BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #616251 przez magdalenagal
Czyli nie tylko mi się ulewa Kasia :-) też tak czasem mam :-) to samo przejdzie. Tyle Ci powiem :-)

Marta, ja ma za 10 dni 4 rocznicę ślubu i 8 rocznicę poznania się :-) Zazdroszczę Ci, jeszcze raz bym chętnie przeżyła to szaleństwo ;-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #616263 przez kasiak
Magda dzięki Bogu tfu tfu takich problemów nie mam :) nie chcę mieć ale jak mnie trafi to trzeba będzie się podleczyć, ale oby nie! Wystarczą mi rozstępy ;) jak na razie jest nieźle bo nie mam nowych a stare się nie pogarszają...smaruje kremem dwa razy dziennie, robię delikatne pilingi i masuje, może znikną?

Jutro muszę coś dobrego na obiad wymyślić, macie jakieś pomysły? Ale ostrzegam, że z mężem nie jemy: kalafiora, brokułow, brukselki, fasoli szparagowej i szpinak tez niekoniecznie nam podchodzi. Takie wybredniaki jesteśmy :P

12 lata 1 tydzień temu #616264 przez magdalenagal
Ja bym zjadła spaghetti z klopsikami i sosem pomidorowym :cheer:

12 lata 1 tydzień temu #616267 przez dziubasek
Hej Mamuski :laugh:
Ja zaczne od zwyklego mydelka dla noworodkow(i jakby cos dzialo sie ze skorka to dopiero zaczne kombinowac).... z Miss przez 1sze m-ce bylo ok, dopiero jak zaczelam jej podawac papki,zupki i wprowadzac nowe produkty do jadlospisu zaczely sie cyrki... i od tamtej pory raz na jakis czas ja wysypie i wtedy stosuje olatium(plyn do kompieli) i po paru dniach wszystko wraca do normy...
Co do ciuchow to ja od 12tc jade na ciuszkach ciazowych i powiem Wam ze u nas w UK ciuszki ciazowe niczym sie nie roznia od tych normalnych...
Magdalenko ja niemam ale wszystko mozliwe bo siostrze po drugiej ciazy wyszly wiec moze i mnie to spotka :angry: ....a co ty masz?

12 lata 1 tydzień temu #616275 przez Patrizia
Ja tez jak narazie nie mam :) a na obiad jutro robie pierogi ruskie :D

Ksawerek(*)

12 lata 1 tydzień temu #616277 przez magdalenagal
Coś mi się zdaje że mi wyłażą.
Zawsze śmiałyśmy się że jak du.pa swędzi to teściowa obgaduje ;-) i śmiałam się do Męża, że dałaby sobie szanowna Mamusia spokój ;-) I tak franca trzy dni mnie męczyła. Ale wychodzi na to, że tym razem niesłusznie ją oskarżałam ;-)

12 lata 1 tydzień temu #616283 przez dziubasek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #616284 przez bea2a
Cześć dziewczyny:)

Jestem już po wizytach u 3 lekarzy :) Najpierw było USG 4D i wreszcie dowiedziałam się, że będę miała córeczkę !!!

Poza tym wszystko ma na swoim miejscu i waży 840 g.

Później pojechałam do mojego gina i nie kazał mi powtarzać wyników glukozy, tylko jak dowiedział się o obciążeniu genetycznym to od razu kazał mi jechać do jakieś Pani prof. która zajmuje się cukrzycami ciążowymi. Nie miała dzisiaj miejsca żeby mnie przyjąć ale dała mi glukometr, wytłumaczyła jak go używać i dostałam książeczkę o żywieniu. Ponieważ wyjeżdżam do końca tygodnia, to mam przyjść do niej w poniedziałek to dokładnie mi dietę rozpiszę. Do tej pory mam przestrzegać zasad z książeczki i badać sobie cukier glukometrem ok. 5-7 razy dziennie. Oswoiłam się z tą myślą i nie jest już tak źle :) Lekarz mnie pocieszył, że dzidzia będzie zdrowa a ja może nawet schudnę i nie będę miała dużo do zrzucania po ciąży.

Poza tym kupiłam dzisiaj aspirator Frida a razem z glukometrem dostałam śliniaczek dla córci :)

Wstawiam zdjęcie buźki i stópki z rączką :)

Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #616289 przez Nikaa
bea gratulacje - śliczna córceczka :):D bardzo fajne zdjęcie

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 tydzień temu #616290 przez magdalenagal
Bea! Cudownie :kiss: tak jak Ci Dziewczyny wróżyły :-)
Serdecznie gratuluję!

12 lata 1 tydzień temu #616297 przez kaska1982
bea2a gratulacje :)

Ja na szczęście nie mam zadnych objawów, że jakoby miałyby sie pojawić i mam nadzieję, że tak zostanie :)

Też myślę, że na początek mydełko wystarczy, a ajk bedzie się coś działo to wtedy może oilatum :) ale chciałam wiedzieć jak wy na tę sprawe patrzycie :) i muszę przyznać że mamusie ze stażem sa nieodzownym źródlem przydatnych informacji :) dziekuje dziewczyny:)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #616306 przez Nikaa
Dziewczyny znalazłam taką ofertę alpen fresh żel do prania - czy któraś z Was miała może z tym do czynienia :unsure:

shopping.groupon.pl/d-19998877-plyn-do-prania

www.citeam.pl/oferty/okazje-allegro/pros...s-plyn-alpen-fresh-2

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 tydzień temu #616342 przez Patrizia
bea2a GRATULUJE CÓRECZKI :) i jak słodko sobie śpi na zdjeciu :)

Ksawerek(*)

12 lata 1 tydzień temu #616351 przez NataliaK
bea gratuluje córeczki w końcu się ujawniła! :)

kaska1982 ja tez mam problem jakie kosmetyki wybrać ale myslałam na poczatek o oliatum z tego względu ze po nim nie trzeba oliwkowac ani balsamowac skóry bo jest ładnie nawilzona, choc niektórzy uważają, ze nie ma takiej potrzeby i to preparaty dla alergików

nikaa dobrze, ze maleństwo zdrowo rośnie no i mam nadzieję, ze Twoja rwa kulszowa się za bardzo nie rozbudzi :)

co do hemoroidów to ja odpukać na razie też nie posiadam :D

12 lata 1 tydzień temu #616405 przez dziubasek
Natalia mi sie wydaje ze olatium to ostatecznosc, sprobuj najpierw jakiegos mydelka z dodatkiem oliwki....
bea gratuluje coreczki :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka