- Otrzymane podziękowania: 72
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIE O CIAZE cz.2
STARANIE O CIAZE cz.2
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Vifi, Ty wiesz
Ale nam się tu nazmieniało, zauważyłyście? Kiedyś w ogóle nie było mowy o in vitro a teraz to temat nr 1, czyżby znak czasów? No i w ogóle kiedyś to tu się działo a działo, a teraz? Staraczki na wymarciu
Ferri, byś bliżej mieszkała to bym wyściskała tego Twojego Prezesa jak tam sapka?
Sevilla, ja mam podobną przypadłość, a szczególnie przed świętami czas jakby mi zanika
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
Ta Mirella nie ma z kim pisać norymalnie:( szkoda bo kiedyś pół godziny się czytało by nadrobić, a strony gdzie ostatnio czytałam dawałam do zakładek żeby nie szukać, a teraz wystarczy na główną wejść i widać czy ktoś coś napisał na staraczkach a temat ivf no cóż...nigdy nie sądziłam ze ten temat będzie mi tak bliski
Studentka czekamy na wieści po wizycie, mam nadzieję że jeszcze święta spędzicie w domu poka Igorkowego domka bo wiesz, następne foty to już kawalera będziemy podziwiać, a wiesz że ja musze się zarażać?
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz wszystko się poprzesuwało a biologia nie nadąża A chemia w jedzeniu, wodzie i powietrzu też nie pomaga
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Mam nadzieje że nawet jeśli ivf to niedługo każda staraczka będzie tulić swoje kochane maleństwo tak jak ferritka teraz.
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Libero
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
libero witaj
jak pojdziesz do gina na pewno cie pokieruje co i jak może jakies badania warto wcześniej porobić. podczas staran na pewno kwas foliowy
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Chciałam zostać mamą jako 20 latka, później nie wychodziło niestety, ale koniec końców urodziłam w wieku 24 lat, teraz będę mieć 26 na porodówce i chciałabym na tym poprzestać. No zobaczymy.
Nie ma się jednak co zadręczać, czasu nie cofniemy.
Libero - ja bym brała kwas foliowy, odżywiała się w miarę zdrowo, poszła do ginekologa (cytologia, biocenoza, usg) oraz zrobiła badania (mocz, morfologia, progesteron, prolaktyna, tsh, ft3, ft4, toxoplasmoza, cytomegalia, rożyczka....)
powodzenia!
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
Mirellka - nooo, ja juz prawie na wylocie, masz rację, jeszcze trochę i Igorka Wam tu pokaże a nie brzucha tylko.
Gosiaku - oki, specjalnie for You zrobie fotę świeżą i wrzucę do zarażania
raport z wczorajszej wizyty:
receptę na leki na nadciśnienie mam, jak mi skoczy powyżej 150/90 (bo wczoraj u niego takie miałam) to mam wykupić i łykać i się zobaczy co się podzieje, na bakterie żuravit i urosept narazie i powtórka badań, może akurat antybiotyk znów nie będzie potrzebny. wszystko mam pozamykane, zero rozwarcia, szyjka może odrobinę miększa, ale ma prawo ponoć. także w tym roku gin nie przewiduje, żeby sie na porodówce znalazła, choć do końca roku jeszcze 2 tygodnie prawie, więc wykluczyć niczego nie mozna... natura i już. kolejna wizyta 7 stycznia, albo nie, jak wcześniej w szpitalu się zjawię
także jeszcze nie wiadomo co mnie czeka- czy sn czy cc, pewnie wyjdzie w trakcie jak tam z moim ciśnieniem będzie.
aha - i mój Łobuziak waży już prawie 3 kg no dokłądnie 2934 g i głowkę ma dużą aaaaaa
kurcze, wiecie co ja też chciałam mieć w życiu wszystko poukładane i realizowałam po kolei plan na to moje życie i co??? okazało się, że akurat dziecka zaplanować sie na 100% nie da i o to w życiu jest najtrudniej - ja się o tym przekonałam dobitnie, jak już skończyłam studia, miałam pracę, wyszłam za mąż, swoje mieszkanie to.... odbiłam się od dna rozpaczy, łez, pytań dlaczego? kiedy chciałam dziecka a jego nie było... trudne doświadczenie, każdy kolejny miesiąc, gdy znów przychodzi @ to jakby na nowo przeżywać żałobę i tak co miesiąc, przez lata... straszne. najgorszemu wrogowi nie życzę. a co do ivf - to całe szczęście, że jest i że sie udaje i jest wyjściem dla wielu, wielu par. a Ci co ivf atakują nigdy z płodnością problemów nie mieli i nie maja pojęcia co to znaczy ten ból kiedy widzisz jak kolejne dziecko rodzi sie wśród twoich znajomych, rodziny, kolejna kobieta jest w ciąży a Ty nie... dziś pewnie inaczej bym ten życiowy plan zaplanowała, zaczęła sie starać duzo szybciej, nie zabezpieczała się, ale wiecie co i tak nie mam pewności jakby się to ułożyło, bo to podobno dziecko wybiera sobie termin przyjścia na świat...
każda się doczeka na tym forum - ja w to wierzę, wierzę odkąd mnie spotkał ten cud, największy. nieważne czy naturalnie czy przez insemkę czy ivf.... nieważne, ważne, żeby każda się doczekała tych słów od swojego dziecka: "Mamo"
ech, aż sie poryczałam no... te hormony...
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie się dziecka zachciało duuuuużo później niż Wam, i też musiałam swoje odczekać
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
pamiętam jak kiedyś w lecie, w tamtym roku miałam otwarte okna,a obok bloku jest piaskownica, a w niej były bawiące sie dzieci... jakieś dziecko nagle na cały głos zawołało właśnie "Mamo!".... strasznie mnie to jakos tak uderzyło, i przeraziło, że jak to? do mnie nigdy nikt tak nie powie, nie zawoła tak z piaskownicy??... nie potrafiłam się z tym pogodzić.