BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 5 miesiąc temu #706049 przez Gravity
Witam Was wieczorkiem:P

Groszek poplakalm sie ze smiechu:))) akcja" wody plodowe" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pozytywnie zakonczona:) :lol: :lol: :lol: :lol:

pani_p ciesze sie pogoda jak dziecko lato nadeszlo do uk od jakis 3tyg ladnie i cieplo ze hej:)

Mirella pociesze Cie ze ta pogoda to od niedawna co prawda :laugh: zimy i na minusie wiecej niz -1 to nie widzialm o sniegu zapomnialm juz dawno:) :laugh: :laugh: :laugh:

Elmirka85 super wiesci :blink: :blink: oby ak dalej do konca zycze z calego serca :kiss: :kiss: :kiss: a sowaczek sliczniutki i slodziudki :kiss: :kiss:

Patrizia i Kochane dziewczeta bo sie zaczerwienilam:)od tych komplementów :) :)

anoda89 dziekuje Wam wszystkim,nie pisalm Wam ale mojej kolezanki ,dobra kolezanka ma zaklad fotograficzny i szuka hmm ciezarnej jako modela:)jeszcze nie dalam odpowiedzi ale sie chyba zgodze i to ma byc we wrzesniu profesjonalna sesja zdieciowa mego brzusia:) :kiss: :kiss:

studentkaae ciaza sluzy tak mi mowia ladnie wygladam ,ponoc i dlatego niewierza ze dziweczynka:)hiihhi jutro sie dowiem na bank jka dobrze pojdzie bo wizyte mam o 9:20 na usg polowkowe:)i Nie zamartwiaj sie jeszce troszke i bedziemy Ciebie ogladac sliczna Ciezarowke:)) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

gosia28 Tobie tez wielki buziak :kiss: :kiss: :kiss:

helenne bol sie da zniesc ale pustka zoataje straj sie nie myslec a bedzie dobrze!! :kiss: :kiss:

No a ja kochane dzis kolejny dzien kregoslup peka chodze jak stara babcia ,jak uda i sie wyprostowac jest o ale zgiasc ponownie to ze lazmi w oczach.Lecz malenstwo mi wynagardza bol jak mnie kopie to sama przyjemnosc:))) :lol:

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #706083 przez Patrizia
Gravity Ty sie nawet nie zastanawiaj nad ta sesja zdjeciowa tylko idz i rob to taka piekna pamiatka a jeszcze zrobiona profesjonalnym aparatem to juz wogole wiec idz z zamknietymi oczami ;) i oczywiscie pochwalisz sie kolezanka pozniej jakie masz piekne fotki co?? :) no i dawaj jutro znac czy dziewczynka pozostala dziewczynka czy jej moze jajka urosly :P :P :P mnie mowili tak do 22tyg ze dziewczynka na 80% ale pozniej sie okazalo ze jajeczka schowane byly i tak na usg ukazal sie chlopczyk :)

Ksawerek(*)

11 lata 5 miesiąc temu #706112 przez Elmirka85
Anoda widziałam że pytałas Moni o usg genetyczne.. Na czym ono dokładnie polega? bo ja się wybieram ok 10 sierpnia. mi powiedziano że między 11 a 14 tygodniem się robi

11 lata 5 miesiąc temu #706116 przez gosia28
Gravity pewnie, że nie ma się co zastanawiać nad sesją. Będziesz mieć super pamiątkę :) i czekamy na wieści po wizycie

gosiaku, mąż mnie zaskoczył dziś i uraczył własnoręcznie upichconym obiadem :lol:
ostatnio przeżywamy łóżkową reaktywację to i gotować mu się zachciało hehe B) :lol:

w ciąży to też cycoliny miałam jak tykające bomby, nigdy tak wrażliwe nie były choć nieraz przed @ bolały więc gosiaku kciuki nie puszam, no i w piątek II kreseczki zobaczymy tu juppi

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #706163 przez anoda89
Gravity ja bym się nie zastanawiała i poszła na sesje, pamiątka będzie super :)

Elmirka gin mierzy maluszka, sprawdza nosek, mózg i kręgosłup więc pooglądasz sobie maluszka z każdej strony czasami można zobaczyć już płeć dziecka :)

Ja w ciąży miała cycki jak krowa dojna, placki mi się takie porobiły :laugh: Objawy takie typowe to gdzieś w 5 tc się zaczęły a w 7 to węch miałam że przez zamknięte 2 pary drzwi z dołu kuchni czułam wszystkie zapachy. Mąż się śmiał że na lotnisku za psa tropiciela mogłabym robić ;) :woohoo: :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #706182 przez Patrizia
Andona Ty chyba mowisz o badaniu polowkowym a Elmirka pytala o usg genetyczne na nim wyklucza sie wady wrodzone itd Elmirka tu masz takieg linka w ktorym jest takie badanie opisane www.gynae.pl/index.php?id=usg_genetyczne

Ksawerek(*)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #706188 przez anoda89
Połówkowe to już się sprawdza narządy tak mi się wydaje a na tym genetycznym sprawdza się kość nosową, kręgosłup czy nie ma rozszczepu i półkule mózgowe i to wszystko żeby wykluczyć wady genetyczne. Być może się mylę ale u mnie to tak wyglądało :)
Tu są informacje jakie badania w ciąży się wykonuje www.rodzicpoludzku.pl/Ciaza/Badania-USG-w-czasie-ciazy.html

11 lata 5 miesiąc temu #706232 przez Patrizia
Andona ja nie mialam genetycznego wiec na 100% nie powiem ale jak mialam polowkowe to sprawdzal malemu kosc nosowa kregoslup i przeplywy w glowce i serduszko czy sa wszystkie komory itd no ale co lekarz to inaczej prowadzi ciaze :)

Ksawerek(*)

11 lata 5 miesiąc temu #706308 przez Mirella
Groszku dzięki za wyręczenie, bo już miałam tę armatę wytachać na studentkę, ona chyba oszalała normalnie, no niepoważna jakaś ;)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #706389 przez Asik
Hejka :)

ja miałam genetyczne (prenatalne) badania , zwykły gin ich nie robi , oni robia zwykłe usg 3d i tak to sobie nazwali :D :) te genetyczne to sa trzy badania , na pierwszym oprócz dokładnego sprawdzenia wszystkich żył , organów itp sprawdza się kość nosową oraz fałd skórny , ale to nie wszystko --- pobiera sie krew od matki na test Pappa podwójny , który pokazuje tendencję rozwojową dzicka w kierunku trzech podstawowoych trisomii ZE ZD i ZP , ciężkich wad genetycznych , wady rozwojowe np taka jaką Szymek miał nie jest wykrywalna jesli nie jest duża , ale już na drugim badaniu jest w 100% widoczna.

Anoda ten link co podałas to jest ogólnie do USG ile sie należy na NFZ :) bo powinno się robic trzy , ale jak się do gina prywatnie chodzi to co wizytę się robi :) a dodam że z każdego genetycznego wychodzi się z opisem na trzy kartki a-4 i około 40 zdjęc usg narządów , żył , wykresów itp :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D

11 lata 5 miesiąc temu #706400 przez Gravity
Witam w piekny dzionek:P

Tak kochane pojde na te sesje we wrzesniu:)chyba ze sie laska rozmysli:)hihihima problemy teraz jest w trakcie 2 rozwodu:(

Asik nie beda pobierac Ci tych plynow owodniowych jak na usg nie bedzie podejzen :)ja tak mialam ze z usg bylo ok i nie pobierali:)))

Laski uciekma bo na usg lece na 9:20 a korek bede miec rano na bank wiec zamaist 10min poade godzine :(jak cos bede wieczorem bo pozniej prosto do pracy na 11:)))

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 5 miesiąc temu #706404 przez Asik
Gravity no nie pobierają jak nie wyrazisz zgody :) ale to już na trzecim robią amniopunkcję , a pobierają krew KAŻDEJ na pierwszym :)i jak tam coś nie wyjdzie np zwiększy się ryzyko którejkolwiek trisomii to wtedy proponują amniopunkcję

11 lata 5 miesiąc temu #706414 przez Groszek
Mirella Groszek zawsze do usług :lol: tym bardziej w takiej sprawie :silly:

Młody zaliczył kolejną wpadkę z sikaniem, ale dziś mnie grzecznie obudził i pokazał że tu Siii zrobił... Kolejna nocka przerwana i wyglądam jak potwór...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 5 miesiąc temu #706419 przez Asik
no poczytałam wsio :) ale zapamiętałam tylko akcję Groszka z "wodami płodowymi " :D :D :D :D :D uśmiałam się tak jak już dawno się nie śmiałam :D :D :D

Marta no Maja modelka , mamusia figurka i brzusio śliczniutkie ;) cała rodzinka super :) :)

11 lata 5 miesiąc temu #706423 przez Groszek
Asik bo akcja wody płodowe często się nie zdarza :lol: :lol: :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka