BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 1 tydzień temu #861493 przez MINIA
Jupi znalazlam Was!!!
A wiec sie wpraszam :)
Starania zaczelismy z mym malzem od... Marca hehehe ;) zobaczymy moze juz niedlugo bedzie groszeczek ;)))
Jestem juz mamuska majowa 2013 ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #861495 przez bujanka
Dziękuję za słowa otuchy :) Ja wiem narazie jestem na początku drogi więc podchodzę do tego na luzie. Tylko lekarz mi kazał robić często testy, bo niestety biorę bardzo szkodliwe dla płodu leki, a chroniące mnie przed kolejnym udarem (acenocumarol) i jak zobaczę dwie kreski to od razu odstawiam i biorę Clexane i Acard. I dlatego w cale nie chce popadać w paranoje, tylko po prostu chce wiedzieć o ciąży jak najszybciej. Podskoczę do apteki i kupię ten test, ale najpierw skorzystam z tego co mam w domu.
No właśnie piersi mnie też bolą, ale to też jak przed @. Zastanawiajace jest tylko moje ostatnio częste sikanie, niby mam duże parcie na brzuch a wysikuję malutko. Może to przeziębiony pęcherz? No nic poprostu muszę się uzbroić w cierpliwość :)
A jak nie tym razem to przytulanki i staranki są baaaaaaardzo fajne nie? :lol:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #861496 przez vika
Aż się z chlopem pogodzilam......ciekawość go zżerała....nie wiedzial z czego tak szcze :woohoo: :woohoo: :woohoo: a ja zaraz będe miala zakwasy na brzucho nie doczytam do końca bo pęknę :woohoo: :woohoo: :woohoo:
biedne plemniki umierające na powietrzy.....jakie to życie jest okrutne :angry: teraz po każdym stosunku też będę im robiła PAPAA :kiss: :kiss: :kiss: Biedactwa moje :(
MINIA BO JUZ MIAŁAM CIĘ TU ŚCIĄGNĄĆ :ohmy: Fajnie,że tu do Nas wpadlas :kiss:
Bujanka ja mialam dwa dni jakiś tydz bardziej półtora przed @ taka jazde z pęcherzem,że czulam sie jak w 8 msc ciąży..... no i tydz przed @ zrobilam test i ciąża potwierdzona :lol: :woohoo: ja tam zaraz wyczulam bo znam swoje cialo i wiem kiedy jest cos nie tak :woohoo: rob test i chwal sie :kiss:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #861503 przez ferritka
AAA Minia, wiesz co... :S
dajesz mi wiarę ,że poród i trudy macierzyństwa wcale nie są masakryczne , bo skoro tak szybciutko się decydujesz na drugiego dziecia to znaczy ,że warto :lol: :lol:
i będzie groszek, bo do końca roku Groszki sypią sie jak z rękawa :lol: i marzec to dobry miesiąc na rozpoczęcie starań, będzie grudniowy wysyp i zamknięcie roku z przytupem :lol: :lol:
a nie zaszkodzi okiem rzucić tu jak-zaplanowac-plec-dziecka.blogspot.com...i-kalendarz-pci.html :S
i chciałam nadmienić, że jakby tak spojrzeć na ten kalendarz i na mnie to rocznikowo wychodzi mi SYN!!!! :blink: :blink: :silly:

nie chce nic mówić, żeby nie zapeszyć, ale pamiętacie jaki tu miałysmy zastój żadnych testów nie było, zastanawiałysmy się kiedy się ruszy..a tu proszę wysyp :lol: :lol: :lol:

Emka, mówisz wit d3, ja muszę we wtorek Dr Cudowi temat zarzucić ...albo zrobię za wczasu, jak krew upuszczać będę, widzę że jej niedobór to nie na żarty :dry: :dry:

bujanka, aa no to Ci zazdroszczę jak z przykazania lekarza to ja bym się nie powstrzymywała :S tylko pamiętaj żeby zaczynać od tych najczulszych testów żeby jak najszybciej zobaczyć cień cienia :lol: :lol:
mi np ani razu nie wyszedł pink bobotest :dry: bez kitu, przy becie 300z groszem pink ani sie nie zarumienił :unsure: :unsure:
ale lubię Twoje podejście takie na luzie i bez spiny, szybko trafisz zobaczysz, bo nie masz blokady :blink: :blink: :S
a tu masz kalendarz fajny www.kalbi.pl/kalendarz-ciazy-2014-02-02-28

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 tydzień temu #861504 przez bujanka
Jasne jak tylko sprawdzę to dam znać i zaraz się pochwalę. Tylko teraz to raczej za wcześnie, 5go marca miałam miesiączkę, a cykle mam 25-28 dni. Za wcześnie sprawdazać, co myślicie?

11 lata 1 tydzień temu #861506 przez Asik
Laski ja to czytałam namiętnie tak dawno temu ... aż mi się czasy starania i ciązy przypomniały :D :D :D

Minia :D :D witamy na pokładzie :D :D :D

Bujanka trzymam kciuki za pozytywne wieści ;)

Ferri :) o tych trudach itp to się tak szybko zapomina :) ja gdyby nie wiek to bym z chęcią się starała o następne :) a tak ? pomału się przyzwyczajam do myśli że niedługo pwnie moja MArtula mi obwieści że babcią zostanę ;) hahaha ... jeshoo... nie ma zastępczego słowa ? babcia...babcia Asia hahahahahah

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D

11 lata 1 tydzień temu #861543 przez Ingrid29
Feri nie no nie mogę :lol: ale się uśmiałam. Czy jak bekam w ciąży, to mogę zapowietrzyć dziecko? :laugh: ekstra pytania.
A propo SPA pokaż później mojego Leonka (pamiętaj,że jego wirtualną ciocią jestem)

Witam nowe staraczki i fajowo, bo się forum ruszyło.

Bujanka trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze było.

Asik Szymi ekstra wygląda, widać po nim,że mały wicher.

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #861572 przez meli1990
Zrobie wam smaka :)

Tort na drugie urodziny mojego Dominika, nic szalonego ale za to smaczne

A przedstawiam Dominika, zdjęcie ze świąt

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 tydzień temu #861578 przez ferritka
aaa Meli, nic szalonego :ohmy: :ohmy: jak toż to dzieło sztuki jest i na dodatek ze smerfową posypką B) B) :lol: :lol: :kiss:
zazdroszczę talentu bo mi nawet muffinki z torebki nie wychodzą :unsure: :dry:

woow jaki Dominik fajowski chłopak :lol: :lol: a jakie ma zalotne spojrzenie fju fju :lol: :lol: i no duży chłopak jest co ,chyba wyższy od rówieśników bo taki mi się wydaje na zdjęciu B) B) B)

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 tydzień temu #861583 przez meli1990
Torta piekła moja mama bo mi nie wychodzą za bardzo wypieki. A co do wzrostu to tak jest wysoki jak na swój wiek, odkąd skończył rok to wszyscy mówili że nie możliwe że on nie ma jeszcze dwóch lat

11 lata 1 tydzień temu #861591 przez marysiamarysia
:) no no :) a jaki ma bystry wzrok ... Tort super , teraz to nie mam na niego smaczka - bo wiem , że nierealnym jest dobrać się do niego :dry: , ale wiem jakbym się zachowała gdybym miała go w zasięgu ręki - toć na diecie jestem :lol: pożarała bym wszystko . Wygląda baaaardzo apetycznie , więc bez takich mi tutaj proszę ;) . Jestem na etapie pieczenia chlebków ziarnistych :)

11 lata 1 tydzień temu #861596 przez marysiamarysia
Meli przypomniało mi się ( tak odnośnie twoich temperatur ) Jeżeli teraz masz 11 dzień wyższych to moim zdaniem za wcześnie testowałaś . Chyba wygląda na to , że owulacja się przesunęła . No ja na Twoim miejscu miałabym wielką nadzieję ;)Ekspertką nie jestem , ale kurcze tak mi się wydaje ...

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #861612 przez Ingrid29
Meli torcik wygląda na pyszny - aż się chce kawałek :silly:

Dominik przystojniak i naprawdę duży, mój Artur jest młodszy o 2 miesiące od Twojego synka i wydaje mi się,że Twój synek jest duży wyższy od mojego :)

Tu ja z Arturem, tylko nie patrzcie na moje włosy, bo idę do fryzjera przed świętami i robię sobie nowy fryz i kolor blond
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu #861616 przez marysiamarysia
Ingrid - ja Cę nie widzę ;(

11 lata 1 tydzień temu #861620 przez marysiamarysia
o juz widzę - a na tej karuzeli to Ty z syneczkiem , czy syneczek z Tobą ;P
Jakie włosy - nie chciałabyś widzieć moich w tej chwili . Fajna pyzata kluseczka z Twojego Arturka ;)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka