- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karolinap jaka ładna Pola juz takie piekne są te dzieciaczki
agniesia no faktycznie idziesz jak burza, ale mi ostatnio tez apetyt dopisuje wiec zobaczymy ile mi wyjdzie na plus na wizycie 19kwietnia tak to sie nie waze tylko u gina.
Ja kolderke mam 60x120 bo tak jest w zestawie razem z łóżeczkiem ktore bede kupywac ale w lipcu to mysle ze sie nie przyda okryje czyms lekkim mojego bobaska, reczniki kupuje te z kapturkiem i normalne tylko te male.
Za godzinke wybieram sie do szkoly rodzenia troszke doprowadzilam sie do ładu zafarbowalam wlosy wlaczylam prostownice i odrazu czlowiek lepiej wyglada
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Byłam dziś na spacerku, a teraz składam komodę w pokoju Nilsa. Pózniej jeszcze złożę takitam słupek i mogę układać ubranka na miejsce
Emi ja łóżeczka jeszcze nie mam złożonego. To tylko jedna ścianka łóżeczka oparta o łóżko dla gości w pokoju potomka Złożę jak domaluję miśka na drugiej ściance
Agniesia Ty miałaś taki zapas, że bez problemu jeszcze możesz przytyć
Siwa 4,5kg wow Zazdroszczę Chciałabym tak malutko, a u mnie dziś na wadze równiutko 8 kilo, nie jest zle Oby tylko teraz nie ruszyło z kopyta, bo mi już ciężko jest
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
A że naczytałam się o tej cukrzycy ciążowej to od razu zaczęłam ograniczać cukier, profilaktycznie. I wróciłam do zupełnie żytniego pieczywa na przemian z chrupkim. Na szczęście nie ciągnie mnie do białych bułek Gorzej z żółtym serem. A no i wróciła mi miłość do zupek chińskich.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Magdalena, też tak mam, że ludzie patrzą na mnie a raczej wlepiają gały w mój brzuch jakbym z innej planety była... I też nikomu do głowy nie przyjdzie, by przepuścić w kolejce, nie wspominając już o tłoku w komunikacji miejskiej. Nie dość, że nikt nie ustąpi miejsca, choć tak jak wspomniałam gały wlepiają w wystający brzuch spod płaszcza to jeszcze się cisną, byleby być pierwszym na wolnym siedzeniu, i to o dziwo chłopy w sile wieku (bo że geriatria to wiadomo...) a mnie krew zalewa... W Ikei byłam już skłonna skorzystać z kasy uprzywilejowanej, takie były kolejki w sobotę, a tam jak byk na obrazku nad nią, że uprzywilejowani to są rodzice z dziećmi i inwalidzi...Rozumiem, że nie jestem chora, ale czasem naprawdę od dłuższego stania to kręgosłup w krzyżu się odzywa...
osobka85, cóz to za szkoła rodzenia, że 50 osób na nie uczęszcza??? Oniemiałam, bo wydawało mi się, że normą jest, że zajęcia odbywają się w kilkuosobowych grupach. U mnie jest 7 par.
bea2a, gratulacje!!! W końcu się doczekałaś wieści!!!
Ja też się zastanawiałam nad używaniem Oilatum, ale to właśnie doświadczone Mamki nasze mnie od tego odwiodły. Nie chcę przyzwyczajać skóry maleństwa od początku do tych specyfików, tylko zacząć od "zwykłych"i jakby się coś działo to wtedy zadziałać.
Co na wyjście ze szpitala? Kaftanik, śpioszki i czapeczka raczej.
A co do ręczników to położna na szkole rodzenia odradzała tych z kapturkami. Mają być przede wszystkim grube i chłonne, a te z kapturkami to są frajdą wg niej dla większych dzieci, dla maluszków zbędny gadżet.
Ja szczerze, w ogóle nie zamierzam na początku używać kołderki. gdzieś czytałam czy słyszałam, że kołderka nie jest wskazana ze względu na to, że maleństwo przebiera nóżkami i może się nią przykryć. Raczej będę używać otulacza i śpiworka do spania.
- bisbas
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
co do hemoroidow to na szczescie nie mam ale zaparcia do tej pory straszne i nic nie pomaga zadne specyfiki ani jedzenie blonnika
Ja mam na plusie ok 9 kilo i 94 cm obwod brzuszka
pogoda sie poprawila wiec wiecej czasu spedzamy z synkiem na placu zabaw i w ogrodzie
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
W tym momencie zdałam sobie sprawę jak ten czas leci, dopiero co robilysmy testy, czekalysmy na serduszko, na ruchy, na większe brzuszki a teraz juz z górki i czekamy na Nasze Maleństwa
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do śpiworka do w programie Mamo to ja odradzali śpiworek dla niemowląt. Więc jak widać co specjalista to inne zdanie
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Bo Pola jak narazie ma polozenie miednicowe i się zastanawiam ile ma czasu zeby się obrócić główka w dół?
Bo wiem, ze później bedzie jej coraz ciężej bo coraz ciaśniej bedzie tam miała
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.mollers.pl/produkty-dla-dzieci-molle...zuvbYCFcVV3godUC8APw
u mnie też 4,5 na wadzę, nie jest zle, mam nadzieję,że może w 10 się zmieszczę ?!
Karolinap Pomiędzy 28. a 32. tygodniem ciąży maleństwo powinno przekręcić się główką do dołu. To bardzo ważny ruch, który przygotowuje dziecko do porodu.
siwa342 ja wychodziłam z 42kg, a brzuszek mam 90cm, a gdzie ta do końca olaboga...eheh
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
dziś koleżanka mi opowiadała, że używa dla synka kosmetyków Hipp i jest bardzo zadowolona bo mają duży wybór i nie są jakoś bardzo drogie, także ja wybiore albo Hipp albo Nivea faktycznie nie ma co do Oliatum przyzwyczajać bo później może być problem i będzie trzeba tylko tego używać jak się skóra przyzwyczai.
ja też myślę, że latem to jakieś kocyki będą lepsze niż kołderki ja taki kupiłam w weekend dla mojego synka w słoniki ale chce kupić jeszcze taki z dzianinki przewiewnej
allegro.pl/kocyk-dwuwarstwowy-do-wozka-b...osc-i3150440209.html
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
- bisbas
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ide z Miss na dwor bo piekna pogoda a ta Pinda nudzi sie w domu