BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #502451 przez uniuni
Słoneczko ja bym do tej pory czwórkę maluchów miała, gdyby wszystko poszło dobrze. Pełno jest tu kobiet, które straciły maleństwa, zanim zdążyły się ciążą nacieszyć. Ja rozumiem strach, ale wiesz.. jakby człowiek wiedział, że się przewróci to by usiadł.. Musisz myśleć pozytywnie! Twój maluszek odczuwa Twoje emocje :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #502456 przez uniuni
Dziubasku ja zrobiłam 4 gwiazdki na nadgarstku:) To był koniec mojej żałoby..Maluchy są ze mną :)

12 lata 1 tydzień temu #502522 przez dorkiszon
Witaj Jamajka :) Dziewczyny to kawe w ciąży można pić przeciez wszędzie piszą, że kawy i coli nie można, bo kofeina. Wszystko idzie do łożyska, a przecież dzieci nie piją kawy :)
www.wprost.pl/ar/121996/Kofeina-szkodzi-ciazy/

12 lata 1 tydzień temu #502544 przez Qltoorka
Hej dziewuszki :kiss:
dorkiszonku, jedna kawa dziennie nie zaszkodzi ;) a i czasem nawet na ból głowy pomoże jak ktoś jest taki kawosz z rana :silly:
Wczytujemy się dokładnie co można a czego nie, a nasze mamy a tym bardziej babcie to nie miały tyle materiałów informacyjnych co my mamy teraz a jakoś my żyjemy i mamy się świetnie ;) Ale się czasy pozmieniały, btw... My lecimy do lekarza jak tylko na teście pojawią się dwie kreski, a testy pojawiły się zupełnie niedawno, więc kobieta bardzo późno się dowiadywała, że w ciąży może być ;)

12 lata 1 tydzień temu #502549 przez uniuni
Dorkiszon,Qultoorka ma rację, zdania o kawie są generalnie podzielone, ale kobiety, które mają niskie ciśnienie w ciąży dostają info od lekarza by pić kawę. Złota rada - wszystko z umiarem :)

12 lata 1 tydzień temu #502560 przez sloneczko33
ja pije slaba kawe i to rozpuszczalna mam pol kubka kawy i reszta mleko

12 lata 1 tydzień temu #502570 przez dorkiszon
Tzn. oczywiście, każdy robi jak uważa ja tam wole nie pić. Spotkałam się wiele razy też z takim stwierdzeniem, że alkohol w małej ilości nie szkodzi. Pozatym uważam, że jeśli jakaś kobieta pije kawe i alkohol w ciąży np., bo jeszcze nawet nie wiem, że jest w ciąży i uorodziła normalnie dziecko to nie znaczy, że nie ma tego skutków ponieważ skutki są różne np. po kofeinie niska waga urodzeniowa lub poronienie natomiast po alkoholu jest tego więcej oczywiście każda z nas ma internet więc sobie może poczytać. Jeśli chodzi z kolei o lekarzy to różnie mówią spotkałam się nawet z takimi stwierdzeniami, że można pić alkohol w ciąży i to mówi lekarz to sorry, ale dla mnie on nie jest lekarzem.

12 lata 1 tydzień temu #502573 przez uniuni
nie wiem czy porównywanie kawy z alkoholem to dobry pomysł, nawet herbata zawiera kofeine, a alkohol to skrajny przypadek moim zdaniem tak jak i papierosy.

12 lata 1 tydzień temu #502577 przez dorkiszon
Aha jeśli chodzi o niskie ciśnienie to jest wiele sposobów na jego podwyższenie nie tylko kofeina przede wszystkim ruch.

12 lata 1 tydzień temu #502578 przez uniuni
ruch pewnie,dla tych co się mogą ruszać, a co z tymi które muszą plackiem leżeć?

12 lata 1 tydzień temu #502580 przez Qltoorka
dziubasek, uniuni, świetny pomysł z tymi tatuażami upamiętniającymi Wasze aniołki :)

12 lata 1 tydzień temu #502581 przez dorkiszon
No właśnie i spożywanie więcej niż 4 filiżanek herbaty dziennie też źle wpływają na płód, a alkohol poruszyłam przy okazji. Nie wiem ja poprostu od zawsze słyszałam, że kofeina szkodzi w ciąży.

12 lata 1 tydzień temu #502582 przez uniuni
Qultoorka to może Ty się też skusisz? :)

12 lata 1 tydzień temu #502583 przez dorkiszon
Ruch to jest jedna z wielu metod najpopularniejszych. Przeciez kawa zreszta podnosi tylko na moment więc nie uratuje niskociśnieniowca.

12 lata 1 tydzień temu #502587 przez Qltoorka
No to a propos tych innych używek, o których nadmieniłaś. Papierosy. Moja koleżanka 6 lat temu urodziła w Anglii dziewczynkę. Będąc z nią w ciąży-nieplanowanej-była nałogowym palaczem. I lekarz zabronił jej rzucać całkiem palenia. Owszem, ograniczyć tak, ale całkowite rzucenie już w trakcie trwającej ciąży nie wchodziło w grę, gdyż właśnie to mogło bardziej zaszkodzić temu dziecku. Zdziwione?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka