BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 10 miesiąc temu #835067 przez gosia28
niestety moja wizyta nie wniosła zupełnie nic :angry: dowiedziałam się tylko, że w moim przypadku powinnam pomyśleć o specjalistycznej placówce. No i jestem w czarnej doopce :angry: :angry: :angry:
co dalej nie wiem :dry:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #835105 przez emilka0105
Witam, tydzień temu zrobiłam dwa testy ciążowe i oba wyszły pozytywnie. Dodam, że ostatnią miesiączkę miałam 30 grudnia. Wczoraj zrobiłam badanie BETA HCG i wyniosło 918. W normach napisane zostało, że to 5 tydzień ciąży. Szczęśliwa dziś poszłam do ginekologa i okazało się, że nic nie wykrył. Nie był w stanie mi wytłumaczyć czemu tak się stało. Nie odpowiadał na moje pytania i kazał przyjść pod koniec miesiąca. Czy to możliwe, że testy i badanie się myliło? Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi. :)

10 lata 10 miesiąc temu #835123 przez mesy
emilka może gin miał kiepski sprzęt ....choć może też być za wcześnie , że nic nie widać ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #835249 przez gosiak
Emilka, dziwna sprawa :cheer: może tak jak mesy pisze sprzet nie za dobry ;) idź do innego gina będziesz mieć pewność, albo powtórz bete ;)

Gosia żeczę Ci aby jednak obyło się bez specjalistów :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

10 lata 10 miesiąc temu #835312 przez gosia28
gosiak napisał:

Gosia żeczę Ci aby jednak obyło się bez specjalistów :kiss:

:kiss:

emilka mi też się zdaje, że gin ma jakiś przestarzały sprzęt, choć mogło być też o ten dzień dwa za wcześnie żeby zobaczyć pęcherzyk, spokojnie ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #835317 przez Gravity
emilka0105 nie opcji by 2 testy wyszły pozytywnie a Ty nie jesteś w ciąży.Po prostu masz podobna sytuacje do mnie wszystkie testy robiłam i dawałam foto na forum i każdy widział 2 kreski a lekarz stwierdził ze jak wypłowiałe to test do bani.Robiac test u niego w gabinecie wychodził negatywny :( bo byl z moczu dziennego i dawał mi proch na zawroty głowy których oczywiście nie brałam .Badz cierpliwa ,albo zmien gina bo na bank sprzet wadliwy. :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

10 lata 10 miesiąc temu #835342 przez Dave
emilka- zrob bete dwa razy co drugi dzien, jesli jest odpowiedni przyrost, wszystko dobrze. ciaza rsie rozwija i po prostu malenki groszek dobrze sie schowal. trzymam kciuki:-)

a tak ogolnie to sie witam:-P oj kochane zaniedbuje Was, ale male gluty ostatnio tak daja mi popalic ze ja pitole.

buziakuje:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 10 miesiąc temu #835346 przez Przedszkolanka
emilka mi też się wydaje,że coś lekarz nie bardzo.. może jeszcze za szybko żeby wykryć albo tak jak mówią dziewczyny sprzęt slaby :) głowa do góry :)

10 lata 10 miesiąc temu #835350 przez Marta M
anoda poczułam się wywołana, hihi :) Tak, tak Maja szaleje za Hubertem a on za nią, wogóle całuje go co kilka minut, przytula i opowiada co robi, mam wrażenie że nieraz to go zgniecie tymi przytulasami, kładzie się co chwile gdzie on i jak go chwile nie widzi pyta gdzie jest z takim wielkim przejęciem.

Hubert już się pięknie uśmiecha, wyrwało mu się już kilka razy ggggg i jest cudowny :)

Tu kilka zdjęć :)

Nasza sesja, narazie miniaturki i nieobrobione, będą gotowe za tydzień :)
pokazywarka.pl/c5ck7b/

pokazywarka.pl/kf05dr/

I takie:

pokazywarka.pl/z54h14/
pokazywarka.pl/8fu0c0/

10 lata 10 miesiąc temu #835445 przez MoNiaaa
marta cudne zdjecia zwlaszca calej rodzinki :) byliscie u fotografa czy sami robiliscie?
buziaki dla dzieci :)

Moja Zuzia ma przepukline ;/ esh zawsze cos...
do tego ostatnio daje mi popalic nie mam na nic czasu ciagle placze i cale dnie na rekach ja nosze :(
dzis na sczzescie troche rano pospala wiec i ja odespalam bo przez ostatnie dni spalam po 3 godziny w nocy

http

]

10 lata 10 miesiąc temu #835450 przez anoda89
Dzień dobry.

Emilka powtórz betę i będzie wszystko jasne, mój maluszek też był trochę mniejszy ale nadrabia i różnica się zaciera.

Marta cudne dzieciaki :kiss: Hubcio jaki blondasek :lol: Maja jak zawsze powala, uwielbiam oglądać jej zdjęcia. Buziaki :kiss:

Monia nie denerwuj się, będzie dobrze.

10 lata 10 miesiąc temu #835554 przez Sophie25
Nie mam okresu i robiłam test wyszedł negatywny :(
juz 2 miesiace nie mam miesiaczki :( a wiem ze to przez moje jajniki,z cora sie udało dosc długo ale sie udało czy tak bedzie i tymrazem nadzieje mam ze sie uda....
gosia jak mi Cb strasznie szkoda :( Co prawda nie znam twojej sytuacji bo jestem krotko ale czy ty kochana starasz sie 6 lat ?

10 lata 10 miesiąc temu #835809 przez Anabelle
Eh, ja nadal bez fasolki :(
Syn ma 9,5 msc, a na widok butelki jest histeria. Próbujemy różnych butelek - nie idzie go odstawić. Ale próbujemy. Uwielbiam karmić piersią, ale musimy go stopniowo przygotowywać do butelkowania.
Okres? Coś się pojawiło, ale przy karmieniu UU to trudno to nazwać okresem pełnowymiarowym.
W staraniach o dzidziusia przeszkodziła nam teraz choroba syna jak i nasza.
Cała trójka na antybiotykach, do tego 1,5 tygodnia leczenia Antka (tydzien w szpitalu i później doleczenie). Uff...

Gosia - bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki :*
To okropne, jak ludzie chcą mieć dziecko, a to się nie udaje.
Jednak to chyba jakaś plaga powoli :O
Moja mama chodziła kiedyś do lekarza, który obecnie jest świetnym specjalistą w kwestiach teoretycznej niepłodności i w tej chwili, mimo, że leczy wyłącznie prywatnie - rejestracja do niego trwa 1h raz w miesiącu! i zapisy są na 2 miesiące do przodu :O

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #835855 przez studentkaae
Gosia28 - kurcze, czyli nic nowego gin nie wymyślił co? hmm, no wiesz to może i dobrze, że Cię nie naciągał tylko powiedział szczerze jak jest. powiem Ci, że ja to nawet żałuję, że cały rok straciłam u mojego gina, bo nic jego leczenie nie dało, miałam w pewnym momencie wrażenie, że to trochę takie naciąganie właśnie było i czułam, że to clo to mi już chyba bardziej szkodzi niż pomaga. bałam się, że mnie w końcu przestymuluje i będzie dopiero źle. także moze faktycznie warto poszukać jakiejś specjalistycznej kliniki. my znowu jedziemy do dr cuda 18 lutego z kompletem badań i nie wiem co mi powie... może np. to, że naturalnie rodzicami nigdy nie zostaniemy, ale wiesz co - jestem już na takim etapie, że chyba wolę usłyszeć najgorszą prawdę niż najpiękniejsze kłamstwo, w które gin i tak sam nie wierzy. dlatego szukaj kliniki, gina - specjalisty w dziedzinie leczenia niepłodności i zapisuj się. trzymam kciuki Kochana! Tobie, po tylu przejściach, ten cud należy sie bardziej niż komukolwiek :kiss: :kiss:

Martusia - ja jestem nieustannie zachwycona Waszą rodzinką, jak z obrazka :) ale co się dziwić, śliczni rodzice to i dzieci śliczne :)

Moniaaa - wierzę, że wszystko będzie oki, nic sie nie martw!

Emilka - też radzę powtórzyć betę i iść do gin z lepszym sprzętem... może prywatnie?

Sophie - a robiłaś betę?? jak nie to leć!

Gosiak - noo, wiesz jak to jest - ja sie udało tydzień po wyjeździe rodziców to może i tydzień po przyjeździe się uda.. taka klamra by była ;) kibicuję i czekam na rozwój sytuacji :)

oo, i Dave sie pokazała :) :) :)

10 lata 10 miesiąc temu #835939 przez ann-sunshine
Anabelle, a może mleko nie butlą tylko kubkiem? A próbowałaś lateksowych, nie silikonowych smoczków? U mnie taki się dopiero sprawdził. I przynajmniej jedno mleko staraj się mimo wszystko podawać butelką, tyle ile wypije, tyle wypije, ale niech wie, że cyca mu nie dasz. A może w ogóle zrezygnuj z mleka na rzecz mlecznych przetworów? Tzn kasze, jogurty, budynie, desery?

Monia, coś pechowa twoja Zuzinka. Trzymajcie się.

Marta śliczna z was rodzinka.

Studentka trzymam kciuki 18tego :kiss:

Gosia, tobie już pisałam gdzie indziej ;)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka