BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #618667 przez !sylwia!
właśnie z tym wyczuwaniem dzidziocha mam podobnie raz udało mi się wyczaić coś twardego i w miarę okrągłego i mówie o tym M że synio chyba ma tu główkę na to on że nie jest pewien, a może ma jędrną pupkę i zaczyna się śmiać. ej a zmieniając temat co macie dziś na obiad bo mnie wena opuściła

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #618685 przez magdalenagal
!sylwia! napisał:

właśnie z tym wyczuwaniem dzidziocha mam podobnie raz udało mi się wyczaić coś twardego i w miarę okrągłego i mówie o tym M że synio chyba ma tu główkę na to on że nie jest pewien, a może ma jędrną pupkę i zaczyna się śmiać. ej a zmieniając temat co macie dziś na obiad bo mnie wena opuściła

Na nieszczęście domowników u mnie dziś fasolka po bretońsku :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #618692 przez kaska1982
u mnie placki ziemniaczane z gulaszem i surówka z marchewki i jabłka :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 8 miesiąc temu #618699 przez Joanna89
Hej mamuśki, ja tylko na chwilkę dziś. Rano byłam na basenie , potem u babci, teraz robię kopytka na obiadek bo zostały mi z wczoraj ziemniaczki.
Popołudniu miałam jechać na warsztaty dla mam, ale jedziemy z tatą do Bielska do lekarza, zamówiłam prywatną wizytę zobaczymy co Nam powie, bo na NFZ mam już dość słuchania tego samego... mój tata nigdy nie chce iść prywatnie bo przecież płaci składki...ale udało Nam się go namówić..

na obiadek mam kopytka bo zostały mi z wczoraj ziemniaczki:)

11 lata 8 miesiąc temu #618705 przez kaska1982
Ja też dokładnie czuję że jest główka u góry, bo pojawia sie twarda kulka a na dole albo po boku brzucha wyraźne ruchy i kopniaki. Dziś zrobiłam sobie chyba za forsowny spacer bo po powrocie nawet po schodach było mi cięzko wejść. Coś czuję że teraz bedzie juz tylko z dnia na dzien gorzej i ciężej. Ale spacerów nie odpuszczę :) najwyżej troszkę mniej forsowne :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 8 miesiąc temu #618719 przez Qltoorka
bea2a i inne dziewczyny, które były na warsztatach Mamo, to ja - czemu odradzali śpiworki do spania? Co z nimi nie tak?
Joanna, Ja też nie idę na te warsztaty w Katowicach, odpuszczam, bo jutro też szkoła rodzenia, a my musimy jak mąż wróci z pracy odwiedzić znów sklepy budowlane...
Więc te które były-podzielcie się jakimiś ciekawostkami na forum z warsztatów z tymi, które nie mają możliwości być na nich-proooooszę.....

karolinka, haha, też mam pełno kartonów-drugi pokój cały zawalony, ale póki co, nawet nie mam do czego rozpakowywać, bo i szaf, szafeczek jeszcze się nie dorobiliśmy. Tylko kuchenne ogarnęłam i jedną jedyną komodę uzupełniłam ciuchami-dobrze, że ja teraz mam mały wybór co by tu ubrać :P

Nikaa, mi też się czasem zdarza, że mam problem ze złapaniem tchu. Mam tak wędrując po ulicy i np. w dość ciepłych pomieszczeniach. Aż się boję co będzie jak upały zawitają... O ile zawitają... A podobno w maju będą takie upały, że będzie można po śniegu w klapkach chodzić :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #618721 przez uniuni
U mnie dziś żeberka na obiad z ziemniaczkami z piekarnika i surówką z kapusty :) Właśnie jadę na zakupy :)

Też nie wiem którą stroną mały mnie okłada. Mam tylko wrażenie, że bardzo dużo wędruje w kółko, raz czuję ucisk pod żebrami, a stukanie gdzieś aż w okolicach odbytu. Czasem ucisk z prawej strony, a uderzenia przy miednicy z lewej strony więc różnie :) Na usg w 18tygodniu Maluch był już główką w dół, ale wtedy tak nie balował w brzuchu. Dowiemy się na USG w poniedziałek :)

Skończyłam z łóżeczkiem drugi misiek namalowany, ale ze składaniem łóżeczka poczekamy, bo jeszcze kilka wizyt znajomych mamy i będą spać w pokoju gościnnym, jak wstawimy łóżeczko, to łóżka się nie da rozłożyć :laugh: A z resztą, jedno może spać w łóżeczku, a drugie na złożonym łóżku :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #618731 przez patrysia305
marta 27
ja mam niedoczynność która uaktywniła się w ciaży, jem od 8 tc letrox i jestem pod opieką endokrynologa i teraz poziom hormonu jest idealny, ponoć czasem nie wyrównany poziom może wpółynąć na zajście w ciążę, a z tego co mówił endokrynolog to teraz nasze dzidzie mają już swoją tarczycę i radzą sobie same doskonale.
U mnie stwierdził hashimoto ale przed ciążą tego nie miałam.

11 lata 8 miesiąc temu #618732 przez Qltoorka
A właśnie...co ja to miałam napisać-Uniuni, genialny awatarek :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #618735 przez !sylwia!
ja też miałam na dziś plan spacerowy, ale smoleńscy krzykacze mnie skutecznie odwiedli od tego, nie to że jestem przecina obchodom tylko nie trawie fanatyzmu i tego jak ci ludzie się zachowują i przy okazji żadne z nich nie wspomni o katyniu tylko że kaczyńskiego zdradzili blech jak by tylko on zginoł i ten jego kopnięty braciszek wg mnie to on jest nie normalny. no a że mieszkam w centrum to od rana jakieś utrudnienia i pozamykane ulice. szczerze szybciej jakoś znoszę marsze solidarności bo to pracujący ludzie i muszą się gdzieś wyładować i nawet palone opony rozumiem choć strasznie śmierdzą i ciężko mieszkanie wywietrzyć no ale to uroki sąsiedztwa ministerstw i kancelarii premiera,
magda mmyyy fasolka mniam też bym zjadła, może jutro. kasia placki też mmmyyy będą na kolacyjkę dzięki za plan.
obiadowo obstawiłam jednak krem pomidorowy szybko i syto i też mniam.

11 lata 8 miesiąc temu #618737 przez kasiak
Melduje się po glukozie. Powiem Wam, ze tragedii nie bylo w smaku, widać, ze jestem slodkolubna :laugh: nawet mialam dwa smaki do wyboru :) taki bajer :blink: cukier w normie tylko nie jestem pewna ile miałam przed badaniem, bo po było 6,4 mmol/l
Krew brała z żyły do dwóch fiolek :unsure: nie wiem w sumie po co, przed i po, po dwie fiolki. Posiedziałam w poczekalni jakieś 15-20min i zaczęło mi prąd odcinać. No to poszłam z powrotem i mówię, ze mdleje, polozyla mnie na kozetce i tak mi czas szybko minal :)
Zjadłam kanapkę i kilka ciastek owsianych i mi przeszło, więc poszłam w tango na zakupy :laugh: czapeczki i skarpetki pokupiłam :blink: a sobie sukienkę na DZIALE DZIECIĘCYM w h&m, nie sadzilam, ze się zmieszcze ale nawet wygodna :P jeszcze druga chcialam ale rozmiaru nie bylo, może znajdę w innym sklepie :S
Mąż się zmartwil, ze mnie tak zmiotlo i dzwonił potem czy leże w łóżku :blink: ja do niego, ze na zakupach jestem, to się lekko zdziwil :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #618760 przez Kamilka22
Pozdrowienia od Blanki dla Was Brzuchatki:)

Miało się wkleić zdjęcie ale dupa za duże a nie umiem zmniejszać w komórce;p więc wkleję później:)

11 lata 8 miesiąc temu #618787 przez NataliaK
mi się wydaje, że pod zebrami to mnie nóżkami kopie skoro jest ułożony główką w dół i zazwyczaj to kopanie występuje w tych samych miejscach no i też jak mały ma czkawkę to dokładnie to czuję w dole brzuszka bardzo nisko więc chyba tam gdzie jest główka - ale to tylko moja teoria :)

u mnie dziś na obiad pospolite schabowe, ziemniaczki i surówka bo dawno nie było - dziś męża kolej na robienie obiadu wiec ja mam labę od rana, poszłam więc po zakupy i przy okazji kupiłam małemu fajne spodnie dresowe malutkie i trochę większe, bluzeczkę i w końcu jedną czapeczkę bo tego w ogóle nie mam a ostatnio miałam w ręce taką fajną z dziurkami na lato w sam raz i nie wiem czemu jej nie kupiłam zagapiłam się pewnie na coś innego a fajna była muszę po nią wrócić...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #618831 przez magdalenagal
Na Tvn Style oglądam Położne.
Chyba zaczynam dygać ;-)

Aha, Monsz wymiękł ;-)

11 lata 8 miesiąc temu #618841 przez NataliaK
magdalena też oglądałam wczoraj :D pokazują praktycznie wszytsko nie tak jak w innych programach :) strach troche... hehe

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka