BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #758553 przez Pyśkaaaa
witam sobotnio :)
Migiełka przez kakao? ale że jak bo nie czaje :P

Beti chyba każda z nas tak lubi :)

dziewczyny ja się na mai 2014 chciałam załapac :P a nawet nie wiecie jak się ciesze że już jest i zaraz bedzie koniec....

a po pieluchy polece czyli pon zaczynam od zakupów w lidlu dresik chce upolować a w biedzie pieluchy :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #758567 przez pati-m
No właśnie też pójdę po pieluchy bo za tą cenę to się opłaca :)

11 lata 3 miesiąc temu #758570 przez pati-m
Pyśka - jak chcesz to ja mam dresik cieplutki welurkowy, prawie identyczny jak ten w lidlu po Kacprze. Miał go na sobie dosłownie 2x bo to rozmiar 56. Mogę ci podesłać jak wypakuję z pudła :)

11 lata 3 miesiąc temu #758582 przez gosia2324
WITAM !
A my spaliśmy do 7.50 :cheer:
Choc nocka byla słaba, czesto sie budzili.

my juz po spacerku, Jagódka spi. D wraca dopiero w poniedziałek wiec cos sobie musimy zorganizować. :silly:

Dziewczyny czy któraś z Was daje jeszcze mm dzieciakom?
A jak nie to ile Wam "idzie"mleka miesiecznie, ja to juz z torbami pojde bo nam ok 45l na miesiac, ale przy dwójce dzieci i rano i wieczorem po bidonie pija?
A Wam? tez dalecie mleko 2x dziennie?

Pyska, fajnie, bo za Ciebie zadecydował los i Masz dwóch Synków i ominęła Ci spinka staraczkowa :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #758588 przez pati-m
Gosia - Kacper nie pije mm od czerwca, sam z niego zrezygnował. Ile u nas idzie mleka na m-c to szczerze mówiąc nie wiem, bo nie robię zapasów, tylko kupuję na bieżąco. Mój S. nie jest mlekowy, praktycznie tylko ja i Kacper pijemy. Kacper 1x dziennie wypija kakao lub mleko z kaszką.

11 lata 3 miesiąc temu #758601 przez mgielka22
No przez kakao pila rano kakao i nie chciala nic jesc bo bylo syte na tyle ze nei czula glodu, tak tez doktorka mi powiedziala wiec dostaje po sniadaniu :S

Goska Lilka od stycznia nie je mm, u mnei to ja od razu kupuje pakiet 12l i Lilka pije tez 2x dziennie po calym niekapku :) Ty licz razy dwoje dzieci :S wiec jedno mleko dziennie okolo ;S

11 lata 3 miesiąc temu #758603 przez Marta M
Witajcie, u nas poranek jak u beti ;) Potem pojechałam do fotografa bo kupiłam sobie antyramę i wydrukowałam wreszcie trzy takie duże zdjęcia do niej :) Jeszcze je trochę obrobiłam i jestem z siebie dumna :) Tylko że zaświeciła mi się kontrolka oleju i nie muszę mówić co przeszłam, baby to się jednak na tych sprawach nie znają :dry: :dry: Tyle stresu a podobno nic by się nie stało bo nie świeciła na czerwono, heh...

Gosiu ja Mai daję mleko dwa razy dziennie, mm jeszcze zdarzy mi się podać ale pije więcej tego butelkowego...ile nam idzie? Dziennie czasem 2l bo ja potrafię 1l wypić, S. do płatków, do budyniu, do ciasta, więc miesięcznie to i z 60l a narazie nas 3 :blink:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #758608 przez gosia2324
To mnie pocieszyłyście bo myslalam ze tylko u nas idzie tyleeee mleka :silly:

Mgielka ja np kakao traktuje jako śniadanie, bidon kakaa z manną to sporo jak dla nich, potem jedzą ok 10.00 kanapkę, jogurt, lub parówkę,
ok 12.00-12.30 obiad 16.00 budyn, kisiel,jajko z chlebem,omlet itp i ok 18.30-19.00 mleko z kasza i tyle :) a i jeszcze po obiedzie bidon soku typu Kubuś.

11 lata 3 miesiąc temu #758611 przez Marta M
Ja mleka rano nie daję bo ona uwielbia pić przed spankiem, więc u nas:

9 płatki albo kanapeczki albo jajecznica
11 jogurt, owoce
13 mleko
16 obiad
19 parówki albo kanapeczki najczęściej z dżemem, miodem
21 mleko

11 lata 3 miesiąc temu #758620 przez slowiczek
spałam dziś 3 h, o 6 musiałam być na uczelni ale tym samym zakończyłam dziś sesję nareszcie :)
teraz jesteśmy już w Kielcach

u nas mleka idzie bardzo mało, kupię może 1-2 l na tydzień, Natalia nie pije mleka bo nie lubi, ale je dużo produktów mlecznych, sery, jogurty naturalne uwielbia a przed snem dostaje kaszkę

11 lata 3 miesiąc temu #758629 przez pati-m
słowiczek - gratuluję ukończenia sesji :)

A Kacper właśnie kurczę nie przepada za jogurtami ;) Tzn. uwielbia te bakusie do wypicia z nakrętką, ale innych nie chce ;)
W jaki sposób przemycacie jeszcze produkty mleczne dzieciakom w posiłkach?
Kakao, mleko, ser żółty, bakusie to bez problemu, ale reszty nie chce tknąć ;)

11 lata 3 miesiąc temu #758638 przez beti
My sie zaraz na wesele szykujemy :)

U nas tez od groma mleka idzie a co do kakaa to jak Fifi pil przed sniadaniem to tez nie chcial jesc a teraz kakao jest w nagrode za ladne zjedzenie :)

11 lata 3 miesiąc temu #758648 przez Marta M
pati u nas akurat nie ma problemu z nabiałem, bo mleko, wszelkie jogurty, płatki z mlekiem, budyń, serki zjada bez problemu...ale lubi też naleśniki, pierogi czy makaron z serem, kluski leniwe..;)

11 lata 3 miesiąc temu #758651 przez Pyśkaaaa
i znów mielismy gości...koleżanka wpadła z córeczka i przyniosła cała torbę słodyczy dla Franka :dry: wiecie może ja jakas głupia jestem tzn że żałuję mu niczego ale niektórym rzeczom mówię stanowcze nie i wole jednak jak przynoszą owoce niż czekoladki i batoniki lizaczki, owszem daje mu czasem czekadke mleczną, mamby lubi i tez dostaje a słodyczy jeszcze sie w życiu naje tymbardziej że on jest alergikiem i dalej musze uważać co mu daję bo ostatnio znów go wysypało a swoja drogą wole jak zje ciasto domowej roboty :P

co do kakao to Franek pije raz na jakis czas z powodu alergii

mleko idzie kozie raczej tylko na kolacje w butli a my z K tylko do kawy :P a jak nie ma koziego to pepti

ok 9 sniadanie kanapka parówka (dzis jadł rybkę:P)
potem jemy cos na spacerku typu drożdzówka albo w domu jogurt
15.30-16 obiad z dwóch dań
kolacje czasami zje a potem ok 20 mleczko :)

i wmiedzy czasie owoc paluszki albo cos słodkiego soków typu kubus raczej nie pije bo mamy problem z zatwardzeniem...więc staram sie dawać soki mojej roboty wodę

11 lata 3 miesiąc temu #758652 przez pati-m
Marta - no potrawy, w których jest mleko lub jajka to też uwielbia - naleśniki, kluski, kopytka itp. to nie trzeba go prosić. Ale budyniu nie ruszy :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka