- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Myślę, że chłopczyka będę wychowywała w podobny sposób, bo sama tak byłam nauczona za młodu Ale mam wiele koleżanek, których mężowie będą siedzieć głodni do wieczora, jeśli nie dostaną obiadu pod nos, nawet jeśli trzeba go tylko wyjąć z lodówki i podgrzać.. o jakimkolwiek sprzątaniu w ogóle mowy nie ma.. Ich trzeba po prostu obsługiwać.. MASAKRA!! to jest moim zdaniem swego rodzaju ułomność, nie być nauczonym tego jako dziecko.
Ja już dawno podziękowałam swojej teściowej, sama z siebie, że wychowała mojego M. tak jak wychowała, bo jeśli chodzi o pomoc w domu, to jestem dla niego pełna podziwu. On zawsze myje okna i wiesza firanki, sprząta co tydzień łazienki, zmywa podłogi, wynosi śmieci, gotuje a nawet robi słodkości. A to jest zasługa tylko i wyłącznie jego mamy! Nie mrugnęłabym nawet okiem gdybym miała go zostawić samego z dziećmi na tydzień w domu. Wiem, że świetnie by sobie poradził i wszystko byłoby dopięte na ostatni guzik, tak jakbym sama to zrobiła Dlatego coś w tym jest, że syna wychowuje się dla innej kobiety..to się zgadza w 100% i swojego też będę chciała tak wychować A mój M. na pewno mi w tym pomoże
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
witam nową Mamusię na naszym forum
aha zważyłam się dziś w ciuchach mam na plusie 7 kg w porównaniu z wagą przed ciążą
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pogoda faktycznie nie sprzyja dobremu samopoczuciu,
Pati też dzis byłam na glukozie, całe szczescie wypiłam z cytryną ale i tak myślałam że żołądek mi zaraz wybuchnie
Cześć nowa mamusio, witamy u lipcówek
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mój maż wrócił nie dawno ze stolicy zaraz idziemy na spacerek z psem:)
Mi glukoza smakowała nie było zle słodziutkie mmmm
We wtorek przylatuję siostra mojej mamy, chrzestna mojej Ali nie mogę się doczekać ,także najbliższe tygodnie zapowiadają się obiecująco
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No właśnie ja mam takiego faceta o, którym pisałaś i szlak mnie trafia, że go tak matka wychowała i już próbowałam wszelkich metod i robiłam jazdy i po dobroci i najlepiej chyba działa jak mam , go w dupie poprostu nie mogę wogóle się tym przejmować, ze on jest głodny.
Pamiętam jak czekał na matke, aż wróci z pracy o 18 i dopiero ona mu dawała jeść, a od rana bez jedzenia no paranoja.
Nas też rodzice wychowali na samodzielnych przecież ja w wieku 6 lat robilam sobie śniadanie do zerówki i nożem kroiłam chleb, a tata mnie zawsze wołał do kuchni , żebym mu pomagała, ze mi się to przyda w życiu, bo u nas tata lubiał gotować. Dlatego ja też wychowam tak synka, a nie, że wszystko pod nos.
Ja z tym walcze do teraz, ale dorosłego faceta nauczyć to jest udręka.
Mimo tego ja sobie na takie obsługiwanie nie pozwalam tak samo jak inne baby nigdy facetowi nie robiłam i nie robie kanapek do pracy jak inne baby.
Kiedyś mi powiedział, że inni koledzy mają kanapki od żon, a ja mówie to zgoda możemy iść na układ ty mi robisz jeden tydzień do pracy kanapki i sobie, a kolejny ja i w efekcie nigdy nie poszedł na ten układ więc każdy sobie robi dla siebie
Nie wiem jakos kobiecie do pracy facet nie robi kanapek chyba, że jakiś wyjątek, bo znałam taki, ale baba musi ich zdaniem.
Reasumując ja nie jestem z tych kobiet, które tańczą koło faceta, ale to nie znaczy, że nie gotuję, bo on i tak nie potrafi. Ze sprzątaniem jest podobnie jak pisałaś trzeba błagać, ale w tej kwestii już osiągnęłam trochę więcej
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Moja Miss to tez mala pomocnica... czasami sie wsciekam po sprzatanie znia zajmuje mi zamiast godzinki 2,5...ahhh i ma 26 m-cy i chlebek sama smaruje i uklada dodatki na kanapkach:) mala zosia-samosia
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
nikita Oluś sliczne imie
ja po pracy i relaksuje sie przy "na wspólnej" a jutro rano na krew....
dobranoc :*
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Czy ktoras z Was ma kolczyk w języku? Bo mnie od dwóch dni coś szczypie na języku, kolczyk czyscilam juz kilka razy i coś zjem i mnie szczypie.
Nie wiem czy to nie wina ciazy?
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
witam nową mamuśkę
mój mąż też pomimo tego, że jest jedynakiem to w domu wszystko zrobi od gotowania po sprzątanie i mycie okien, tak więc syna tez planuje tak wychowywać aby był samodzielny.
Dziś odwiedziła mnie koleżanka, którą "zaraziłam" ciążą i jest teraz w 13 tygodniu. Matko ile się nagadałyśmy! siedziała 3h i wypytała mnie dosłownie o wszystko ale było miło bo generalnie moich przyjaciółek, które nie mają dzieci staram się nie zamęczać rozmowami o macierzyństwie i ciąży, żeby nie być monotematyczna więc w sumie też się nagadałam i namówiłam ją przy okazji na sobotnie warsztaty z fizjoterapeutką na które się wybieram także będzie mi raźniej
podczas na naszych pogaduch zdałam sobie sprawę, że w przyszłym tyg już mam wizytę o mojego gina...ja pierdziu czas tak zasuwa przecież dopiero co u niej byłam a tu już kolejne spotkanie!
a tym czasem zmykam na kolację
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Z języka jak zdecyduje się wyjąć to juz nie włożę. Język to mięsień i dziurka zarasta po kilku godzinach
NataliaKMoja bardzo dobra koleżanka zaszła w ciążę 5 tygodni po mnie i taaak się cieszylysmy ze taka mala różnica bedzie miedzy Naszymi dziećmi i niestety poroniła. Teraz tak bardzo chciałabym się jej pochwalić moimi ciuszkami, zakupami, badaniami a wiadomo teraz to nie temat dla niej
To wszystko jest takie niesprawiedliwe
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Dorkiszon masz racje ja moja corcie tez tak wychowuje ze nie podtykam wszystkiego pod nos tylko ona sobie robi sama
A syna też tak wychowujesz, przyznaj się? Bo od tego się zaczęło-że chłopców mamy wychowywać dla innych kobiet Bo to, że dziewczynki uczy się pomocy w kuchni i przy porządkach to standard, ale generalnie rzadko tą technikę kobiety stosują przy wychowywaniu chłopców.
Ja w dzieciństwie jeździłam na wieś i tam miałam dwójkę starszych o 3 lata kuzynów. Kuzynka o odpowiedniej porze była wzywana do pomocy przy przygotowywaniu posiłków, kuzyn natomiast robił co chciał... W ten sposób utrzymuje sie ten stereotyp, że baby miejsce to w kuchni jest... I potem kończą właśnie na usługiwaniu swoim mężom...
Ja też jestem, tak jak dorkiszon, obalaczem stereotypów Ale kanapki czasem mężowi zrobię Bo akurat wstałam i się nigdzie nie spieszę...
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wy tez macie takie skoki wagi?(mi sie waha o 4 kg...raz do gory raz do dolu)
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna