- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIE O CIAZE cz.2
STARANIE O CIAZE cz.2
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
Byłam umówiona na wizytę na 18, a weszłam 19:20 , taki poślig
Za dużo maluszka nie widziałam, głównie to emek i lekarka go oglądali, a ja sobie w sufit patrzyłam. Dwa razy może z 20 min dała mi spojrzeć Niby maluszek chciał współpracować, a na kartce z badania mi napisała, że utrudniona wizualizacja
A co do danych:
CRL:66,7mm (odpowiada 13 tyg. )
NT: 1,9 mm
Kość nosowa jest, wszystkie narządy na tym etapie są. Tylko trochę mnie przezierność zmartwiła. Dokładne dane z obliczeniami zagrożeń itd dostane na kolejnej wizycie 25.02 u mojej lekarki. Pytałam czy sa zle, mówiła, że by się nie martwiła. Jest szersza, ale mieści się w normie dla tego tyg. Ale zaraz musiała dodać, że jak zrobi obliczenia i coś ja zaniepokoi to do mnie zadzwoni .
I to mi głupiej poszło w pamięć.wrrrr
PACNIJCIE MNIE, BO JUŻ JESTEM PRZEWRAŻLIWIONA
Nie dość, że malucha nie pooglądałam to jeszcze zdj mam jakie mam.
Oto moje dziecie, a konkretnie główka i rączka ;P ;P
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Marta M w wolnej chwili napisz co u was Jak Hubercik? Maja pomaga dalej przy braciszku?
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Missyy ale śliczność Przezierność chyba jest ok, chyba norma jest do 2,5 więc luzik ciesz się ciążą Jak się w ogóle czujesz?
Marta M w wolnej chwili napisz co u was Jak Hubercik? Maja pomaga dalej przy braciszku?
Musiała mi babka adrenalinę podnieść
Samopoczucie ogólnie ok, choć cały czas jestem ospała i znużona. Jedyne co mnie męczy to kłucia w dole i wiadomo gdzie . Jak mnie chwyci na spacerze czy gdziekolwiek, to nie ma zmiłuj. A przewrócenie się z boku na bok w nocy to dopiero wycczyn .
Lekarka mówiła, że to norma, mieśnie dostosowują się do ciąży, to samo kręgosłup.
Może jakiś wypadzik na zakupy mi pomoże Upolowałam sobie w hm śliczne skarpetuszki dla maluszka Choć coś, na szczęście. Bo póki co się wstrzymuje.
A Ty jak się czujesz?
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- marzenap
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie pisałam na watku o testach owu i tutaj takze teraz pisze na październikówkach 2014 ale widzę że cały czas tu jesteście (mam na mysli te zafasolkowane)
2 lutego w niedziele robiła test,pokaze Wam
Kurcze nie mogę dodać zdjęcia czemu?Zmniejszyłam do odpowiednich rozmiarów i nic pomóżcie
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/529d406fbd0527b3.html#
Skopiowałam link z fotosika inaczej nie umiem
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
- Otrzymane podziękowania: 13
takie nasze martwienie się na zapas o dziecko to do końca naszego życia będzie nam towarzyszyło
Marzena gratulacje
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Missy wynik w górnej granicy ale w normie to sie nie stesuj u nas było podobnie z komorami mózgowia, gin powiedział że górna granica go zaniepokoila , a potem rzekł, że nie mam o tym mysleć, bo musi przekroczyć o dużo normę żeby cos podejrzewał, ale oczywiście ja juz zeschizowałam, okazało sie po porodzie, ze całkiem nie potzrebnie, stary pacan mógł sie lepiej zamknąć niż mi tak mówić jest dobrze nie martw sie
marzena ładne grube kreseczki, gratulacje
anoda chłopa do masażu zaprzęgnij ulży ci ciutek
Asik co racja to racja , od poczęcia sie zamartwiamy i w kolejnych etapach życia dzieci też a potem o wnuki się matwić bedziem. Kolezanki mama zostało babcią w moim wieku prawie 34 lata a ja mam córki po 1 i 8 lat, pózno zaczęłam
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
Missy, marzenka - gratki
Kochane Mamusie - mam do Was ogromną prośbę od mojej Siostry - jeśli możecie poświęcić chwilkę to proszę wypełnijcie ankietę, bardzo się jej to pomoże - oto jej prośba
Witaj! Jestem studentką 6 roku medycyny. Wraz z moim kolegą robię badanie naukowe na temat SZCZEPIEŃ OCHRONNYCH WŚRÓD DZIECI. Jeśli jesteś rodzicem, to poświęć proszę chwilę czasu i wypełnij przygotowaną przez nas ankietę.
Niektóre pytania mogą wydać Ci się trudne, ale nie przejmuj się tym - zaznacz taką odpowiedź, jaka wydaje Ci się słuszna
Zachęcamy również do wypełnienia ankiety przez TWOICH rodziców - ich opinię też chętnie poznamy!
Twoje odpowiedzi są dla nas bardzo ważne! Wyniki badania mamy zamiar zaprezentować na konferencjach dla lekarzy, żeby uświadomić im skalę problemu.
Jeśli chcesz nam w tym pomóc, wypełnij proszę ankietę: docs.google.com/forms/d/1XPQVjKn25q7fgQu...tmkBIQ7p3bA/viewform
Bardzo dziękujemy za pomoc!
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- Sophie25
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
O pierwsza dzidzie starałam sie 2 lata i jakies poł roku zaczełam korzystac z testów owu ...
Teraz staram sie o 2 bobasa bo lekarz powiedział ze im szybciej tym lepiej w mojej sytuacji...
Czy zawsze testy wykonuje sie popołudniu?Jakie kupować ? Czy sa wiarygodne testy owulacyjne?
Czy mialyscie takie doswiadczenie ?
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
gosiak ja normalnie ma ok 36,2-36,3 a teraz od kilku dni 36,6. Ale to chyba za mały skok temp by podejrzewać ciąże?
A który masz teraz dc?
Missy nie martw się na pewno wsio oki fotka super
Gratuluję marzena- spokojnej ciąży
A przedemną ostatnie dwa dni gdzie z eMkiem mamy wolną chatę od rodziców ależ te trzy miechy zleciały
Dziewczyny mam pytanie, może któraś się zna albo miała podobny problem...jaki jest ból przy kamicy nerkowej? Od dwóch dni mam ataki bólu, pojawia się nagle jakby prawa nera, ból jest okropny na szczęście nie ciągły(kilka razy w ciągu dnia)wygina mnie aż do tyłu poczytałam w necie i dużo by pasowało...w poniedziałek idę na mocz no i do lekarza obadać sprawę
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie