BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 6 miesiąc temu #687547 przez Patrizia
u mnie w szpitalu to wogole mi nic nie powiedzieli oni jak malemu po 2 godzinach zaczelo sie trudniej oddychac to gin kazal polozyc go w inkubatorze az do przyjazdu ludzi z Ligoty a babki przy inkubatorze staly z instrukcja obslugi bo nie wiedzialay jak go ustawic no porazka

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #687551 przez Agusia83
Patrizia to gdzie Ty rodzilas? jak to nie umialy obslugiwac inkubatora? Intensywnej terapii tam nie bylo, neonatologa?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #687562 przez Patrizia
tam byl tylko jeden inkubator na sali ale z tego co mi dzisiaj kolezanka powiedziala tylko musze to sprawdzic jeszcze to w moim szpitalu nie maja uprawnien do odbierania wczesniakow (moj byl 34tyd) i powinni mnie odeslac do specjalistycznej placowki ktora ma odpowiedni sprzet no ale tak nie zrobili a ja nie wiedzialam. tam w szpitalu nawet znieczulenie nie daja bo anestezjolog jest tylko jeden na caly szpital wiec nie ma zewnatrzoponowego jakis horror poprostu jedna laska ktora ze mna lezala czyli od 8 rano czekala na cesarke do 23 bo akurat anestezjlog sie zwolnil i mogl jej zrobic juz nigdy wiecej nie chce trafic do tego szpitala

Ksawerek(*)

11 lata 6 miesiąc temu #687577 przez Insomnia
Dziękuję za komplementy pod adresem Natalki :kiss:

Missy gratuluję :kiss: Ciąża jak malowana :lol:

Studentka mi test 2 dni po plamieniu, które trwało też 2 dni, pokazał jedną kreskę, 6 dni po plamieniu taka strasznie blada 2 kreska , 8 dni po plamieniu beta 472 :) Więc trzymam kciuki żeby i u Ciebie też się tak to skończyło :kiss:

Patrizia strasznie mi przykro i nie mogę znaleźć słów które by wyraziły to co w tej chwili czuję :(

Agusia Ty jeszcze tutaj? Ale lepiej w domu niż leżeć w szpitalu i czekać :kiss: No czekam na Twojego synka :silly:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

11 lata 6 miesiąc temu #687579 przez Dave
Patrizia - jak czytam to mi się włos na głowie jeży. Mam nadzieję, że tego nie zostawisz i zadziałasz. Nie pozwól tym patałachom skrzywdzić kolejnego maluszka i jego rodziny.

Agusia
- czyli w poniedziałek idziesz do szpitala?? Może akurat Cię w weekend weźmie :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 6 miesiąc temu #687604 przez gosiak
Partizia przykro mi :kiss: mam nadzieję że szczęście szylbko do Ciebie wróci :kiss: :kiss: co się dzieje jak można kobiety ciężarnej nie zbadać :unsure: :dry:

Aż się zagotowałam jak tu przeczytałam że cinki są na lipcówkach a tu nie :ohmy: no ale pomyłka więc luzzz :silly:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 6 miesiąc temu #687615 przez Mirella
na moje oko szybciej tu będą niż na lipcówkach :P Lacra nas koka bańdzo bańdzo

ja juz wolę jak jest parno niż taka kanonada nad głową non stop

11 lata 6 miesiąc temu #687620 przez pani_p
Patrizia o rany... Jak ja Ci bardzo współczuję. Nie wiem co czujesz, brak mi słów. Jestem w szoku, ze przy prywatnych wizytach nie mialas dostatecznej opieki. Ja na nfz co dwa tyg chodze i za kazdym razem jestem badana. A ten szpital?! Trzymaj się i życzę dużo sił do przetrwania :kiss:

A do mnie jeszcze nic nie dotarlo, jak było duszno tak jest. Oby tylko jutro nie padało.

Studentka i Gosia mocno trzymam kciuki!!! :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #687622 przez gosiak
Cieszmy się tą pogodą bo może szybko odejść :dry: niby od wtorku pogorszenie i pewnie zatęsknimy za słońcem :blink:

Też myślę że Lacra tu wpierw zdjęcia wrzuci :lol:

Coś mi się dziś o uszy obiło że gdzieś w pl się czwojaczki urodziły :laugh:

A co do pory rodzenia to dla mnie też wsio ryba kiedy, ale wiecie ja tak sobie lubię wyliczać kiedy by było gdyby się w końcu wykluło no i tak się wiosenne miesiące zaczynają

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 6 miesiąc temu #687630 przez gosia28
gosiaku ja planuję otworzyć wątek marcówek 2014 i Ciebie się tam spodziewam zobaczyć zameldowaną ;)
bo studentka to pewnie na luty się jeszcze załapie :blink:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 miesiąc temu #687655 przez ferritka
bry;)

wlazłam przewertowałam i o mały włos dostałabym zawała ,że Cinki się ujawniły ale nie tu tylko kajśindziej..ufff ulżyło mi że nie przegapiłam B) B) B)

Patrizia- 3maj się dzielnie kochana, wydaje mi się że sprawa Twojego Aniołka odbiła się i u nas echem. Bardzo mocno tulę Cię do serca. Nie wiem co mogłabym zrobić aby ukoić Twój ból. mogę jedynie powiedzieć, że sercem jestem z Tobą :kiss: :kiss:

u mnie pogoda dopisuje, gorąc że hej a ja w kuchni :dry:
a mam ekipe po byku, same małolaty co im tylko cygarety i balety całonocne w głowie a pracować się nie chce. dzisiaj Stary wparował a ja znowu na zmywaka- bo samo się nie umyje a ja nie lubie jak niepomyte i jutro mam na 10 rano a on robi z małolatami dyskusje :lol: :lol:
a bo ja nie potrafie być szefowa, rozkazywać im i drygować, sama wolę zrobić tylko już rady nie daje od rana do nocy :dry: :dry:

aaa ogłaszam iż mam gości :

:angry: a Stary tak się starał w tym miesiącu, no dwoił się i troił i znowu kufa dupa :dry:

ściskam Was kochanieńkie jak sie tylko Cinki tu objawią dajcie mi znaka a przylęcę z chochlą w ręku i zobaczę Śliczniusie malusie Księzniczki :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #687663 przez Agusia83
Od 1 nocy skurcze mam,co 9 minut,sa coraz bardziej bolesne...jak będą co 5-7minut to pojade do szpitala.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #687664 przez studentkaae
witam przed 6 rano i co widzę :cheer: :cheer:

Agusia - to może to już???? jak sytuacja skurczowa???

Patrizia - Kochana dobrze, że do nas trafiłaś, my tutaj jak jedna wielka rodzina, utulamy, popłaczemy razem, a jak trzeba to i do pionu ustawimy - Mirellka nasza jest w tym najlepsza ;) jak z armatą wyleci to chowajcie się narody :side: nawet nie potrafię sobie wyobrazić Twojego bólu, ale też wierzę, że juz niedługo wszystko zostanie Ci wynagrodzone w... dzieciach :kiss: :kiss: :kiss:

Insomnia - hmmm, to tak się u Ciebie rozwijała sytuacja kreskowa. to jeszcze wierzę w takim razie, że i u mnie też tak będzie :)

Mała - no widzisz Ty też później testowałaś i krechy juz 2 były... to może i dla mnie jest nadzieja.

Gosia28 - Gosia, Gosia jeszcze ze mną nic nie wiadomo czy sie załapie na luty czy nie, może i ja do marcówek bym dołączyła jakby się nie udało - a marzec to piękny miesiąc jest :woohoo: aaaa, u Ciebie tez plamienie... no patrz to teraz czekamy co z tego plamienia wyjdzie - trzymam kciuki za Ciebie :kiss:

Sylwuś, Moniaaa :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #687667 przez Dave
dzien dobry.

co do pory na makluszka to kazda dobra,ale najlepsza to wiosna-wiem co mowie:-)

Agusia-ooo... czekamy na Twojego Arturka:-):-):-):-)

Feri-frog:-(
a Ty tam jakas patejtjnia po glowach te malolaty potraktuj bo sie nam zajedziesz tjochana
buziaki

11 lata 6 miesiąc temu #687690 przez Dave
Trzymajmy kciukaski za Agusię, o 8 pojechała do szpitala :lol: :lol:

Myślę, że dziś nam pokarze Arturka :kiss: :kiss:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka