BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 3 miesiąc temu #753353 przez mgielka22
hEJ ja po zakupach w Lidlu tez wstalam z powerem o dziwo razem z Lila o 9 :cheer: jak nigdy ale jak nei am goraczki to z nai wychodze musi sie przewietrzyc cale mieszkanie wywietrzylam popralam, zaraz zaczne obiad robic ale jeszcze po miecho musze jechac...

Maja daj znac jak Lolus? Monia jak Emisia?

Probowalam Lilce zrobic dzis inhalacje matko ale walczyla nie dalo za cholery rady :dry: wiec odpuscilam...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #753362 przez monika1984lodz
dzien wcale nie dobry

my juz po kontroli i co i dupa- dostałyśmy dalej antybiotyk i inhalacje zpulmikortu :( jestem załąmana bo to zaraz trzeci tydzien jak Emi chora a zamiast być lepiej jest gorzej :(

Maja o Lolo zwymiotował po mleku- kaszce- lub innym nabiale??

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 3 miesiąc temu #753370 przez maja1982
Hej :)

my tez po lekarzu początek zapalenia płuc - wiedziałam ze nie jest dobrze (tydzien leczenia inhalacjami, syropami i kroplami do nosa ) jeszcze w poneidziałek osłuchowo było ok! dostalismy antybiotyk + pulmicort - ale szczerze to juz nawet liczyłam na antybiotyk - niech sie wkoncu wyleczy!!!

monia - ojej biedna Emcia:( :kiss: a dalej ją tak trzyma??

ja tez juz odsprzatałam mieszkanko - wyprałam wszytsko co wczoraj lolo zapaskudził;) a trochę sie tego nazbierało ;)

teraz pije kawkę :) i odpoczywam :)

11 lata 3 miesiąc temu #753377 przez maja1982
monia - zwymiotował 1 raz na drzemce ok14 a na sniadanie jadł kiełbaski cielece( które już jadł) a mleka i kaszki nie dostawał wczoraj w ogole ( bo z tego co wiem to nie wolno przy wymiotach podawac), potem jeszcze 3 razy, wiec wczoraj zjadł coś dopiero ok 18 (suchą bułke) potem jeszcze raz zwymiotował ok 23 i sie uspokoiło! mam nadz.ze juz tak zostanie !

11 lata 3 miesiąc temu #753378 przez monika1984lodz
Maja wiesz co ja mam wrażenie,ze pani doktor to czegos mi nie mówi... a jaki antybiotyk??my mamy augumentin

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 3 miesiąc temu #753382 przez maja1982
monia - ale czego nie mowi??a na co dostałą antybiotyk??chciałą nam dac augmentin ale miałam w domu amotaks nierozrobiony (kiedys wykupiłam jakby sie nie poprawiało i nie wykorzystałam) Dostał na tydzien i mamy sie pokazc w przyszłym tygodniu ok wt -sr zeby go osłuchała !

11 lata 3 miesiąc temu #753392 przez monika1984lodz
bo ostanio było zpalenie oskrzeli w poniediząłek jest piątek i ona przepisuje pulmikort który przeciez jest mocnym lekiem- do tego ciągnie antybiotyk- no cholera wydaję mi się,że powinno być lepiej a nie gorzej.
moj lekarz który od początku prowadził Emikę zostal zwolniony i teraz go szukam ,żeby iśc do niego na wizytę,,,,

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 3 miesiąc temu #753406 przez maja1982
wiesz co monia - u dzieci to sie bardzo szybko zmienia!moze ten antybiotyk nie zadziałał??

11 lata 3 miesiąc temu #753408 przez monika1984lodz
no ale to ten sam antybiotyk teraz przepisała. do tego poprosiłam ją o skierowanie do ortopedy to powiedział,że nie da bo nie widzi potrzeby

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

11 lata 3 miesiąc temu #753415 przez maja1982
skoro nie ma poprawy to nie powinna zmienic antybiotyku?? :S jakas dziwna faktycznie :(

11 lata 3 miesiąc temu #753423 przez Pyśkaaaa
o kurcze ale nam sie maluchy porozkładały...
Monia no dziwne faktycznie pamietam w grudniu jak Franek chorował to skonczyło sie zastrzykami ale pomogło

Maja masz rację jak już cos sie dzieje to lepiej antybiotyk a nie jak moja dr nic mu nie jest osłuchowo czysto gardło lekko zaczerwienione ale może damy antybiotyk

ide do T na ruskie

11 lata 3 miesiąc temu #753424 przez maja1982
pyska - to nasza nowa pediatra całkowite przeciwienstwo ;) nie daje antybiotyków bez powodu :)

to jest lolka 2 antybiotyk w zyciu ! mysle ze jak na złobkowe dziecko to nie jest źle ;)

11 lata 3 miesiąc temu #753431 przez Marta M
Dzień zaczęłam od 7ej, zrobiłam 15 słoików soku i powoli spiżarka mi się zapełnia, lubię to :) Potem przyszła ta sąsiadka Monika z Julką i poszłyśmy na plac zabaw, ale był ubaw, o 14tej Maja padła a ja zabieram się zaraz za obiad, potem wysyłam moich na zakupy jak S. wróci z pracy a ja będę piekła, robiła sałatki, itd...w końcu w niedzielę mam zaproszonych gości na urodzinki do Mai...w sumie to przyjedzie rodzina Sławka, moim się niestety nie udało...ale to i tak będzie z 8 dorosłych osób więc planuję tort, dwa ciasta, dwie sałatki, krokiety z barszczem i jakieś przegryzki ;)

pati ja ruchy czuję w każdej okolicy, pachwiny, pępek, boki, żebra ;) Ooo...widzę że i Ciebie power łapie :)

Emi co to się uczepiło Ciebie? :(

Loluś zapalenie płuc? O matulko :(

Pati my jak wyposażaliśmy mieszkanie pod wynajem meble kupowaliśmy w Bodzio, naprawdę niedrogie a wydają mi się funkcjonalne :)

11 lata 3 miesiąc temu #753437 przez pati-m
Kurde ale się złaziliśmy! Prawie 3h spaceru. Kacper pod koniec to już ledwo szedł :)
Ale pełnia szczęścia bo wkońcu kupiliśmy buty i ku jego szalonej radości są z zygzakiem :laugh: Moje dziecko to maniak zygzaka. Teraz właśnie po raz drugi wcina zupę pomidorową a kluski ma z zygzakiem i oczywiście na miseczce z zygzakiem :laugh:

Monia - kurde rzeczywiście dziwne, że skoro antybiotyk nie pomógł to ona go przepisuje drugi raz. Normalne, że czasem się zmienia leki gdy nie ma poprawy, ale czemu ciągnąć jakiś który nie działa :S
A z choróbskami tak już jest niestety, że w ciągu chwili coś się zmienia. Pamiętacie jak w lipcu w poniedziałek byłam z Kacprem i były oskrzela a w piątek na kontroli już zapalenie płuc i się szpitalem skończyło.

Maja - dobrze, że od razu zadziałałaś i życzę żeby wam się szpitala udało uniknąć i przeszło po antybiotyku.

11 lata 3 miesiąc temu #753442 przez maja1982
pati - kupiliście te trampki w ccc??lolo tez maniak zygzaka - ale jeszcze wiekszy złomka :)

pati - ja nie biore opcji szpitala w ogole pod uwagę!wyleczymy sie i już:) doktorka stwierdziła ze to jest poczatek (jakies niewielkie zmiany osłuchowe) wiec mam nadz ze szybko sie z tym uporamy!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka