BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 2 miesiąc temu #778334 przez Gravity
elo

anoda89 jesli chodzi o mnie to nawet teraz ale jak narzie w 2paku :lol: :lol:

Dave w koncu .Ja mam jzu dosc i sluchania ze wygladam jak hipcio i jestem nie sexi:( :blush: :blush: :blush:

Marzena ja bym Ci radzila zewnetrznie clotrimazolum w kremie. :lol: :lol: :lol:

pani_p dola to mamy chyba wszytskie na tym etapie:( ja nawet na tej prywatce czulam sie niezbyt mile widzian wszystko pilo ja wiadomo nie sok:) :woohoo: :woohoo: a malenstwo przeskakalo cala impreze :side: :side:

Agusia83 oby bo mam juz dosc.Chociaz pelna energi i zarazem zmeczona :woohoo: :woohoo:

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778414 przez studentkaae
dzień dobry Moje Kochane :)

no więc tak:

Sis - i jak tam spotkanko w gronie mamusiek - przeżyłaś jakoś? hmmm, ja wczoraj też mięsko jadłam, więc jak coś to się nam razem za te kuchenne rewolucje oberwie jak przyjdzie i nasz czas :silly: hmmm, to takie hocki klocki z tymi cyklami bezowulacyjnymi są? hmmm, kurcze no czasem to lepiej nie wiedzieć chyba :(

Agusia - szkrabiki śliczne, ale Artuś już taki duży się wydaje, a przecież co dopiero żeśmy go na świecie witały :) słodziaki dwa :)

Gravity - wow :ohmy: :ohmy: czyli to Ty Kochana będziesz następna na to wychodzi :) super, już się doczekać nie mogę jak nam tu fotę małej wrzucisz :) szybkiego i bezbolesnego porodu :kiss:

Pani - kurcze, nie wiem co mam Ci radzić, bo zwyczajnie nigdy w takiej sytuacji nie byłam, chociaż nie ukrywam, że kciałabym :P nie słuchaj nikogo, czekaj spokojnie, Zuzia niedługo wyjdzie - zobaczysz. za kilka dni będziesz sie śmiać ze swoich dzisiejszych rozterek - nio, na pewno :kiss:

Missy - super, że zielone światło dostaliście :) extra, bardzo się cieszę i do boju w takim razie :)

aaaa, Martusia - sto lat Kochana :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

a mówiłam Wam, że znów chora jestem.. no normalnie miesiąc temu równo byłam chora i od czwartku znowu... katar, gardło jakbym jeża zjadła, głowę mi rozsadza... no ja już nie wiem co to ze mną jest. Emek też chory, kaszle jakby gruźlicę miał. no a oczywiście jak my chorzy to owulka jest i pewnie jak zwykle kicha z tego będzie. bo ja se wkręciłam, że nie dość, że armia taka se to jak jeszcze przeziębieni żołnierze to juz nic dobrego z tego wyjść nie może, nie? aaaaaa - ja chcę latoooooooo :side: :side: :side:

p.s. - robię dzisiaj zupę czosnkową... pierwszy raz. może mi te choróbsko ten czosnek przegoni.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778446 przez ferritka
Sisi...kurczaki ,no to razem w piekle bedziemy się smażyć a cooo B) :evil:

oo i co to za chorowitki, weź włąśnie zrób zupkę..U nas Kręgiel robi nam "wodzionkę" znasz :whistle: daje w palini i znikają wszystkie choróbska :lol: :lol: rewelacyjnie rozgrzewa, czasami jak wracamy w zimę na rozgrzanie walimy wodzionkę i jest czad :lol: no i na katar cudna jest bo odpycha dziurki :cheer:

kochanie spotkanie mamy we wtorek, no i nie wiem jak to przeżyje, postaram się zrobić dobrą minę do złej gry :dry:

a ja dzisiaj zrobiłam kotleta schabowego na którym położyłam połóweczkę sera pleśniowego i pomidora B) do tego ziemniorki i załatka grecka bez fety za to z czerwoną cebulką i oliwą z oliwek :woohoo: Kręgiel wszamał i powiedział " no jak prawdziwa żona " :S
no i posprzątałam całą chaciendę, poprzesuwałam naszą rogówką, popodnosiłam i jak mnie teraz nie zaleje to się chyba zastrzele :dry: najśmieszniejsze, że jajniki mnie kują jak na owu :pinch:
Pani, a Ty możesz się spotkać z moją M na porodówce, bo ona też jakoś tak na wylocie jak i Ty :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 2 miesiąc temu #778460 przez Agusia83
Ferii, taki schabik jest mniam mniam :laugh:
Smiejecie się, że miecho szamałyście, a ja wczoraj łazanki robiłam i dodałam do nich mieso z kurczaka, więc chyba tez w piekle wyląduje :silly:

A dziś obiadek jest więc wymyśliłam sernik na zimno i szarlotke...sernik już prawie gotowy, jabka uprazone, lecę po margarynę i za niedługo szarlotka też będzie :laugh:

Studentka, kochana zdrówka...znów Cię jakieś choróbsko złapało? Francowata ta pogoda, nie wiadomo jak sę ubrać, rano zimno, później grzeje jak w porządnej wiośnie, a wieczorem znów zimno, że czasem i rękawiczki by się sprzydały... :angry: :angry: :angry:

Ferii, kłuje jajnicor?hmmmm.....skądś to uczucie znam :silly:

Ferii, dasz radę z tym spotkaniem, a jak jednak stwierdzisz, że nie, to zadzwoń, że coś i wypadło...

11 lata 2 miesiąc temu #778467 przez ferritka
Agusia, no to wesoło w tym piekiełku będzie oj wesoło :lol: :lol:
Agusia aż dwa ciasta!!! łooo to wiesz co siedź w domu ja Ci po tą margarynę skoczę i mi odkroisz po kawałku z każdego :S :S poza tym od kilku dni mi serniczek chodził po głowie :lol: :lol:
Tylko hmmm nawet bym poczyniła tylko Kręgiel mi nie przywiózł mojego przenośnego piekarniczka :dry: :dry:

ja wyprałam po zimowym nieuzywaniu komin i czapkę taką lżejszą, bo wieczorami to najwyższy czas...a i kozaczki wyciągam z szafy, a trampeczki lądują w pudle "na lato"

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778473 przez studentkaae
eee, t6o w takim piekiełku to ja mogę być :) fajnie z Wami będzie - nudzić się z pewnością nie będziemy ;)

nioo, Sis wodzionka mówisz? hmm, no ja wiem, że to taka typowo śląska zupka, chociaż nigdy jej jeszcze nie robiłam. D tylko uznaje grzybową, pomidorową i cebulową, ale dzis musi i czosnkową polubić czy tego chce czy nie - próbowałam i pyszna mi wyszła... mniam. no byleby się z nikim nie całować, bo łooo.. zionie ogniem ;)

kurcze no, takie mamusine spotkania to masakra, ostatnio przecież na takim byłam. 4 dzieci była - w tym 2 pięciomiesięcznych szkrabów... ech, zdołowałam się po wyjściu. łatwo Cie pewnie nie będzie, ale jak ja dałam radę to Ty też to na klatę weźmiesz.

ale małpiszon z tej Twojej @ - jak ma już ta rozkapryszona przyjść to niech Cie nie przetrzymuje tylko wpada, bo to takie czekanie to wkurza jeszcze bardziej, wrrr...

Agusia - noo, żebyś wiedziała, ta pogoda to taka zdradliwa jest i to pewnie dlatego tak mnie dopada, bo ja nigdy nie wiem jak sie ubrać no. chyba sie trzeba z balerinkami pożegnać już i w coś cieplejszego wskoczyć.

szarlotka??? mmmmm, mogę wpaść na kawałeczek? uwielbiam!! chociaż nie powinnam jak widzę wynik na wadze :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu #778474 przez ferritka
Sis, dokładnie a jeśli takie czekanie do niczego nie prowadzi to jest to cholernie frustrujące :dry:

no to maluj oko Siostro, podjeżdżam po Cię i jadymy na szarlotkę :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 2 miesiąc temu #778480 przez studentkaae
haha, dziś to ja zamiast oka musiałabym sobie nos podmalować co by nie wyglądać jak renifer rudolf :laugh: z czerwonym kilofem święcącym jak czerwona bombka ;)

Agusia - no to wpadamy wiesz? i zgadzasz się no nie? ciotki sie dzieciakami zajmą, mówię Ci - same plusy z takiej naszej spontan wizyty :woohoo:

11 lata 2 miesiąc temu #778494 przez gosiak
Agusia Ty to jesteś żonka na medal dwa ciacha...ja mam dziś wolne od obiadów ciast itp. mam wolną chate do poniedziałku, emka nie ma więc mam czas dla siebie :blink: a zdrugiej strony nie lubie jak jego nie ma :( nie dogodzi babie B)

Feri u Ciebie taki obiadek że aż mi ślinka pociekła :silly: a spotkanie z mamkami myślałam że masz już za sobą :S dasz radę ;)

Studentka zdrówka zdrówka :kiss: a o zupie czosnkowiej pierwszy raz słyszę ciekawe jak smakuje :)

Miłego dziewczynki ;)

Grav, Pani meldujcie jak u Was sytuacja?

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

11 lata 2 miesiąc temu #778497 przez ferritka
Gosiaczek, to spoko loko jak będziemy wracać z Sis od Agusi to podjedziemy po Mesy, Dave, Asika, Anodke itd itd i wpadniemy do Ciebie B) B) se babski wieczór zrobimy ,maseczki inne takie wina B)
Oczywiście weźmiemy i kawałeczek serniczka dla Ciebie B)

Agusia zostawi dzieci swe z Emkiem i z nami sie zabierze..w sumie to co się będziemy kawałeczkami małymi szczypać...weźmiemy całe blachy :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778502 przez marzena25
Dziewczyny czy to prawda że w ciąży nie wolno pic mleka UHT tylko pasteryzowane ? Zwracałyście na to uwagę czy tak nie bardzo, mleko to mleko ja zawsze piłam przegotowane np z z płatkami albo kakao,

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #778503 przez studentkaae
Sis ołł jeeeeee :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #778507 przez ferritka
Marzena,

Oba traktowane są wysoką temperaturą w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności – inaktywacji mikroflory saprofitycznej. Różnica polega na wysokości temperatury, w której są przetwarzane. Mleko pasteryzowane ogrzewa się do temperatur w zakresie 63-100°C i przetrzymuje się je w danej temperaturze przez określony czas, zależny od wysokości temperatury. Im wyższa jest temperatura, tym krótszy czas pasteryzacji. Mleko UHT poddaje się działaniu temperatury w zakresie 135-160°C i przetrzymuje przez zaledwie kilka sekund. Niestety ma to wpływ na skład mleka, które traci w znacznym stopniu swoją wartość odżywczą.

STRATY WITAMIN:

Mleko pasteryzowane:

-Witamina C: 12,8%
-Witamina B1: 10%
-Witamina B12: 4,6%

Mleko UHT:

-Witamina C: 31,6%
-Witamina B1: 30%
-Witamina B12: 30,1%

Ponadto w wyniku działania wysokiej temperatury na mleko zachodzą liczne zmiany w jego strukturze– denaturacja białka, zmiany strukturalne w tłuszczach i laktozie. Im wyższa temperatura, tym większe są zmiany, jednak umożliwia to wydłużenie czasu przechowywania mleka. W tym wypadku dominuje mleko UHT, które pozwala na przechowywanie zamkniętego opakowania przez 6 miesięcy, przy zaledwie 2-3 dniowym przechowywaniu mleka pasteryzowanego. Po otwarciu oba mają taki sam okres przydatności do spożycia. Warto zatem zastanowić się czy zależy nam na terminie przechowywania, czy na wartości odżywczej?

suma sumaru chyba lepiej pić uht bo ma więcej wartości w sobie. aalbo nie!! czekaj, lepiej pić pasteryzowane, bo tam w procentach są straty!!! to pasteryzowane ma więcej wartości :S
ale ja się nie znam :cheer:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 2 miesiąc temu #778508 przez Agusia83
Kochane, ja to Was wszystkie zapraszam :laugh: ciacha gotowe, zaraz cukier puder wyląduje na szarlotce....

Gosiaczek, na dzień dzisiejszy gdyby dzieciaki były u babc, to nie obraziłabym sie za dzień bez Emka.. :silly: jak to wszystko się zmienia od punktu siedzenia :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #778509 przez ferritka
Agusia ja myslę, że jak my wszystkie na to ciacho wpadniemy to Twój szacowny Małż sam się zorientuje i dzieci do babci wywiezie B) B) B) B) B) B)

Kuba Maly Kregielek <3

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka