia z rodzicami :-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #812094 przez MoNiaaa
Zuzia jest boska cudna masz corcie pani;)
Ja nie panikuje ze mala ma zoltaczke bo wiem ze kazdy maluch przechodzi ale ona byla dwie doby na takiej macie i juz mialysmy wychodzic i sie okazalo ze ta mata o d..e rozbic i tak ja musza do inkubatora wsadzic i tylko nam sie pobyt w szpitalu wydluza a uwiwrzcie ze ciezko lezec majac jedno dziecko w domu drugie w inkubatorze a ja sama.ryczalam po poludniu ale juz ok

http

]

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka