BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 3 tygodni temu #852861 przez Hea
ilona robiłaś później drugi test? Po jakim czasie? Bo własnie się zastanawiam kiedy zrobić drugi żeby wyszedł bo najgorsze to taka niewiadoma ;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #852873 przez ilona
Hea prawie miesiac @ sie spozniala kiedy postanowilam.zrobic drugi test. Bylam pewna po pierwszym negatywnym tescie ze nie mam @ w wyniku ogromnej anemii.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #852874 przez Hea
ilona dzięki za odpowiedź :)

Ja myślę że zrobię jeszcze w tym tygodniu np w czwartek a jak wyjdzie negatywny a okresu dalej brak to zrobię jeszcze za tydzień...

Najgorzej że jakoś tydzień temu jeszcze przed zrobieniem testu kilka dni szczególnie wieczorem jak się kładłam pobolewał mi brzuch jak na okres ale lekko i już myślałam, że to na okres ale zamiast z biegiem czasu ból się nasilał tak jak normalnie to drugiego dnia przestawał. Teraz natomiast często mam wzdęcia i zgagę i czasem w krzyżu mnie łupie...

Sama nie wiem co myśleć. Chciałam drugie dziecko urodzić za jakieś 2 lata ale jeśli pojawiłoby się teraz, też będę się cieszyć:) Na pewno lepiej by było żeby to było dziecko a nie jakaś choroba ;/

11 lata 3 tygodni temu #852876 przez ilona
A nie pewniej zrobic beta HCG?
Ja zrobilam zaraz po tym pozytywnym tescie zeby wiedziec mniej wiecej ktory tydzien.

11 lata 3 tygodni temu #852880 przez Hea
Też nad tym myślałam...może faktycznie pójdę w tym tygodniu jak tylko znajde opiekę dla mojego synka.
Dzięki, napiszę jak będę miała wyniki:)

11 lata 3 tygodni temu #853070 przez Anabelle
Mnie też czeka powtórka hcg i chyba będę musiała jechać do laboratorium z synkiem

11 lata 3 tygodni temu #853203 przez malutkamilka
Witajcie,
jestem tamtegoroczna mamą czerwcową i od jakiś trzech miesięcy chciałabym kolejnego dzidziusia mimo, że nocki dalej takie sobie.

Tak znalazłam przez przypadek ten wątek i tak sobie Was podczytuję i przeżywam Wasze historię jakby one dotyczyły moich najbliższych albo nawet i mnie samej. Gorąco Wam kibicuję nie ujawniając się, ale przecież tak bez sensu z ukrycia. Postanowilam śledzić Wasze losy i uczyć się, słuchać - czytać rad chociażby osób które mają już więcej niż jedno dziecko by powoli przygotowywać się do drugiego macierzyństwa w moim wydaniu.

W sumie żadnych przeciwskazań zdrowotnych nie mam, w każdym bądź razie nic mi jak na razie o tym nie wiadomo. Jedynie co mnie blokuje to umowa z mężem, że poczekamy z dzieckiem do momentu aż się przeprowadzimy do naszego domu bo teraz wynajmujemy i płacimy nie male pieniądze. Tak sobie obliczyłam że w lato 2015 będziemy mogli zacząć się starać. Choć obawiam sobie jak sobie sama dam radę z dwójka dzieci i domem oraz ogromnym podwórkiem... Jedynie takie są moje obawy choć ponoć to normalne.

Jeśli pozwolicie to teraz oficjalnie będę z Wami obecna i rozpocznę długie przygotowywania do macierzyństwa.

11 lata 3 tygodni temu #853225 przez Anna1807
Witajcie!

Termin testowania się zbliża! Chciałabym już wiedzieć!
Możecie polecić mi dobry test ciążowy? Wiem że najlepiej pójść na Bete ale mam przed tym takie opory,po ostatnich przeżyciach że chcę jednak zrobić najpierw test w domu :-).
Mój mąż już dzisiaj chciał mi kupić ale akurat apteka nie miała:-)
Mam cykle 30- 31 dniowe a 30 dc wypada 14.03 chce zrobić pierwszy test 13.03 a jak wyjdzie negatywny to powtórzę go 16.03 a potem poczekam na @ chyba że sie nie pojawi to pójdę na Bete: -) ja już mam schizy i doszukuje sie objawów w zwykłych dolegliwościach :-) tak bardzo chce a z drugiej strony tak bardzo się boję!

Miłego dnia Kobietki! Pogoda BOSKA! :laugh:

Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)

11 lata 3 tygodni temu #853245 przez malutkamilka
Anna1807 ja pierwszy test zrobiłam trzy dni przed @, ale nie bylo widać drugiej krechy dopiero pod swiatlo na ciemnym tle jakiś tam cien cienia ale powtorzylam na następny dzien po południu i juz byla ladne widoczna ale slaba. Mozesz zrobić ale sie nie zalamywac ze nic nie widać bo jeszcze wczesnie. A co do testów to bez różnicy jaki, nawet ten za 3 zl pokaże ciaze jak jest. Najpewniejsza beta ale ja bym zrobila tez zaopatrzajac sie w aptece lub Rossmanie w kilka i sprobowala.

11 lata 3 tygodni temu #853509 przez gosiak
Witam wiosennie :laugh: pięknie jest ;)

Witam malutkamilka ;) fajnie że się ujawniłaś ;)

Anna my chyba razem na lipcówkach byłyśmy :unsure: podobnie będziemy testować, choć ja to nie liczę zbytnio że się udało, w każdym razie w niedziele mogłabym zatestować ;) powodzenia Ci życze :kiss:

W ogóle jak co miesiąc z ciekawości zawsze sobie liczę w kalk. na kiedy bym miała termin gdyby się udało :S teraz mi wypada na 23 listopad :S równy rok od poronienia :dry: swoją drogą fajnie by było :woohoo:

Miłago dnia ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 3 tygodni temu #853533 przez gosia28
malutkamilka witaj :)

Ania ja mam zaufanie do testu pink ;)

trzymam kciuki dziewczynki :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 3 tygodni temu #853549 przez Anna1807
Gosiak faktycznie byłyśmy razem na lipcowkach :-)! Może tym razem się uda !
Ja też nie liczę że w tym cyklu się uda ale może będę mieć niespodziankę: -).
Dzisiaj jestem marudna, brzuch boli jak na okres, więc marne szanse: -) trzeba ewentualnie próbować dalej!

Gosiu zobaczę jakie testy mają w aptece i zapytam o pink: )

Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)

11 lata 3 tygodni temu #853557 przez gosiak
Ja wczoraj miałam skurcze @-owe, ale w udanym cyklu pamiętam też mnie bolał brzuch jak na okres, zresztą w ogóle miałam te same objawy co zawsze, więc myślę że do dnia spodziewanej @ nic nie wiadomo ;)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 3 tygodni temu #853585 przez Mirella
toć przecie od paru lat się tu powtarza że na @ i na ciążę są te same objawy :P

11 lata 3 tygodni temu #853631 przez martyna_89
U mnie dzis 27dc,zawsze mialam 27/28dni a tu po porodzie mialam 44dniowy cykl i tak sie zastanawiam jak teraz to bedzie. Boje sie ze przez kp moge miec w ogole cykle bezowulacyjne. Jednak od przyszłego cyklu (w razie czego) bede leciala na temperaturze bo w tym termometr mi sie zepsul.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka