BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.3

12 lata 6 miesiąc temu #380969 przez martucha
Angelika o co come on :unsure: :(

Kinia kiecka super :lol: ja dzisiaj jade po takie zapieprzanki do river bo sa mega wygodne :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #380995 przez domii
Hej

Jeden dzien mnie nie bylo i znowu ktoras odchodzi :( :( :( :(

Angelika why??????????? :( :( :( :( :( :( :( :(

Adee a o co chodzi z tymi smsami na Majeczke i Nikosia???

Soniaq gratulacje dla Majki za zalatwianie sie do nocniczka :)

Flower to dobrze ze Tata ma sie lepiej i super ze Karolinka tak ladnie wazy

Kinia sukienka boska,ale nie na moja figure,ty szczuplutka jestes i nie amsz bioder a ona dodatkowo poszerza w tym miejscu

Dorota super ze Kubus juz ladnie stoi i probuje chodzic

Jusiaale ci zazdroszcze wakacji i gratki ze macie wozek :)

Agusia jak tam dzisiaj w pracy?

Kasiek boze co bylo Igusii ze tak plakala :( :( :(

Martucha super ze Borysek raczkuje :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

[url=http://www.suwaczki.com

12 lata 6 miesiąc temu #381054 przez flower188
kinia - Bella to taka drobinka domyslam sie jak sie martwisz o nia bo u nas mielismy 2 miesiace zastoj i tylko 70g pzrybrala no ale na urlopie nad morzem wcinala jak szalona i 1kg w miesiac nadrobila (ona dosc duza sie urodzila) a teraz znowu ladnie pzrybrala wiec moze te problemy sie skonczyly u nas. moze jej też zmiana klimatu wplynelaby na apetyt?
a wiesz co mnie dziwi - nasza pediatra wpisujac jej wage i wzrost (sprawdzilam i jest na 50 z wagą a na 75 centylu ze wzrostem) stwierdzila ze ona taka drobniutka - co???! jak dla mnie całkiem pokaźne wymiary...wspolczuje otarcia-przyznalas sie mezowi? :P
oj Pippin - nie kuś:P

jusia - super wyjazd cię czeka! my mieliśmy jeszcze za narzeczenstwa jechac na Wegry z moim ale ja sie rozchorowalam na 3 miesiace po wczesniejszej wyprawie do Norwegii no i lipa - do teraz nie zrealizowalismy naszego planu a forinty dalej w szufladzie leżą
kinia - sukienka suuuperaśna bardzo podoba mi się ten materiał na biodrach bo ja to figurę takiego chłopczyka mam raczej a to ładnie poszerza tam. i wcale nie zbyt pstrokata toż chrzciny to nie pogzreb!a buciki które się podklejają obok miodziooo. kiedy robicie chrzciny?
a!gusdia będzie lepiej zobaczysz z nową sytuacją wszyscy wlacznie z jerzykiem musicie się oswoić stopniowo. no i wszytskiego najlepszego z okazji urodzin!!
soniasg - moja wiecznie obsikuje dywan w trakcie pzrebierania - jakby zdjecie pieluchy (przebieram ją " w locie" bo przewijak ją chyba gryzie tak samo jak pozycja na plecach albo w ogole pozycja lezaca) było sygnałem na siusiu. mamy nocniczek i nawet raz ją sprobowalam posadzic ale od razu gdzies odraczkowala szybciutko z golym zadkiem :P
adee - ale Majusia śliczna blondyneczka i jaką ma bujną czuprynkę (u moejej z włsoami bidnie...)
domii- a Błażejek to taki leniuszek tylko czy miał jakieś problemy po porodzie jak moja Karolutka?

ojjj nerwowo u nas nerwowo.

Karolinka dzisiaj wstała o 5 i poszła spać dopiero o 6:20 a nam budzik zadzownił o 6:30....

12 lata 6 miesiąc temu #381061 przez happymamma
Hej, na 1000000% nie zapamiętłam wszystkiego, więc przepraszam :)

Martucha gratulejszyn raczkowania once again :woohoo: :woohoo:

Flower moj Jasio też robi tą sówkę i ucieka, ale nie jak nabroi, tylko żeby nabroić ;) i umie się bawić w berka :) No i zdrowia dla taty :)

Kasiek masakra :ohmy: nie mam pojecia, moze coś ją faktycznie bolało :(

Kinia najważniejsze, że Bella się rozwija i jest zadowolona, a waga to rzecz względna i nabyta :silly: A ta sukienka bossssssssssska :lol:

Jusia strasznie i nie po chrześcijańsku zazdroszczę ci wyjazdu ;) :)

Agusai ja dpiero w pazdzierniku wracam, ale jak tak czytam to juz mi sie chce wyc :(

Sonia witoj :woohoo: No i gratulacje nocnikowania :)

Angelika :( ;(

Domii będzie dobrze, na pewno usiądzie :)

12 lata 6 miesiąc temu #381112 przez Hania
hejka

Przepraszam, że nie nadrobiłam!!!

Fifi ma zakażenie układu moczowego :(

domii, kiedyś przeczytałam, że Błażejek przybija piątkę :lol: Fifi też :lol:

Mykam zareklamować buty...

być może do potem:)

Miłego dnia kochane :kiss: :kiss: :kiss: :)

12 lata 6 miesiąc temu #381148 przez Kasiek
hej
u nas dzis pobudka przed 7 :)

Domii mialam Cie spytac ile płacisz u siebie za zumbę? u nas w karnecie wychodzi po 8zł za godzine i moj m mówi ze to zdzierstwo :laugh: bo on za silownie płaci 3zł :laugh:

Flower fajnie ze Karolcia zdrowa :) no i sporo juz umie zdolniacha mała :) Iga nie umie kiwac główką na tak ale na nie wychodzi jej super i do tego jeszcze gada nenenee :laugh:

czy wasze dzieci bawią sie w szukanie przedmiotów? bo dla Igi to ulubiona zabawa od jakiegos czasu :) w szczególnosci w szukanie misia którego kocha najbardziej na swiecie :lol: chowam go pod koldra, po kocem, pod poduszka a ona jak znajdzie to takie krzyki i piski ze szczescia urządza ze ja padam :laugh:

Kinia a porysowalas tez komus czy o jakis słupek? :( no Bella dalej szczuplutka a czytalas moja wiadomość? sukienka sliczna :)

Pippin zacisnęłam poślady i pisze :lol: :lol: :lol:

Jusia zazdroszcze wyjazdu na węgry :) kupki są ok, tak jak zwykle. Na szczescie nocka dzisiejsza była juz normalna :)

Agusia :kiss: a nie mozesz jakos pogadac z szefem zeby ci skrócil ten czas pracy? tyle godzin to masakra :huh: ja mam wrócic do pracy we wrzesniu i juz jak na Ige patrze to prawie płaczę :dry: z tym ze ja pracuje do 16 to zostanie mi pare godzin na zabawe z nia :dry:

Adee jejku jaki wypadek?? nic nie pisałas :(

Sonia hej hej wpadaj czesciej, wiem ze czasu brak ale my tesknimy :kiss: gratulacje dla Majeczki za nocnikowanie :)

Majki uparte a Igi charakterne :laugh: mowie wam jak dorosnie to nie wiem co to bedzie :laugh:

aha chcialam zakupic dla Igi nocnik ale kazdy który mierzylismy jest za duzy :dry: dupka jej wpada do srodka :dry:

Dorotka gratki dla Kubusia :) jak sie Juli podobalo na wycieczce?

Angelika o co chodzi? :(

Domii ehh z tymi lekarzami zawsze sie tak spiesza a potem trzeba latac piec razy :angry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Happymama witaj :) fotki Jasia w szufladzie wymiatają :) jak on tam wlazł??

Haniu ucałuj Filipka :kiss: :kiss:

Iga wstała wiec lece dac obiad (moze zje z łaską :laugh: ) a potem na spacerek, jak ktorąs pominęłam to wybaczcie ale juz musze isc bo sie niecierpliwi w łóżczku :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381153 przez happymamma
Kasiek babcia go uczyła (naprawdę nie wiem po co :huh: ) wchodzić na schody tak uparcie, że On teraz wszędzie sie wdrapie, na co tylko zdoła położyć jedno kolano - dalej już idzie gładko :lol:

Jasio szuka owszem, ale większą radochę sprawia mu uciekanie - nawet miśka rzuca za siebie, żeby go łapał i ucieka, a my tym miśkiem rzucamy za nim i tak w kółko :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #381160 przez adee84
Jako, że wcześniej nie napisałam
100 lat Aguś :kiss: :kiss:
Maja ma 40,4 st gorączki, prawie godzine zajęło mi uspokojenie i uspanie Jej, więc wybaczcie, że napiszę o sobie i się pożalę, ale jest mi smutno

12 lata 6 miesiąc temu #381162 przez flower188
Kasiek - Krolinka też uwielbia taką zabawę. nad morzem zakopywaliśmy jej zabawki w piasku a ona wykopywała, albo piłeczkę taką miękką wkładaliśmy do kubeczków żeby wyciągała tylko że ona bije sobie brawo po sukcesie narcyz mały i oczekuje żeby inni też bili :P
Hania - ojeje a jakie miał objawy? kurcze czytałam kiedyś że to zupełnie może być bezobjawowe i np tylko dziecko nie przybiera na wadze...
Happymama - moja tez wchodzi po schodach na samo piętro (oczywiście asekurowana) więc teraz musimy ją nauczyć schodzić tyłem żeby się kiedyś nie potłukła
adee - rety bardzo wysoka temp - koniecznie ją zbijaj napzremiennie paracetamolem z ibuprofenem jakby nie działał któryś z tych środków pojedynczo (muszą być min 2h odstępu między jednym a drugim no i tzreba uważać żeby nie pzrekroczyć zsumowanej dawki dobowej dla obydwu leków - Karolinie nie schodziła temp ostatnio więc rozmawiałam pzrez telk z lekarką o tym) no i okłady zimne na główkę żeby nie dostała drgawek gorączkowych bo to niebezpieczne u takich maluszków!!!

ja kończę pracę na dziś i zmykam do mojej bąbelli - do poniedziałku lub wtorku!! i zdrówka dla wszystkich chorusianych robaczków!

12 lata 6 miesiąc temu #381166 przez adee84
Flower dzięki, antybiotyk póki co dostała, zobaczymy :(

12 lata 6 miesiąc temu #381186 przez kiniaa
czesc laseczki

fajnie dzis mam co czytac :laugh: :laugh: :laugh:

Angelika :( :( :( :( :( a powiesz o co chodzi ??

Domi dzieki za ta " szczuplutka" ale niestety brzucholek mam jeszcze galaretke :( musze zaczac cwiczyc tylko nie mam kiedy a jak mam chwile czasu to chce po prostu posiedziec i nic nie robic. Blazejek na pewno siadzie i zacznie raczkowac, wszystko jest w porzadku, wiele dzieci tak sie rozwija wolniej a pozniej nadrabia i jeszcze przegoni inne dzieci :laugh:

Kasiek nie mam wiadomosci od Ciebie :( z tym autem to na szczescie tam bylo rusztowanie po jednej stronie a po drugiej auto ale ja zachaczylam o rusztowanie wiec nie strace znizek przynajmniej :)

Adee wspolczuje ze Majusia chora :kiss: :kiss: :kiss: a czemu antybiotyk dostala? oby szybko jej przeszlo. Wiem jakie marudne dziecko jest przy takiej goraczce :kiss:

Flower moze za 1,5 miesiaca pojedziemy na pare dni nad morze i mam nadzieje ze nadgoni troche :) oj bardzo sie martwilam na poczatku jak mi wmawiali lekarze rozne choroby od refluksa po zapalenie opon mozgowych a pielegniarka zasugerowala nawet ze mala moze ma bialaczke :huh: :angry: Tylko ze ja mieszkam w Anglii i zawsze biore poprawke na to co oni mowia bo tutejsi lekarze sa do bani.
A co do auta to przyznalam sie bo nie moglabym z tym zyc hehe ale moj M nawet jeszcze nie spojrzal na to mimo ze mamy nietanie auto to dla niego az takie nie jest wazne na szczescie :laugh:
A chrzciny robimy 5 sierpnia :) chyba jako ostatnia tutaj na forum :)

Haniu buziaki dla Filipka :kiss: i oby szybko przeszlo chorobsko i nie wracalo

Happymama Bella tez wchodzi po schodach :huh: zamontowalam bramki 2 tyg temu i teraz mam spokoj :)

Sonia hej :laugh: gratulacje dla Majki :)

o kurcze i musze spadac po Davidka do szkoly :) normalnie sie rozpisalam ze prawie bym przegapila :silly: do pozniej

12 lata 6 miesiąc temu #381209 przez Hania
kasiek, Fifi jak znajdzie swoją ulubioną zabawkę to ze szczęścia az kwiczy :lol:
adee, dużo zdrówka i buziaków dla Majeczki :kiss: :kiss: :kiss:
flower, u Filipka głównym objawem jest ból brzuszka nasilający się nocą:(
kiniaa,kasiek, dziekujemy :kiss: :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #381281 przez happymamma
Haniu Filipek miał już kiedyś podobne zakażenia prawda? Jeśli mu nawraca, może warto zasugerować lekarzowi badanie w kierunku refluksu - cystografię mikcyjną? Jaś to ma i bierze leki odkażające od 6 tyg życia :(

Ausia STO LAT i witaj wsrod ryczacych trzydziestek :silly:

12 lata 6 miesiąc temu #381282 przez a!gusia
hejka Kochane :)
ja dzis z chlopakami swietuje :) wiec wpadlam sie tylko przywitac i zmykam ale bede jutro :) :*

12 lata 6 miesiąc temu #381294 przez Hania
hapymamma, dziękuję za radę :kiss: czytałam o tym refluksie... podczas wizyty kontrolnej spytam pediatry. Filipek ma przepisany biseptol w syropie.

agusia, Sto latek i witaj wśród 30-stek :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka