- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIE O CIAZE cz.2
STARANIE O CIAZE cz.2
- anuuuusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
sorry, ale Was nie nadrobiłam.
miałam wczoraj to hsg... długo by opowiadać i nawet chyba nie chce. bolało jak uj... dobrze, że już po, ale na żywca, bez grama znieczulenia nie polecam. koło południa pojadę po opis, ale z tego co lekarka mówiła to "przepchaliśmy co mieliśmy przepchać", jajowody drożne, ale zwłaszcza lewy bardzo wąski.
i wszyscy lekarze, z którymi rozmawiałam powiedzieli, żeby się w tym miesiącu nie starać, bo to w końcu promieniowanie było i odradzają.
znacie? słucham dziś non stop:
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Nie do życia dzisiaj jestem, głowa boli ale tylko jak chodzę chyba czas na kawkę.
Studentka czyli jajowody miała nie drożne Dobrze że już masz za sobą i za miesiąc do dzieła i szybko II kreseczki nam tu pokarzesz
Anusia moje szwagierki mają tarczyce i obie brały leki z ciąży i tyle nic się złego nie działo i mają zdrowe dzieciaczki. Nie denerwuj się ważne żebyś kontrolowała i przyjmowała leki a wszystko będzie dobrze, jak będziesz w ciąży możesz witaminy z jodem przyjmować wiesz takie dla ciężarnych.
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
Anoda - no niby drożne, ale wąskie... a powiedziała, że coś tam przepchaliśmy. ciekawe co na opisie będzie to Wam napiszę.
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak przepchali to może się ciutek rozszerzą i groszek zagości.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Byłam dziś u endokrynologa. Będę brać lek na tarczycę prawdopodobnie przez całą ciąże. Któraś była/jest może w podobnej sytuacji?
Ja bralam w ciazy i po niej tez biore. Synka mam zdrowego. W ciazy bralam Euthyrox 50 a teraz 25. Co do witamina w ciazy zpytaj endo czy masz suplementowac jod czy nie, bo nie raz nie jest wskazany przy tarczycy. Ja mam niedoczynnosc i teraz endo mowila bym polykala troche witamin bez jodu. Sa tylko 1 na rynku Elvet pregna chyba czy jakos tak inne maja jod. O tym czy go brac czy nie decyduje lekarz. Ja do 12 tc mialam wylacznie kwas foliowy zlecony.
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Studentka, wierzę, że bolało,jeszcze na żywca:(, chyba bym zemdlała. Oby jednak pomogło, ściskam Kochana:kiss:
- anuuuusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
anoda hmm tak się składa, że już jestem w ciąży Witaminy już biorę, z jodem właśnie. A Twoje szwagierki od zawsze miały problem z tarczycą czy brały lek tylko w ciąży?
sylka dziękuję za odpowiedź Ja zaczęłam już dziś, od najniższej dawki. Byłam też na powtórnych badaniach i do kontroli za tydzień. Z tym że ja nigdy nie miałam problemów z tarczycą. Wzrost TSH spowodował u mnie kontrast podany w listopadzie podczas rezonansu. W ciągu 2 m-cy TSH spadło mi z 3,27 do 2,84. Ale jest wyższe niż 2,5 stąd Euthyrox. Dawka będzie zależeć od wyników badać podczas całej ciąży.
Ponawiam pytanie: borykasz się z tarczycą od zawsze czy w ciąży Ci się popsuła?
missyy wydawało mi się, że pobiorę lek ze 2-3 miesiące, TSH spadnie i go odstawię. A tu jednak chyba całe 9 miesięcy polecę na nim, jak nie dłużej. No nic, dzięki za odzew
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
No to co teraz czekamy na @ niech szybko przyjdnie i do dzieła
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
tarczyca to twarda zawodniczka
potrzeba sporo czasu zeby ją podleczyć, a w niektórych przypadkach do końca życia. Sama leki brałam od lutego, powoli zmniejszając dawkę thyrozolu, by pod koniec sierpnia próbnie zaprzestac leku, czekam jak zaregauje tarczyca, a potem się okarze, co dalej.
Powtórze się poraz enty, ale co tam. Ważne zeby leczyć, to juz pół sukcesu.
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
kto wpada na pierogi ruskie albo z jagodami? mmmmmmmm
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Od czasu ciąży. W 16 tc zdiagnozowano niedczynność i teraz cały czas jestem pod opieka endokrynologa. Na szczęście wszystkie badania są prawidłowe jak i USG.
sylka dziękuję za odpowiedź Ja zaczęłam już dziś, od najniższej dawki. Byłam też na powtórnych badaniach i do kontroli za tydzień. Z tym że ja nigdy nie miałam problemów z tarczycą. Wzrost TSH spowodował u mnie kontrast podany w listopadzie podczas rezonansu. W ciągu 2 m-cy TSH spadło mi z 3,27 do 2,84. Ale jest wyższe niż 2,5 stąd Euthyrox. Dawka będzie zależeć od wyników badać podczas całej ciąży.
Ponawiam pytanie: borykasz się z tarczycą od zawsze czy w ciąży Ci się popsuła?
Gosia u mnie dziś tez pierogowo tylko, że z feta i szpinakiem serwuje
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jedna miała od zawsze i już kilka lat się leczy a druga z tego co się orientuję w ciąży miała zdiagnozowaną. Obie mają dzieci i wszystko było w porządku.
Gosia ja w środę robiłam ruskie i parę z truskawkami ale z jagodami to w tym roku nie jadłam i już pewnie nie zjem.
Objadłam się zupy buraczkowej i nie mam siły wstać pyszkotka była moja ulubiona a Stary 3 michy zjadł
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
anoda z nieba mi spadlas:-) właśnie szukałam w necie fajnego przepisu na buraczkowa;-) podzielisz się ze mną swoim ?