BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 4 miesiąc temu #737917 przez Marta M
Gwareczki fajnie że już po bilansiku :) Grzeczna była Jagódka? Moja Maja baardzo boi się lekarzy. Ja byłam teraz zrobić badania krew i mocz bo w poniedziałek wizyta u gina i po drodze weszłam do sklepu i wypatrzyłam zestaw do badania, słuchawki, strzykawka itd, więc kupiłam Majce na urodzinki, będziemy się oswajać z lekarzem ;)

słowiczku to teraz szybko dojdziesz do siebie bo dom to nie szpital :)

Emisia :blush: :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #737950 przez Agusia83
Sylwia,w wiekszosci przypadków D.wstaje do Emi,czasem zdarza sie,ze na chiny go nie obudze (bo on ma poprzestawiane fazy snu i potrafi zasnac w 10sekund...dosłownie) tp wowczas ja ide...tej nocy to ja nie slyszalam Emi a D.Ponoc spedzil u jiej godzine...

Slowiczku,dobrze,ze juz wyszlas:-) a nie mogli Ci od razu wyciąć tego wyrostka? Przecież to zbedny dodatek...

Sylwia ja tez kiedyś tak miałam z EEmi,jeszcze czasem sie zdarza,ale dużo lepiej zachowuje sie na polku...i umie chodzic przy wozku

11 lata 4 miesiąc temu #737968 przez monika1984lodz
Słowiczku dobrze,ze już wyszłąś :* teraz zdrowiej i sił nabieraj :*

Jak mój M wstaje do Emi to ta za chiny nie zaśnie- tylko się drze mamaaaaaaa

Marta Emi też sie panicznie boi lekarza- juz się boje co to będzie na bilansie- i niestety ,żadne lekarskie zestawy nie pomagają- przkraczamy próg przychodni i jest ryk nie z tej ziemi

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #737971 przez Sylwia26081982
Agusia to dobrze ze nie tylko Ty wstajesz,bo trzeba dzielić obowiązki. Dzieci się ma razem a nie "ja mam prace ,ty masz dzieci,"..slyszalam takie komentarze..
Ci do Adiego to on wiecznie sam na podwórku,my nie chodzimy na spacery wiec nie umie ale jak go pani dwa razy posadzi do wózka to szybko zalapie:):D:D

Marta ja musze chyba kupić mini kuchenkę,Zuzia urośnie to będzie dla niej, bo mój synek uwielbia kuchenne zabawki:) Zestaw lekarski też super hmm ten pomysl podsune dziadkom :)

Monia to u nas tak nie ma, ale Adi jest bardzo za ojcem moze dlatego,czasem się zdarzy że wola mnie ale to sporadycznie jak mu żal ze sama zostaje :D

Dzieci śpią to uciekam gotować :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #737973 przez Pyśkaaaa
hej a my po spacrku
Gosia to bilans dwu latka za wami super :)
Słowiczku super że już wychodzisz :)
Sylwia nauczy się :)
Marta super pomysł :) może sie przekona

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 miesiąc temu #737991 przez slowiczek
Agusia no nie mogli bo nie mieli mojej zgody na rozszerzenie operacji, a ze byłam uśpiona to nie mogli tego skonsultować ze mną, poza tym mój lekar powiedział mi ze w przypadku operacji planowych wyrostka czystego, bez zmian jest paradoksalnie większe ryzyko powikłań, także na razie będę sobie żyła z moim wyrostkiem gigantem i z nadzieja ze mnie nigdy nie zaatakuje :)

Jak wychodziliśmy to sie jeszcze napatrzylam na okropne sceny, jakiś mężczyzna umierał i rodzina zrozpaczona, zaplakana klocila sie ze sobą o wszystko :( tam gdzie lezalam to był oddzial chirurgii ogólnej, obkologicznej i endokrynologicznej także przeróżne choroby i widoki :(

11 lata 4 miesiąc temu #738024 przez maja1982
Witam,

słowiczek - super ze juz w domku jesteś :) gdzie w takiej małej istotce taki duży wyrostek ;)

jagódka - barwo :) Kubcio bedzie przystojniacho :)

agusia - dobrze ze Artus lepiej śpi :) a Emisia moze jakies ząbki albo coś ze sie wybudza w nocy!!

sylwia - no przeszkol go troszkę :) bedzie mu łatwiej :) u lolka w złobku chodzą trzymając sie takiej gasienicy :)

monia - lolek tez ma czasami takie napady ze tylko mamusia mamusia ale ja mu nie pozwalam zeby tak robił bo wiem ze D nic złego mu nie zrobił ani nie zrobi tylko to jest jego widzi mi sie;)

apropo lekarzy to lolek sie nie boi kompletnie :) wczoraj dostał trzy naklejki za to ze był dzielny :):):)

a wlasnie apropo naklejek to u nas sie super sprawdzają jesli chodzi o nagrody :) ;)

pije kawkę :) lolo zasypia, jeszcze mi troszkę rzeczy do zrobienia zostało - bo jak ide do pracy to wszystko tak "po łepkach" ;) korzystam i robie generalne porzadki :) aha byliśmy na palcy zabaw (dzisiaj nie wieje) lolo nie ma gorączki wiec korzystamy ze słoneczka :)

11 lata 4 miesiąc temu #738040 przez Pyśkaaaa
a ja chwilke poleżałam i mam dzis dzień lenia i nic mi sie nie chce...

a co do mamusia mamusia to ja też nie pozwalam z resztą rzadko sie to zdarza chodz wybiera sobie z kim chce iśc zrobic siku albi umyc zeby a że zebów za bardzo myc nie chce to pozwalamy mu na wybór

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a w rano pt szafki przyjeżdżaja więc chyba bede musiała zatrudnić tate do pomocy żeby chodz Franka zabrał na spacer a ja sobie spokojnie poukładam....

11 lata 4 miesiąc temu #738041 przez Pyśkaaaa
słowiczek :(

11 lata 4 miesiąc temu #738046 przez Agusia83
Słowiczku, pewnie, że musiał mieć zgodę...ale jestem niemądra... :silly: najważniejsze, że wiesz, iż posiadasz takiego giganta :lol:

Emi też się nie boi lekarzy i chętnie pokazuje brzuszek i plecki do badania, nawet nie ma awersji do patyczków do ust...jest zawsze bardzo grzeczna...

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #738049 przez maja1982
pyska - u nas to jest czasami tak ze mamusia on siku z mamusiom z mamusiom na spacer i ryk!wiesz ja bym do kibla nie mogła wyjść jakbym mu pozwala ze wszytsko ze mną ;)
w ogole to mam wrazenie ze u nas jakiś kolejny etap testowania! wczoraj po poł godzinie placzu ze mamusia ma siedziec z nim na dywanie i sie bawic (wiecie co ja sie z nim bawie, ale są rzeczy które musze zrobić a poza tym dobrze wie ze płaczem nic nie osiągnie - D go w koncu uspokoił choc oczywiscie chciał do mamusi ;) i przyszedł powiedział przepraszam i dał buziaka :) ale kosztowało mnie to spooooooro cierpliwosći i stwierdzam ze nasze dzieciątko to niezły uparciuch :)

11 lata 4 miesiąc temu #738055 przez Pyśkaaaa
maja1982 napisał:

pyska - u nas to jest czasami tak ze mamusia on siku z mamusiom z mamusiom na spacer i ryk!wiesz ja bym do kibla nie mogła wyjść jakbym mu pozwala ze wszytsko ze mną ;)
w ogole to mam wrazenie ze u nas jakiś kolejny etap testowania! wczoraj po poł godzinie placzu ze mamusia ma siedziec z nim na dywanie i sie bawic (wiecie co ja sie z nim bawie, ale są rzeczy które musze zrobić a poza tym dobrze wie ze płaczem nic nie osiągnie - D go w koncu uspokoił choc oczywiscie chciał do mamusi ;) i przyszedł powiedział przepraszam i dał buziaka :)

wiem o co chodzi wczoraj tak miał cały dzien żeby sie z nim bawić ale masz rację sa rzezy które trzeba zrobić tym bardziej że zaraz będzie u nas 2 dzieć i mamusia nie bedzie mogła byc na zawołanie

11 lata 4 miesiąc temu #738061 przez maja1982
wypiałam akwę i len mnie ogarnął :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #738094 przez monika1984lodz
ja przyznaję bez bicia,że Emi mi wesła na głowę- i nie ukrywam,że ustępuje jej bardzo dużó ale to tylko dla tego,że jestem z nią prawie 24 h sama i czasami po prostu to dla świętego spokoju
obecnie jesteśmy na etapie oduczania znoszenia po schodach i noszenia po dworzu

a teraz moje dziecko wppadło w wir artystyczny

przeczytajcie bo warto- ja się popłakałam
doulawarszawa.wordpress.com/2013/08/31/d...-odezwa/#comment-196

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #738099 przez iwonaNAVI
Hej kochane u nas dzis w nocy nie wiem co bylo czy jakas pelnia czy co ale Oliwia prawie nic nie spala ...zasnela o 21 wstala o 24 wyspana i do 2 nie spala ogladala bajki i prosila zeby ja wyjac z lozeczka potem zasnela i od 3 do 4 znowu nie spala ewidentnie byla wyspana tylko ja sie pytam po czy skoro w dzien tez nic nie spala...za to dzis wstala o 10 :P

Emi jak Ci wloski rosna :)

Marta Oliwia tez sie panicznie boi lekarzy na szczescie mamy swietna pediatre i tez sluchawakami sie bawimy mam nawet profesjonalne :)

Slowiczku super ze juz w domnku jestes...pewnie steskniona za Nati ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka