BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #615952 przez kasiak
Melduję się po wizycie :) dr mnie przywitał tekstem: i jak, dalej w ciąży? :blink: A mały zdrowy, serce ma jak dzwon. Pytałam o wymiary, dr powiedział, że nie lubi podawania wymiarów, bo to ciężko policzyć. Sebek się powoli przestaje mieścić na ekranie :laugh: Kazał robić tak, ile tyg jestem w ciąży tyle cm plus dwa. Czyli jak mam skonczone 27 tyg to 27cm +2 :unsure: czyli Sebek ma jakieś 29cm. Nie wiem czy dobrze liczę, ale to tak mniej więcej. Ustalił am sobie terminy wizyt aż do czerwca, a jutro idę na glukozę. Dawka ta większa, tyle, że dostanę gotową w butelce rozmieszaną i tylko wypić i nie zwrócić :silly:
I mały zrobił niespodziankę, bo miałam bąbelek aż pod żebrami i dr myślał, że to nogi a okazało się, że głowa :) tak mi się wydawało, bo jakby byly nogi to by mnie skopal, a tak to tylko trochę smyra po zebrach :P

No i jechałam pierwszy raz autem nowym :laugh: mąż "osrany" bo jechałam sama ale jest ok :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #615984 przez Joanna89
Hej mamy witam Was wiosennie:)
Ja od rana na nogach , byliśmy z mężem w banku i w sklepie. Kupiłam sobie nową bluzeczkę ciążowa i zmieniłam fryzurkę :)

Uploaded with ImageShack.us

Kasiak super,że z małym ok:)Jesli chodzi o wzrost maluszka to ja się powołuję na tę tabelkę,chociaż waga Ali jest większa bo w 23 tygodniu ważyła 540g i miała 23cm, ale wcześniej się zgadzało.
ciaza-i-porod.wieszjak.pl/kalendarz-ciaz...ygodniach-ciazy.html

11 lata 8 miesiąc temu #615991 przez kasiak
Hmmm, no to może on kazał odjąć dwa a nie dodać? Mogłam go w sumie dobrze nie zrozumieć, bo sam nie wiedział jak mi to wytłumaczyć :silly: ogólnie to nie jest ważne jaki jest duży, bo każde dziecko jak wiadomo jest inne. Grunt ze zdrowy, a urosnie ile będzie musial i tyle :)

A bluzeczka bardzo ładna, taki ma pozytywny kolorek :laugh: i brzuszek cudny, takie juz dziewczynki duże jestesmy ;)

11 lata 8 miesiąc temu #615995 przez Joanna89
Kasiak - nie wiem, mi powiedział że tyle ma i tyle waży, z tym ,że długość ciemieniowi-rdzeniowa, czyli jak wyprostuje nóżki to jest jeszcze większa na pewno!:)
Dzieciaczki nie raz rosną szybko na początku,a potem już mniej i odwrotnie :) eee ja się duża nie czuję :D wciąż noszę mój rozmiar ubrań :P ale bluzeczka mi się spodobała jako jedyna w sklepie ciążowym , wszystko inne takie szare, ponure..jakby ciąża to była żałoba...:/ a ja lubię odważne kolorowe ubrania :)

11 lata 8 miesiąc temu #615999 przez kasiak
Ja tylko spodnie i plaszcz mam typowo ciążowe, a tak to większość bluzek i sweterkow ta sama co przed ciąża. Też lubię odważne, ostatnio najlepiej neonowe kolory. Do sklepów dla ciężarnych nie chodzę bo mi się nic nie podoba, kolory nijakie, fasony nieciekawe, jakby ktoś material rozciagal na siłę...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #616013 przez Joanna89
Ja też nie chodzę ,bo jakby ciuchy były dla babek po 50tce... hehe:)spodnie mam zwykłe z przed ciąży :)
Ale czasem da się coś kupić ,chociaż to mój 1 zakup w takim sklepie i udany.
Neonki już mi przeszły były w sumie w tamtym sezonie na topie, już mi zbrzydły :)

11 lata 8 miesiąc temu #616016 przez NataliaK
kasiak najważniejsze, ze maluszek zdrowo rośnie :)

Joanna ślicznie wyglądasz :) tak właśnie powinnyśmy się wszystkie prezentować kolorowe uśmiechnięte i brzuszek wyeksponowany ;p

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #616022 przez uniuni
Jamajka hehe dobrze, że nie jestem sama :) Ja jestem straszną pierdołą odkąd w ciąży jestem. Zapominalską pierdołą :S Zdarzyło mi się nawet zapomnieć założyć stanika. Przypomniało mi się tylko dlatego, że było chyba z -15 na podwórku i nagle mi się w cycory jakoś zimno zrobiło ;)

Kasiak super, że wszystko w porządku z Sebkiem :) Jak się jezdzi nowym autkiem? Jesteś zadowolona?

Joanna miałaś na myśli długość ciemieniowo-siedzeniową? :blink: Aaaa przepraszam :) sprawdziłam - oba pojęcia obowiązują :)

Byłam dzisiaj w kilku sklepach z ubraniami ciążowymi, ale to wszystko takie straszne namioty. Tak jakby kobiety miały za zadanie brzuchy ukrywać :huh: No i wzorki takie, które z pewnością zachwyciły moją teściową lub babcię..mnie nie koniecznie :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #616023 przez Joanna89
NataliaK dzięki ! ciąża to wspaniały stan trzeba się nią chwalić. Wreszcie można pokazywać brzuszek bo robi się ciepło:)

11 lata 8 miesiąc temu #616028 przez Joanna89
uniuni napisał:

Jamajka hehe dobrze, że nie jestem sama :) Ja jestem straszną pierdołą odkąd w ciąży jestem. Zapominalską pierdołą :S Zdarzyło mi się nawet zapomnieć założyć stanika. Przypomniało mi się tylko dlatego, że było chyba z -15 na podwórku i nagle mi się w cycory jakoś zimno zrobiło ;)

Kasiak super, że wszystko w porządku z Sebkiem :) Jak się jezdzi nowym autkiem? Jesteś zadowolona?

Joanna miałaś na myśli długość ciemieniowo-siedzeniową? :blink: Aaaa przepraszam :) sprawdziłam - oba pojęcia obowiązują :)

Byłam dzisiaj w kilku sklepach z ubraniami ciążowymi, ale to wszystko takie straszne namioty. Tak jakby kobiety miały za zadanie brzuchy ukrywać :huh: No i wzorki takie, które z pewnością zachwyciły moją teściową lub babcię..mnie nie koniecznie :silly:

no dokładnie hehe, pomyliłam się:P

11 lata 8 miesiąc temu #616037 przez kasiak
Na auto inne ciężko się przestawić, ale nie zgasło mi ani raz a to juz coś ;)

Też mam problemy z koncentracją i pamięcią. Wchodzę do pokoju i nie wiem po co, albo zapominam posolić ziemniaki :dry: czasem dwa razy przechodzę koło pralki zanim sobie przypomnę, że się wyprało i trzeba powiesić :angry: mam nadzieję, że to przejściowy stan :)

11 lata 8 miesiąc temu #616041 przez patrysia305
hej laseczki :)

widzę że dziś nastroje dopisują, wiosna idzie :)
ja zastanawiam się nad kupnem wózka może macie opinię bądź ktoś z otoczenia takie posiada dajcie znać bo ciężko tak w ciemno kupić

allegro.pl/nowosc-wozek-verdi-sonic-3w1-...isy-i3152233606.html
allegro.pl/blackwhite-3w1-emjot-posciel-...tis-i3128977293.html

11 lata 8 miesiąc temu #616053 przez magdalenagal
Dzień dobre popołudnie :-)

Uniuni- Ty zapomniałaś staniora w ciąży. Mnie się to zdarzyło jakieś 6 lat temu. Poszłam do pracy w niedzielę, siedzę i jem śniadanie i coś mi w klatę miękko... ;-) sklerozis.

Kasiak- ja też ostatnio do lekarza sama jechałam autem. Mój Monsz się niemal obraził, bo powiedziałam że nie jestem upośledzona żebym nie mogła sama jechać. Dobrze że był po nocce, przynajmniej perswazja nie trwała długo. A co do wielkości Dzieciątka- faktycznie dobrze mówisz- tak wynikałoby z tabel i obliczeń. Chłopaki i Dziewczyny powinni tyle mierzyć. Ale nie ma co porównywać, mniejszy-większy. Każdy brzuszek jest inny.

Jamajka- ja jestem zakręcona jak ruski termos. Czasem się dziwię że jeszcze nie noszę majciochów na głowie. I z tym spaniem... dziś sobie ucięłam drzemkę od 12:30 do prawie 15:00. Czy tylko ja mam tak że mam jak na początku ciąży chęć non stop spać?

agusia :-) fajnie że jesteś z powrotem. Zazdroszczę urlopiku :-)

bea2a daj znać co po wizycie. Bo ja muszę powtarzać glukozę... Więc czekam co Twój gin Ci zaordynuje.

Qultoorka- głowisia do góry. Jesteś dzielna Babka ze wszystkim dasz radę.

Co do ciuchów- ja tam nie patrzę specjalnie na bieżący czy poprzedni sezon. Ubieram się raczej vintage i w to co mi wygodnie. Na pewno nie zamierzam (i nigdy tego nie robiłam i robić nie będę) podążać za tłumem trendsetterek. Chciałabym się jeszcze mieścić w swoje ciuchy ale Michaś już się nie mieści w moje galotki 38 ;-) więc chodzimy w dżinsie ciążowym. A reszta bez zmian- w bluzki, sweterki się mieszczę. Gdzieś tam po drodze nabyłam jakąś ciążową tuniczkę ale to wszystko :-)

Wczoraj na zakupach myślałam że mi nogi w du..pę wejdą. Chciałam jechać w butkach na obcasie ale w ostatnim momencie zmieniłam je na botki. Ręka Boska mnie ochroniła ;-) 5 godzin bitego łażenia. Ale wkurzyła mnie jedna rzecz- stojąc w kolejce do kasy czy gdziekolwiek nikt mnie nie przepuścił... uważam to za szczyt żenady. Jak widzę kobietę w ciąży to puszczam- nawet jak już sama byłam ciężarna a nie było widać, to brzuchatą puszczałam przodem. Co za buractwo!! Byli tacy co na mnie patrzyli jak na kuriozum! Nie wiem czy ludzie dalej myślą że Dzieci biorą się z kapusty... (znam takich głąbów, że przysięgłabym że tak jest...)

Miłego popołudnia :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #616068 przez Joanna89
Mnie też nigdy jeszcze nikt nie przepuścił ani w sklepie, ani nigdzie indziej... póki co czuję się dobrze, ale wiadomo różnie bywa... nogi mogą boleć ,czy może kręcić się w głowie, ale tacy są ludzie.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #616069 przez magdalenagal
Joanna89 napisał:

Mnie też nigdy jeszcze nikt nie przepuścił ani w sklepie, ani nigdzie indziej... póki co czuję się dobrze, ale wiadomo różnie bywa... nogi mogą boleć ,czy może kręcić się w głowie, ale tacy są ludzie.

Mnie się chciało kosmicznie sikać ;-) miałam chyba już żółte oczy więc mogli się domyślić! :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka