BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #616897 przez uniuni
Hej Mamuśki :)

Widziałam kupujecie pościel już, to ja poproszę o pomoc.. jaki rozmiar kupić? Tutaj w sklepach mam do wyboru : 65x80, 60x120, 80x100, 100x135, 100x140, 110x125. I jak już kupię jakąś kołderkę, to muszę od tego samego sprzedawcy kupować pościel :huh: Jaki rozmiar wy kupiłyście?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #616906 przez agusiaa26
co do tych kołderek ja kupiłam 90x120 ale teraz już nie wiem czy nie jest za mała:/ wolałabym 100x135 może tą sprzedam i kupię o większych wymiarach

wózek też już mamy upatrzony to Lupo, allegro.pl/wozek-baby-design-lupo-3w1-ma...isy-i3129670369.html
w sklepie sprzedawca mówił że najlepiej im schodzi, jest lekki i łatwy do obsługi, fatycznie duża gondola, duże siedzisko w spacerówce więc to jest nasz nr 1, kupujemy go w przyszłym miesiącu;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #616915 przez bea2a
Ja kupuje pościel 100x135 cm. Są też inne wymiary ale ta jest najbardziej standardowa i dostaniesz do niej pościel od wielu producentów.

Wózek już mam ale ten Twój całkiem fajnie wygląda. Ważne, że duża gondola i lekki - to podobno jest istotne :)

My w przyszłym miesiącu zaplanowaliśmy kupno mebelków bo to też spory wydatek.

11 lata 8 miesiąc temu #616916 przez Kamilka22
Hej:)

Agusia widziałam na żywo ten wózeczek i jest fajny :)

11 lata 8 miesiąc temu #617002 przez dorkiszon
bea gratulacje fajne fotki ładne wyraźne.
Ja nie mam hemoroidów, ale mam zaparcia jak idę to czuje jakbym rodziła :D
Dzis u mnie tez pada więc ćwicze w domu jak ćwiczę o wiele lepiej sie czuję nie boli mnie tak kręgosłup.
Co do kąpania nie wiem właśnie tez czy uzyc mydełka, bo ja osobiście nieznosze mydeł tylko zele, ale te dla dziecka może są dobre nie wiem.
Dzis rozłożyliśmy łóżeczko i juz sobie czeka. Pościeli narazie nie kupuje mam tylko rożek i kocyk jedynie co kupie to taka cieniutką poduszeczkę dla noworodków, a w razie czego kołderkę moge tez zrobic z mojego rożka także nie widzę narazie potrzeby kupna pościeli tym bardziej, ze mam łóżeczko turystyczne więc nie potrzebuje żadnych ochraniaczy itp.

11 lata 8 miesiąc temu #617040 przez kaska1982
Ja kupiłam kołderkę o wymiarach 90x120 i poduszka 40x60. I na te wymiary kupiłam juz jeden komplet pościeli a w przyszłym miesiącu drugi komplet :)

Zupełnie zapomniałam że nie mam jeszcze ręczników dla Mateuszka. Kupujecie z kapturkiem czy zwykłe?

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 8 miesiąc temu #617056 przez magdalenagal
Cześć Mamcie,

Ja mam małe ręczniczki ale na pewno dokupię z kapturkiem. Muszę też dokupić ochraniacz na szczebelki do łóżeczka. Samą pościel już mam 110x125/35x55 cm. Klasyczna Ikea ;-)

11 lata 8 miesiąc temu #617113 przez NataliaK
ja na razie mam kołderke 70x70 ale to dlatego taka mała, że do kosza i płaską poduszkę ale nie wiem czy będe jej używać - podobno dziecko ma spać na płasko, do tego mam 2 komplety pościeli. Później do łóżeczka chcę kupić też 110x125 żeby już była na dłużej.

Co do okryć kąpielowych z kapturkiem to planuje kupić w ikea 2-3 bo są dosyć fajne i ceny przystępne.

11 lata 8 miesiąc temu #617124 przez dziubasek
Ja dla Miss kupilam posciel dopiero po paru miesiacach, na poczatku przykrywalam ja kocykiem... kupilam tylko wypelnienie do lozeczka a potem posciel(rozmiar o ile dobrze pamietam 100/140)...balam sie na poczatku ze wsunie sie pod kolderke i sie udusi... bo ona pelzala bo wyrku i czasami budzila siedo gory nogami ;)

11 lata 8 miesiąc temu #617308 przez karolinap
No wlasnie ja tez ostatnio zastanawialam sie jaka kupic kolderka, tzn. jakiej wielkosci i chyba zdecyduje sie na ta wieksza. My rodzac w lipcu, mysle ze nie bedziemy az tak musialy po uszy przykrywac naszych malestw bo bedzie cieplo, wiec wieksza koldeka starczy na pozniej. No i wlasnie, do tego sa jeszcze rozki, kocyki, pledziki takze maluchy na pewno nie zmarzna :)

A oto i moja Pola:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #617310 przez agniesia
Wchodzę na wagę...i...przytyłam 15,1 kg:)Kto mnie pobije?:)

11 lata 8 miesiąc temu #617313 przez karolinap
No agniesia ładnie Ci idzie :)
Ja cos czuje, ze tez teraz ruszylam z miejsca, bo buzia mi sie nie zamyka - taki mam apetyt :D

11 lata 8 miesiąc temu #617318 przez dorkiszon
Zrobiłam knedle ze śliwkami masakra jak się nażarłam 11 wcisłam, a dupa rośnie.
Ja ręczniki kupuje dzis lub jutro od tego gościa co kupowałam większość rzeczy z babyOne

allegro.pl/okrycie-kapielowe-76x76-babyono-i3162066446.html

11 lata 8 miesiąc temu #617332 przez dziubasek
Agniesiaja niedlugo :) mam juz w porywach do 12 na plusie(ale to i tak dobrze Miss mialam 21 ;) )

11 lata 8 miesiąc temu #617358 przez siwa342
bea2a gratulacje :)

uniuni ja kupiłam 120x90 i kołderke musiałam na pół złożyc w łóżeczku a i tak w lato raczej będę kocykiem przykrywać a lepsza jest troszkę większa,zależy też jakie masz łóżeczko bo ja 120x60 więc większa mi nie potrzebna,a osobno mam jeszcze taka małą do kołyski mojżesza

agniesia kurcze mam nadzieję że jak tak szybko teraz nie przybiorę... bo w jeden miesiąc poszło 3,5 kg! Dowiem się dopiero pod koniec kwietnia na wizycie. Na razie 4,5kg na plus ale jestem prawie 3 tyg za toba

Co dziwne w każdym tygodniu w poniedziałem mierze obwód brzucha i robię fotki i mam 3 cm mniejszy obwód niż w tamtym tygodniu..

tak się dzisiaj zakręciłam że pocukrowałam ziemniaki!!! pojechałam do mamy a że ona w pracy to jej obiad zrobiłam,dobrze że jak sypałam to coś mi podpadło i spróbowałam bo inaczej mieli by na słodko :huh:

MAJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka