BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

12 lata 5 miesiąc temu #410940 przez slowiczek
Megi to czasem widzę jak podczytuje, ale nic nie pisze :(
Ewelinę gdzieś wcięło :S i Kasię też !!!!! :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #410944 przez maja1982
szkoda :(

a monia pewnie padła z Nunka!!

zmykam

dobranoc :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #410945 przez magda79
hello:)

urlop sie rozpoczął a czasu brak...hmmm trzeba to zmienić :) :)

Moja koleżanka taka bardzo bliska jest w szpitalu...ma termin na 25 go z miesiączki, dzwoniła do mnie dzisiaj bo wydawało jej się, że wody jej zaczynały odchodzić tak trochę ale na 100% nie wiedziała czy to własnie to, dzwoniła do ginki i ta kazała jej przyjechac do szpitala /akurat teraz ma dyżur/ no i zrobili jej badania i jutro sie okaże czy to wody czy nie , jeżeli nie to do domu bo brak skurczy zupełny, jeżeli tak to 2 dni maja czekać a później wywoływać.....

12 lata 5 miesiąc temu #410947 przez magda79
Maja fotkę z awatarka widziałyśmy?????

Sami :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #410949 przez magda79

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #410950 przez katy25
witam sie i ja wieczorowa pora

W IMIENIU MOJEGO SYNCIA DZIEKUJE ZA PAMIEC!!

ale czas zapitala... dopiero, co chodziłam z brzuchem a tu zaraz bedziemy mieli roczniaki!

My dzisiaj troche na miescie bylisamy, Sami zaliczył dwa spacery, spał tez dwa razy - on ogólnie w dzien spi ładnie conajmniej godzine potrzebuje, bo jak nie to grymasny strasznie...

Do nas dzis tez doszedł pchacz Samiczka z kosiarka i szczerze mowiac ta kosiarka zadna rewelacja - na pewno nowej bym nie kupiła a jeszcze wiadomo, że kosztuje bo to FISHER...
aj tak...
ja kolejny dzien siedze u rodzicow - dzis znow sie posprzeczałam z m. o głupote i stwierdziłam, że ostatnio bardzo czesto sie klocimy :dry: Chyba to sygnał, że za długo siedze juz w domu.

Jutro jestem umowiona z babka na bazarze bo miałą mi fajne spodnie przywiesc wiec rano wyruszam:) a teraz to ide sie juz myc i mykam do łóżka bo pewnie moj m. i tak nie ma ochoty ze mna nawet filmu obejrzec B) acha i nie moge zdecydowac sie na rower?! chciałam dzis zamowic ale wciaz nie wiem ktory... chyba wezme ten trike FRESH? eh...

12 lata 5 miesiąc temu #410951 przez slowiczek
Magda....hmmm trochę dziwne bo przecież to czy wody się sączą można sprawdzić w 5 sekund w szpitalu :unsure:

ahhh i ja życzę Samiczkowi samych cudowności :) :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #410952 przez magda79
maja1982 napisał:

szkoda :(

a monia pewnie padła z Nunka!!

zmykam

dobranoc :kiss:

a Monia "poszła zakładać pazury" tak miała na fejsie...... :blink: :blink:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #410954 przez magda79
slowiczek napisał:

Magda....hmmm trochę dziwne bo przecież to czy wody się sączą można sprawdzić w 5 sekund w szpitalu :unsure:

ahhh i ja życzę Samiczkowi samych cudowności :) :kiss:

tez byłam zdziwiona, że do jutra zostaje /jutro wynik/ale ja mysle, że to dlatego że jej ginka ma dyżur a później juz idzie na urlop i może chciała ja zostawić, bo a nóż się uda....no nie wiem tak wymyslam trochę, jutro z nią pogadam to wszystkiego się dowiem :) :)

12 lata 5 miesiąc temu #410958 przez slowiczek
swoją drogą przypomniało mi się jak byłam w szpitalu i wody mi zaczęły odchodzić, więc idę do dyżurki i mówię, że wody mi odchodzą...akurat była taka niedorobiona położna, spojrzała na mnie jak na kosmitkę i do mnie " a skąd takie przypuszczenie ??" hahaha, no pomyyyyyyyślmyyyy skąd mi to przyszło do głowy :P :P :P

12 lata 5 miesiąc temu #410961 przez katy25
dziewczynki podbijcie mi to plzzz
czaja sie i czaja a nie kupuja :angry: allegro.pl/smoby-krzeselko-do-kapieli-okazja-i2557513467.html
minimalna mam 40:)

12 lata 5 miesiąc temu #410967 przez katy25
slowiczek napisał:

swoją drogą przypomniało mi się jak byłam w szpitalu i wody mi zaczęły odchodzić, więc idę do dyżurki i mówię, że wody mi odchodzą...akurat była taka niedorobiona położna, spojrzała na mnie jak na kosmitkę i do mnie " a skąd takie przypuszczenie ??" hahaha, no pomyyyyyyyślmyyyy skąd mi to przyszło do głowy :P :P :P

DOBRE:)
to ja jak rodziłam Ines złożyło sie na moje nieszczescie, że w trakcie porodu przylazł lekarz, do którego chodziłam prywatnie przez ciaże. Krzyknał sobie 1500zł za "przybycie na wezwanie" do porodu...

no to leże tam w bolesciach a on do mnie:
- Oooo Pani S. a CO PANI TU ROBI?!?!

Odpowiedz z mojej strony była chyba jasna...

dEBIL... trudno żebym płaciła mu 1500 za to aby patrzył mi w dziurke... :unsure: :ohmy:

12 lata 5 miesiąc temu #410970 przez magda79
ja miałam z Majka tak, że wczesnie rano jak jeszcze lezałam w łózku, naraz tak jakby pół szklanki mi ktoś wylał, no ale bez paniki wzięłam prysznic, posprzątałam pranie i pojechaliśmy do szpitala i przy badaniu połoznej tez coś poleciało ale mi skurcze doszły i zaczęło się...więc myslałam, że u niej tak samo się potoczy.....

12 lata 5 miesiąc temu #410975 przez katy25
a ja przy ines nie miałam NIC dopeiro w trakcie porodu mi wody odeszły a z Samim to było tak szybko, że nawet nie pamietam ale pamietam, że na IP jak mnie lekarz badał to mi krew leciała ale ja na przyjeciu miałam juz rozwarcie na 6 placow:):)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #410976 przez slowiczek
mnie złapało w łazience, kałuża na podłodze, a potem to ciągle już leciało i leciało....przed porodem bałam się, że przegapię moment jak mi wody będą odchodzić no ale nie da się :blink: gdybym była w domu to bym na pewno się najadła przed wyjazdem do szpitala, a że byłam już na tej mojej patologii to byłam taka zaaferowana, że pojechałam na porodówkę z pustym żołądkiem i umierałam z głodu :dry: tyle, że właśnie po odejściu wód u mnie nie działo się nic, żadnych skurczy....po 4 h podłączyli mi oxy i potem to już szybciuchno, 3,5 h i Nati na świecie :blink:

najbardziej z porodu bałam się wbijania wenflonu bo każdy mnie straszył, że to boli :S ja nawet nie poczułam.... :)
najpierw mi baba chciała wbić w dłoń ale nie szło "ileż Pani ma tej skóry na dłoni !!! jak u chłopa !!!" :dry: :P :P :P a potem w zgięcie łokciowe poszło jak w masło

Katy....no dla lekarza to niezła fuszka taki porodzik... :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka