BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 3 miesiąc temu #811434 przez Agnilla
b-c duphaston polcam brac 2 dni po owulacji :) jesli dzis masz dwie kreseczki to prawdopodobnie owulacja bedzie jutro. powodzenia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #811469 przez b-c
a czy jesteście pewne, ze duphaston nie wpływa na poziom progesteronu w badaniach z krwi? spotkałam się z taką informacją w internecie, ale nie znalazłam wiarygodnych danych

11 lata 3 miesiąc temu #811515 przez majeczka22
Dziewczynki z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku życzę każdej z Was:
Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Was pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się wszystkie Wasze najskrytsze marzenia.

11 lata 3 miesiąc temu #811534 przez gosia28
b-c branie duphastonu z pewnością wpłynie na wynik progesteronu we krwi. Progesteron najlepiej badać 7 dni po owulacji oczywiście bez brania jakichkolwiek tabletek uzupełniających sztucznie ten hormon.
Skoro masz pozytywny test owu znaczy, że może owulacja Ci się przesunęła, poczekaj dwa- trzy dni jeśli chcesz zdecydować się na branie leku/

marzena poka no te pierniczki :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 3 miesiąc temu #811580 przez Lacrijka
Duphaston nie jest wykrywalny podczas badania progesteronu :) Duphaston to nie jest naturalny progesteron tylko dydrogesteron który działa na zasadzie progesteronu. Luteina to progesteron naturalny i to ona podnosi wynik w labo. Dziekuje za uwagę :)

Wesołych Świat !!!!

11 lata 3 miesiąc temu #811597 przez studentkaae
Hop, hop – czy Ktoś mnie tu jeszcze pamięta…? ;)

Moje Kochane Staraczki czytam Was prawie na bieżąco (jednak :) ), choć siły i czasu brak na pisanie, ale w ten świąteczny czas nie mogę nie być z Wami.
U mnie dużo się dzieje, za dużo niestety… a co do mojej sytuacji to zrobiła mi się torbiel, która na szczęście z @ się wchłonęła, od czwartku biorę bromergon i walczę dalej, to tak w skrócie… nowy rok zaczynam od wizyty u dr Cuda, może sprawi, że na kolejne święta będzie z nami już ten mały cud :woohoo:

Gratuluję zafasolkowanym – jak się doczytałam Missy, Aggi, Ann – gratki wielkie :kiss:

Moniaaa – gratulacje z okazji narodzin małej Zuzi, ale niespodziankę Ci zrobiła, cudnie :kiss:

Wszystkim starającym się, mamusiom, ciężaróweczkom życzę zdrówka, uśmiechu, spokoju i siły… dla staraczek do walki o dziecko, dla mamuś do dzieci, a dla ciężaróweczek dużo siły w czasie porodu.

Wesołych Świąt Moje Kochane!!!

Pozdrawiam Was Wszystkie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #811601 przez Gravity
elo

Laseczki wstalam i pichcę a moja Mikołajka lezy sobie:)

gosia28 dziekuje sliczna Malizna:)

missyy dasz rade duzy wdech i do pracy:)

mesy Tobie również i najwazneijsze spokojnych. :kiss: :kiss: :kiss:

Anabelle to masz luz.Ja musze wszystko sam i mase zamieszania i jeszcze Jessica :kiss: :kiss: :kiss:

marzenap ja poprosze hhihi nigdy nie piekalm a lubie,Nie wiem czy by mi wyszly:) :kiss: :kiss: :kiss:

b-c kciuki zacisniete! :kiss: :kiss:

majeczka22 dal Ciebie i rodzine również :kiss: :kiss: :kiss:

Lacrijka ucaluj swoej slicznosci!! :kiss: :kiss: :kiss:

studentkaae w koncu sie pojawilas tesknilysmy!!! :kiss: :kiss: trzymam kciuki mocno za Fasoleczke dobrze ze sie kochana odezwalas!!! :lol: :lol: zagladaj czasem!!!i daj namiary na fb na pw poprosze!!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss:

A Dave bidulka gdzie sie podzila??

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #811619 przez Ingrid29
Cześć laseczki. Nie odzywałam się, bo Nosz kurna znowu byliśmy oboje z Arturem chorzy - antybiotyk dostaliśmy oboje. Także wybaczcie kochane tę nieobecność. Coś tam czytałam, ale nie miałam sił, żeby pisać. N a szczęście (tfu tfu) w miarę zdrowi jesteśmy. Ja to jeszcze kaszle i katarze, ale da się wytrzymać. W weekend wrócił mąż, więc na zakupy pojechał, a ja sprzątałam w chacie. Zaraz wybywam do fryzjera zrobić coś z moimi odrostami i ogólnie inny fryz :side:

Studentka no w końcu się odezwałaś. No to ja Ci życzę tego maleńkiego cudu, co by w przyszłą Wigilię już Wam świętował.

Kochane

Niech się spełnią świąteczne życzenia,
te łatwe i trudne do spełnienia.
Niech się spełnią te duże i te małe,
te mówione głośno lub wcale.
Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku,
niech się spełnią w Nowym Roku!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #811735 przez marzenap
gosia28 napisał:

b-c branie duphastonu z pewnością wpłynie na wynik progesteronu we krwi. Progesteron najlepiej badać 7 dni po owulacji oczywiście bez brania jakichkolwiek tabletek uzupełniających sztucznie ten hormon.
Skoro masz pozytywny test owu znaczy, że może owulacja Ci się przesunęła, poczekaj dwa- trzy dni jeśli chcesz zdecydować się na branie leku/

marzena poka no te pierniczki :)

a prosze bardzo :lol: :lol:

Z okazji Bożego Narodzenia,
Składam Wam serdeczne życzenia.
Niech Wam święta miłe będą,
Z dźwiękiem śpiewu i kolędą.
A wszystkim staraczkom w styczniu dwóch malinowych kreseczek :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #811755 przez Dorciaition
Dziewczyny życzę Wesołych i spokojnych Swiat. Samych radości i duzo zdrowka :kiss: :kiss:

Alanek[*] :(

11 lata 3 miesiąc temu #811774 przez MoNiaaa
Dziewczyny wdzystkim zycze wesolych i rodzinnych swiat przede wszystkim spokojnych
Wszystkim ciezaroweczka szybkich porodow i krotkich pobytow w szpitalu
Staraczka jak najszybszych dwoch kreseczek
Aniolkowym mama ukojenia bolu

Nas swieta czekaja w szpitalu zoltaczka nie zeszla i wzieli Zuzanke do inkubatora a ja rycze co chwile:(

http

]

11 lata 3 miesiąc temu #811817 przez Elmirka85
Monia kochanie nie martw się. ja wiem że Ci ciężko bo po porodzie też miałam tak, że płakałam zanim do domu wyszliśmy, a potem w domu jeszcze parę dni. święta szybko zlecą a ważne żeby Zuzi przeszło. Ja z Alkesem już dwa razy spędzałam święta w szpitalu. Najpierw jak miał 5miesięcy święta Wielkanocne byliśmy w szpitalu, a on miał poważne zapalenie płuc. do tego ja na oddziale złapałam jakiegoś wirusa, miałam gorączkę i wymiotowałam a nie mogłam się z mężem wymienić bo karmiłam piersią i musiałam cały czas być przy nim. a jak miał 3 latka to też byliśmy w szpitalu na Boże Narodzenie (dwa lata temu) i też było nam przykro :( wiem że Tobie jest ciężej bo starsza córcia w domku i za nią tęsknisz ale ważne że nic poważnego z Zuzią się nie dzieję i niedługo wyjdziecie

11 lata 3 miesiąc temu #811822 przez tysiiiak
Monia bidulko wiem co przyżywasz :( ja z Kubusiem też6 dni leżałam z czego ostatnie 3 Kuba był pod lampami a ja non stop płakałam mimo, że rozumiałam sytuacje. Wiedziałam że krzywda mu się nie dzieje i wgl ale chciałam być już w domku i móc go tulić :kiss:
Jeszcze zostałam sama na sali nie miałam do kogo buzi otworzyć a eMek mógł mnie odwiedzać tylko w pokoju odwiedzin a że Kubula był pod lampami to wizytę planowałam tak żeby wypadała w porze karmienia ...
Ubłagałam pediatrę żeby nas wypuściła tego 6 dnia jak bilirubina troszkę spadła i potem latałam co chwilę do pediatry, hepatologa i na pobierania krwi przez 2 miesiące bo tyle nam się żółtaczka utrzymywała :(
3maj się kochana :kiss: :kiss: :kiss: Za kilka miesięcy nie będziesz nawet myśleć że tam byłaś tyle czasu :)

Ja wyzdrowiałam i Kuba gorączkuje :( po za gorączką nic mu nie jest więc obstawiam 3dniówkę albo zęby ... Oby nic się nie rozwinęło

Wszystkim Wam życzę wesołych,pogodnych świąt w rodzinnej atmosferze i zdrowia :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #811830 przez Mirella
Póki mam czas (znaczy tę nędzną chwilkę :blink:) to życzę Wam i Waszym rodzinom radosnych, udanych, błogosławionych i świętych świąt, niech Was Boże Dziecię błogosławi, niech choinki pachną a Mikołaj rozpieszcza. No i pamiętajcie, że jutro się przy garach nie stoi tylko przed lustrem pięknieje :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #811832 przez anoda89
Monia kochana będzie dobrze, najważniejsze żeby Mała była zdrowa. Przetrwasz wszystko dzielna z Ciebie kobieta :kiss: :kiss: :kiss:

Jutro pewnie nie będzie czasu żeby siedzieć przed komputerem więc teraz składam życzenia :)
Zdrowych wesołych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie rodzinnym, dużo miłości i jak najmniej zmartwień tym które noszą w brzuszkach kruszynki bezproblemowego przebiegu ciąż i szczęśliwego rozwiązania, naszym Kochanym Staraczka rychłego zafasolkowania a mamusią cierpliwości i pociechy z dzieciaczków :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka