BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 4 miesiąc temu #734865 przez marzena25
A co polecacie na bóle brzucha, nie chciałam bym się teraz faszerować tabletkami, biorę nospę ale nie za bardzo na mnie działa, cały czas mam uczucie bólu brzucha. Do samego końca przed ciążą brałyście jakieś leki czy raczej poszły w odstawkę?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #734873 przez gosia28
kompres gorący, emek niech masaż robi. Ja jeszcze staję na głowie B) takie mam bóle. Rzadko się obejdzie bez tabletki. A za każdym razem jak mi się skończą to kupuję inne bo jak się organizm przyzwyczai to słabo reaguje potem na dany lek

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #734876 przez anuuuusia
studentkaae też gdzieś to ostatnio wyczytałam i również zaczęłam łykać. Magnez+wit.B6 na pewno nie zaszkodzą.

gabi28 nikt nie mówił, że życie będzie sprawiedliwe, a tym bardziej łatwe...niestety :( I nie wiadomo, czy zostawić wszystko i skupić się na staraniu czy wręcz przeciwnie: olać mierzenie temperatury, poprawę śluzu, a tylko bzykać się, a dzidziuś przyjdzie w odpowiednim momencie. Życzę Ci kochana, abyś już niedługo poczuła małe serduszko pod swoim :kiss:

missyy swoja sytuację opisałam ze 2 strony wcześniej. Pokrótce: nie ma dla mnie godzin w szkole, umowa kończy mi się jutro, bo miałam na czas określony. Może uda mi się do jakiejś szkoły językowej załapać, ale to muszą być chętni (dlatego w grę wchodzi tylko umowa zlecenie). Rozglądam się też oczywiście za pracą nie tylko w swoim zawodzie. I jeszcze w czerwcu sobie myślałam: ta przerwa, która mi się szykuje w życiu zawodowym to idealny czas na dziecko; zaczęliśmy STARANIA i wydawało mi się, że uda nam się od razu. I tak już 4 cykl niedawno się rozpoczął. Przez wakacje było to dla mnie priorytetem, a teraz już sama nie wiem, co robić :( Ani pracy ani dziecka... Chociaż tyle, że mogę dorabiać sobie w domu (korepetycje).

gosia28 no Guajazyl faktycznie jest obrzydliwy :blink: Masz rację - nagle, gdy zapragniemy dziecka, ono nie chce się pojawić w naszym życiu. Byłam wręcz przekonana, że "zaskoczę" w pierwszym cyklu, co w tym trudnego przecież... Oj, głupia ja...

Marta M super, że wszystko ok z maleństwem :)

marzena25 podobno Scopolan jest też dobry.

11 lata 4 miesiąc temu #734877 przez mesy
gosia28 napisał:

kompres gorący, emek niech masaż robi. Ja jeszcze staję na głowie B) takie mam bóle. Rzadko się obejdzie bez tabletki. A za każdym razem jak mi się skończą to kupuję inne bo jak się organizm przyzwyczai to słabo reaguje potem na dany lek

Muszę wypróbować tego stawania na głowie :laugh: :laugh: :laugh:

marzena25 jeśli @ przyszedł ci wcześniej to może świadczyć o tym , że miałaś owulację szybciej , albo miałaś w ogóle pusty cykl... w ciąży to ty raczej nie jesteś , ale od rozciągania się przy kręglach na pewno nie dostałaś tego @ hehehe sorka ale pierwszy raz coś takiego słyszę , że od rozciągania się można dostać okresu :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #734882 przez iwonta_kg
Ja tylko wpadam pochqalic aie ze wracamy dzis do domku :)
Mam stresa jak nie wiem co... ale damy rade. CodZiennie uczymy sie z Kacperkiem siebie nawzajem. Buziaki dla cioc :****

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #734885 przez gosia28
mesy próbuj kochana :lol:

Iwonta dasz radę :) piękny synuś maleńki :kiss: :kiss: :kiss:
w razie czego wal do nas to zmiany będziemy ustalać ;)

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 4 miesiąc temu #734893 przez marzena25
nie chodziło mi że od kręgli ogólnie tylko wiesz zaraz jak zakończyliśmy grać to strasznie rozbolał mnie brzuch jakby nie było to jedna kula waży ok 8 - 10 kg więc sama wiez z tego przeciążenia nie wiem tak sobie gdybam ::)

11 lata 4 miesiąc temu #734904 przez marzena25
jeszcze mam pytanie o badanie na obecność przeciwciał cytomegalii, w przychodni powiedzieli że są jakieś dwa badania wczesne i późne i nie wiem czy robić oba czy tylko jedno które jest bardziej istotne, moja gin nie zalecała jakoś szczególnie tego badania ale wyczytałam żeby zrobić dla pewności a biorąc pod uwagę moją zdolność do panikowania i wmawiania sobie chorób to wole to zrobić i mieć z głowy. Robiła któraś z was dziewczyny ???

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #734909 przez gosia28
cytomegalia igg- przebyta infekcja, posiadanie przeciwciał
cytomegalia igm- aktualne zakażenie

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #734914 przez marzena25
czyli lepiej zrobić oba? Jak było u Was? Właśnie czytam na ten temat artykuł i dowiedziałam się że mężczyzna też może być nosicielem tego wirusa przecież nie wyśle faceta na wszytskie badania takie jak ja robię masakra jakaś, :ohmy:

11 lata 4 miesiąc temu #734916 przez gosia28
pewnie tak, ale ważniejsze jest igm wg mnie

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 4 miesiąc temu #734943 przez Elmirka85
Marta śliczna z Was rodzinka. Super że synek rośnie zdrowo :laugh:

Nati ja się czuje dobrze od 12 tc bo na początku łatwo nie było..haha

Super Iwonka że tak szybciutko wracacie do domku :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #734947 przez gosiak
Gosia współczuję Ci tych bóli :( mnie też boli jak szlak ale obuprom zawsze pomaga ;)

Marta M synek to chyba tatusiowy będzie ;) no i super że wszelkie obawy zostały rozwiane ;)
A Wasze zdjęcia uwielbiam oglądać :woohoo: Majuszke to bym zaściskała :kiss:

No iwonta dacie radę nie ma innej opcji ;) Na Kacperka napatrzać się nie mogę :side:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 4 miesiąc temu #734951 przez anoda89
Hej.

Nati coś tam widać, powtórz test dla pewności :)

Patrizia :kiss:

Studentka wiesiołek jest supeeer, biorę go od tygodnia i jest duża poprawa a ja raczej sucho jak na pustyni mam ;)

Marta śliczności, super że maluszek zdrowy :kiss: :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #734957 przez pani_p
Gravity babo!!! Oszczędzaj się trochę! Przecież Ci szczury nie wyjdą jak sobie sprzątnie podzielisz na dwa dni na przykład. No daj spokój. A jak facet nie chce Ci nic pomóc to ja bym mu tak nie dogadzała obiadkami i ciasteczkami... ;)

Anusia jakoś tak mi się wydaje, że właśnie jak nam się wydaje, że czas nie jest dobry na dzidzię to ona się pojawia ;) Może skup się teraz właśnie na znalezieniu czegoś i może to odciągnie twoje myśli i się uda :)

Marta M super! :) Cieszę się, że wszystko ok :) zdj super i fajnie, że je oznaczyłaś bo ja bym w życiu tam nic nie dostrzegła :D hehe jasne są dla mnie tylko te co widać twarzyczkę :)

Iwonka super, że już wychodzicie :) Dasz sobie na pewno świetnie radę :)

Buziakuję wszystkie :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka