BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #616077 przez Joanna89
Póki nie powiesz w prost, to ludzie się raczej nie domyślą :P hehe
Ja tylko na badania krwi wchodzę bez kolejki, nawet nie pytam ludzi czy mogę, po prostu wchodzę i już, jest napisane "ciężarne poza kolejnością" :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #616083 przez magdalenagal
No tak właśnie nie potrafię. Puszczam w drzwiach, nie korzystam z "udogodnień", oddaję miejsca w kościele itp. Wiem, wiem... albo miękkie serce albo twarda dupa :-) ale są sytuacje kiedy ktoś inny powinien się tym wykazać.

12 lata 1 tydzień temu #616118 przez Joanna89
Ja też nie, ale zawsze na badanie jest 50 osób...a ,że prywatnie je robię to i tak ide bez kolejki..gdyby ktos mi coś powiedział ,że to argument z przodu hihi :D
zmyka na spacerek:)

12 lata 1 tydzień temu #616119 przez Patrizia
mam tak samo wokol mnie tez same takie chamidla widza ze w ciazy i nikt nie przepuści jak narazie to tylko raz mi sie slabo zrobilo ale to jak stalam na poczcie szkoda mi bylo wyjsc z kolejki bo juz z 30min stalam ale zaczelo mi byc goraca wiec sie porospinalam i oparlam o lade i co nikt mnie nie poscil wiec musialam wyjsc bo chyba bym fikla orla naszczescie na świeżym powietrzu odrazu lepiej mi sie zrobilo.

joanna jaka wiosenna jestes :) i ladnie Ci w grzywce :)

mnie w tym tygodniu czeka ta cholerna glukoza ale musze miec dobry dzien i wtedy pojde ja zrobic :) a teraz ide sobie strzelic kolorek jutro spotkanie w szkole rodzenia wiec trzeba jakos wygladac ;)

Ksawerek(*)

12 lata 1 tydzień temu #616121 przez Joanna89
ja też zrobiłam dziś odrosty i ścięłam grzywkę bo gołe czoło mi się znudziło jak na razie hehe , pozatym WIOSNA WIOSNA! :)

12 lata 1 tydzień temu #616166 przez osobka85
Hej dziewczyny :)

dawno nie pisałam, ale czytam forum regularnie, żeby być na bieżąco :)

czy któraś z Was była może na warsztatach Świadoma mama intymnie? Właśnie przeczytałam, że są u mnie za kilka dni i zastanawiam się, czy warto iść...

magdalenagal- mnie dzisiaj właśnie pierwszy raz przepuszczono w meeega kolejce w aptece. Aż dziwnie się poczułam, ale przynajmniej nie musiałam czekać pół godziny... i to poprosiła mnie do okienka młoda dziewczyna, bo te stare babsztyle to oczywiście udają, że ciężarnych nie widzą... :/

a i zaczęłam dzisiaj szkołę rodzenia :) póki co tylko wykłady, od przyszłego tygodnia zaczynam ćwiczenia. Dzisiaj było akurat nudno, gdyż wykład z panią psycholog- czyli bla, bla, bla... Ale od przyszłego tygodnia wykłady zapowiadają się ciekawie. Ale powiem Wam, że dzisiaj w auli wykładowej były tłumy!!! ponad 50 osób spokojnie... ciekawe co będzie na ćwiczeniach...

no a ostatnio zaczynam intensywnie myśleć nad wyprawką, gdyż póki co niewiele mamy dla Jasia. W weekend zaczęliśmy kolejny maraton po wózkach i mam coraz większy mętlik w głowie... :/ nie mam pojęcia na jaki wózek się zdecydować- w każdym jak dla nas jest coś nie tak...

synek- Jaś <3

12 lata 1 tydzień temu #616189 przez kaska1982
Uniuni jakie ty masz kochana zdolności - zazdroszczę :)

Madziu mnie też czasem ciągnie do chipsów ale zjem dwa, góra trzy i potem odbijaja mi się kilka dni, a colę... mogłabym pic litrami, a jakoś wcześniej jej nie lubiłam :) no ale raz na jakiś czas wypije tylko troszkę :)

Ja jakos też nie odczułam jeszcze zeby ktos traktował mnie inaczej w sklepie czy w urzędzie. Ostatnio jak byłam na zakupach w jakims markecie to o mało nie posikałam sie w majtki. Kurczę w sklepach powinny byc toalety dla kobiet w ciąży. jak wychodze gdzies z domu to przed wyjsciem obowiązkowo wizyta w toalecie, ale po jakis 10-15 minutach muszę jak na złość znowu. W domu to czasem idwie lub trzy godziny udaje mi sie wytrzymać ale jak mam gdzies iść to zawsze mnie wtedy cisnie na maksa :P

Dziękuje dziewczyny za wsparcie :) dzięki Wam myśle bardziej pozytywnie a i mamie sie tez udziela. Jestem dobrej mysli :) a co do piersi to mamy juz zlecenie na protezkę i jak tylko sie wszystko wygoi to zakupimy takową. Raz na dwa lata fundusz refunduje :)

Pozdrawiam Was Mamusie :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 tydzień temu #616195 przez Nikaa
Hej dziewczyny
ja dziś po kolenej wizycie kontrolnej jestem - mam troche za niskie ciśnienie ( no ale ja zawsze należałam do osób z niskim ciśnieniem) no i muszę powtórzyć badania moczu ale poza tym pozostałe wyniki w porządku tak (morfologia krwi,toksoplazmoza, i antciała) Mały rośnie tak jak powinien i jest ok :)
mam przedłuźone zwolnienie :0 i dostałam skierowanie do ortopedy (w związku z tym, że odzywa się rwa kulszowa - przed ciążą jej nie miałam) i od razu się zapisałam - za tydzień idę zobaczymy co powie ortopeda

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 1 tydzień temu #616207 przez kaska1982
Dziewczyny mam pytanko dotyczące kapieli dzieci. Co zamierzacie używać do kąpania dziecka? Mydełko, czy jakis płyn do kapiei?

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 1 tydzień temu #616210 przez magdalenagal
kaska1982 napisał:

Dziewczyny mam pytanko dotyczące kapieli dzieci. Co zamierzacie używać do kąpania dziecka? Mydełko, czy jakis płyn do kapiei?

Właśnie się zastanawiam czy oilatum czy hipp. Oczywiście chodzi o cenę. Oba są od pierwszego dnia życia. Aha i trzymam się tej listy którą Karola nam wkleiła na FB.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #616211 przez kasiak
Takie pozytywne zdjęcie znalazłam na jednym z blogów.

Humor mi się łagodnie rzecz ujmując z*ebał :huh: poryczałam się bez powodu. Męża jeszcze nie ma i nie wiem kiedy wróci. Przynajmniej Sebek się niczym nie przejmuje i wierzga jak zwykle.
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #616227 przez magdalenagal

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 tydzień temu #616240 przez kasiak
No właśnie nie stało się nic. Nie wiem jakiś ukryty hormon chyba wylazł :( siedziałam i oglądałam film i łzy same pociekły, chwilę pochlipałam i na razie przeszło. U lekarza też jakaś nerwowa byłam, ciśnienie miałam spore i dłuższą chwilę zeszło zanim mi się wyrównało. No nic trza zadzwonić po męża, może mi czułości brakuje ;)
Nie ma strachu samo mi przejdzie :)

12 lata 1 tydzień temu #616243 przez Marta27
Witajcie brzuchatki
ostatnio rzadko piszę chociaż czytam was regularnie. Jestem trochę zabiegania przed ślubem nie myślałam że będzie aż tyle biegania. Dziś byłam u kosmetyczki potem wybrałam się na zakupy kupiłam spodnie i tunikę ciążową i jestem mega zadowolona, a na koniec dnia jechaliśmy podpisać umowę z fotografem a teraz leżę plackiem i objadam się słodkościami.

Ja na szczęście zakup wózka mam już za sobą :)

HUBERT

12 lata 1 tydzień temu #616250 przez !sylwia!
oj matko kochana aleście się rozpisały, ja podobnie do agusi byłam u rodziców tylko co do wypoczynku to nie bardzo, jednak się od nich odzwyczaiłam i dziwnie mi jak słyszę nie rób tego, nie wychodź, nie wracaj za późno nosz kurde nie mam 5 lat i wiem jakiej herbaty mogę się napić i do której mogę zostać u koleżanki (z góry wiadomo że nie za długo bo mi synio zdrowo daje popalić) no i uszczęśliwainie na siłę wybieraniem imienia a może maciuś, a może stasio, a może i a może więc nie wytrzymałam i skwitowałam że "a może niech mnie pocałują w ..." i zwiałam do pokoju. najgorsze jest to że mój coraz częściej wyjeżdża w dłuższe delegacje i to zagraniczne boi się mnie zostawiać samą i mnie wywozi. no tyle z narzekania dziś miałam glukozę nawet da się przeżyć tylko dłużyło mi się to siedzenie i zaliczyłam dziwną sytuację przyszła kobitka na pobranie i z nią mąż i córeczka może z jakieś 3 latka, mała siedziała ojcu na kolanach i pstrykała coś w telefonie co chwila piszcząc w niebogłosy jak by jej krzywdę robili matka starała się ją uspokoić (dodam poczekalnia duża i bardzo wysoka na oko mojego męża to z 15m więc echo niesie) na co kochany tatuś niech sobie popiszczy i z fochem na tą matkę a co przeszkadza ci - no kurde ja bym mu zawineła.
i w szybkim skrócie super brzuszki, emi piękny pokoik, kasia i joanna trzymam kciuki za rodziców musi być dobrze.
gratuluję studniówek i przez to całe liczenie okazało się że ja mam dziś swoją.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka