BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #836932 przez Mirella
Mleko się poda strzykawką, tylko to męczące ;) A może zadziała opcja - głód zwycięży? Jak Duśce zabrałam butelkę to trzy dni nie piła herbatki, potem się dogadała z niekapkiem, nie miała wyjścia. Jak zabrałam niekapka też dwa dni nie piła, potem na odmianę pokochała słomki i tak jest do tej pory, umie pić ale nie chce ;)

P.S. Nie chcecie zagrać o iPoda? chociaż po cichu powiem, że Urinefree więcej warte niż iPod :blush: wrolimamy.pl/konkurs-czystosc-w-rytmie-muzyki/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #836978 przez Sophie25
Anabelle a jakich butelek juz probowalaś ? :)

JA tez tak miałam na poczatku był tylko Avent pozniej coś sie odwidziało kupiłam z nuka a teraz tylko tomee tipee pije i na wieczor kaszke pije z canpolu :)

10 lata 10 miesiąc temu #837091 przez Mała
Witam
Wczoraj piękne słońce, a dzis pogoda barowa :dry:

Anabell u nas nie chodziło o butelkę tylko się okazało, że silikonowe smoczki jej nie odpowiadały, przeszłam na kauczuk i załapała.

10 lata 10 miesiąc temu #837163 przez Mirella
Jak tak o firmach dyskutujecie to ja miałam szklane butelki z canpolu i smoczki też od nich, nie wiem z czego, ale takie tradycyjne w kształcie, z jakich i my piłyśmy, o najnowszych wynalazkach Duśka nie chciała słyszeć.

10 lata 10 miesiąc temu #837393 przez ann-sunshine
Asik twoja Marta 22 a moja jutro 2 ;)

Anabelle twoj synek wygodny jest i zwyczajnie nie chce mu sie z butli pic, zbankrutujesz jak bedziesz chciala kazda wyprobowac. Nie pozostaje ci nic innego jak byc konsekwentna.

A co do ciazy po porodzie to u mnie tez nie bylo to takie hop siup bo 10 cykli.

Mirell watek spowolnil, za to na testach owu szalejemy :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #837416 przez Mirella
Ann, widziałam, podglądam Was czasem na testach, ale to nie to ;)

10 lata 10 miesiąc temu #837535 przez madziaska
Anabelle, ja karmilam piersia 12 miesiecy, ale po 9 miesiacu tylko w nocy, raczej z przyzwyczajenia malej. Chcialam ja powoli odstawiac, bo wracalam do pracy. Po roku zrobilam to raczej metoda drastyczna ;) Aleee co chcialam napisac... Hania nigdy z butli niczego nie pila i smoczka tez nie miala. Jak odstawilam ja od piersi, to nie chcialam dawac butli, bo i po co. Mm tez nie znosila, wiec dawalam jej kaszki z lyzeczki, tam tez jest mm. Moze nie mecz dzieciaczka, tylko podawaj wlasnie kaszki, jest bardzo duzy wobor. Jesli chodzi o picie, to bardzo szybki pila ze slomki, potem juz z normalnego kubeczka. No, ale to jak tak zrobilam, decyzja nalezy do Ciebie ;)

10 lata 10 miesiąc temu #837603 przez Gravity
elo

Marta M foteczki sliczne jak cala rodzinka :) :kiss: :kiss: :kiss:

anoda89 jak sie czujesz kochana bo juz za półmetkiem :kiss: :kiss: :kiss:

Gosia bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki :side: :kiss: :kiss: :kiss:

Anabelle nic sie nie martw bedzie dobrze a wiara czyni cuda! :kiss: :kiss: :kiss:

Mirella masz racje probowac na wszystkie sposoby dobry i niekapek a Duska fajan dziewczynka i madra:) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

A ja zabiegana jak zawsze ostatnio na forum braklo czasu :9 jutro kolejny basen z Jess moze uda sie fote zrobic.Pogoda paskudna wieje leje snieg grad na przemian:(

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

10 lata 10 miesiąc temu #837607 przez Anabelle
Sophie25 napisał:

Anabelle a jakich butelek juz probowalaś ? :)

JA tez tak miałam na poczatku był tylko Avent pozniej coś sie odwidziało kupiłam z nuka a teraz tylko tomee tipee pije i na wieczor kaszke pije z canpolu :)

Próbowałam już avent, nuk, dr browns, lovi, canpol...
Dzisiaj przyszedł nuk z kauczukiem.
I... po bojach, ale wypił 50 ml mleka :)
Zamówiłam też smoczek z kauczukiem. Przyssał się do niego podczas jazdy samochodem.

Może faktycznie silikon mu nie pasuje.
No nic - zwolennikiem butelek nie jest ewidentnie ;) ale może kauczuk nas uratuje :)

U mnie teoretycznie dni płodne ;) No.. zobaczymy, zobaczymy :)

10 lata 10 miesiąc temu #837613 przez Anabelle
madziaska napisał:

Anabelle, ja karmilam piersia 12 miesiecy, ale po 9 miesiacu tylko w nocy, raczej z przyzwyczajenia malej. Chcialam ja powoli odstawiac, bo wracalam do pracy. Po roku zrobilam to raczej metoda drastyczna ;) Aleee co chcialam napisac... Hania nigdy z butli niczego nie pila i smoczka tez nie miala. Jak odstawilam ja od piersi, to nie chcialam dawac butli, bo i po co. Mm tez nie znosila, wiec dawalam jej kaszki z lyzeczki, tam tez jest mm. Moze nie mecz dzieciaczka, tylko podawaj wlasnie kaszki, jest bardzo duzy wobor. Jesli chodzi o picie, to bardzo szybki pila ze slomki, potem juz z normalnego kubeczka. No, ale to jak tak zrobilam, decyzja nalezy do Ciebie ;)

Kochana dziękuję za radę, ale niestety Antek nie chce jeść kaszek.
Ani bobovita, ani nestle, ani holle.
Je 2-5 łyżeczek kaszki i pluje.
Wybrednego mam synka. Tylko cycuś najlepszy :P
No ale mamusia chciałabym troche odetchnąć :)

10 lata 10 miesiąc temu #837871 przez MoNiaaa
Anabell to masz przygody z tymi butelkami :side: rzeczywiscie jest problem jak cycusiowego dzieciaczka chce sie z kims zostawic :huh: 3mamkciuki zebys ie udalo i udanej zabawy na weselu!!

moja Zuzka sie rozpastwila calymi dniami na rekach bo w lozeczku placz po za tym w dzien praktycznie nie spi!!!czasem uda sie drzemka na 30 min albo godzine i pozniej nie spi 7/8 godz :ohmy:
do tego Julka chora wiec siuedzi w domu i marudzi strasznie
mnie tez gardlo boli okropniascie!!!

ja juz jestem po pierwszej @ a tak sie ludzilam ze troche dluzsza bedzie przerwa :side:

pogoda u nas do bani;/ ja cale dnie w pizamie chodze :blush:
juz sie noie moge wiosny doczekac zeby nie trzeba bylo tak dzieciakow ubierac tylko kurteczka i fru na polko:)
kupilismy z mezem dzialke rekreacyjna i juz sie nie moge doczekac lata zeby tam spedzac czas:) w bloku to niestety meczarnia w lecie a tam bedziemy mialy basen i dzieci swierze powietrze i duzo miejsca do szalenstw :)

http

]

10 lata 10 miesiąc temu #837976 przez Anabelle
Monia to ekspresowa @ :)
U mnie dopiero teraz się coś rozkręca :)
Zdrowia życzę

10 lata 10 miesiąc temu #838305 przez gosia28
Marta :) :) :) :) cudna rodzinka :)

Monia i co z Zuzinką?

Sophie25 minęło 4 lata starań takich konkretnych, choć w pozostałym czasie się nie zabezpieczaliśmy :dry:
powodzenia w staraniach :kiss:

studentka fakt, że lepiej, że mnie nie zwodził, ale po kiego grzyba kazał przyjść za 3 miesiące? Tyle to mógł mi powiedzieć na tamtej wizycie, że jak 3 miechy z dupkiem się nie uda to żebym już nie przychodziła, tylko gdzieś dalej.
nie gadaj tak, że takie słowa usłyszysz- ja wiem, że teraz jesteś pod dobrą opieką i dr Cud znajdzie właściwą drogę do Waszego szczęścia :kiss: :kiss: :kiss:
dziękuję za kciuki :kiss: :kiss: :kiss:

ann :kiss: ;)
Gravity, Anabell :kiss: :kiss:

Przedszkolanka przy gronkowcu też bym się wstrzymała ze staraniami

Asik oj czas leci :cheer:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 10 miesiąc temu #838819 przez Dave
dobry wieczorek stareczki:-)
ja to ostatnio nie mam czasu na nic. dziecia doskonale gospodaruja kazda minute. w dodatku w glowie zaczyna sie sieczka,bo zbliza sie koniec maciezynskiego, no i co dalej...??????

buziakuje Was wszystkie:-)!!!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 10 miesiąc temu #838941 przez ann-sunshine
Dave współczuję. A masz jakieś pomysły co dalej? Masz jakieś cynki o pracy? Masz dokąd wrócić? Współczuję. Będę w podobnej sytuacji po swoim drugim macierzyńskim. Trzymaj się.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka