BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #660803 przez dorkiszon
Nikaa też mnie to przeraża jeszcze 5 tygodni i mogłabym juz normalnie urodzić.
Teraz sie bujam na fotelu, a Kuba jak szaleje jakby biegał hahaha niewiarygodne.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #660807 przez magdalenagal
Uniuni, mnie glukometr trochę deprymuje, bo zawsze się boję że przegięłam pałę ;-) O właśnie się pomierzyłam- cukier w normie- nawet niższy niż się spodziewałam.
I dziś do indyka i pomidorów dołożyłam sobie właśnie ziemniaka. Matko rozkosz jak nie powiem co... ;-) Widzę dużą analogię diety cukrzycowej do Dukana.

Też teraz nie smażę- w sumie przez całą ciążę jadłam raz kotleta schabowego :-) parę razy roladę z kluskami i tyle. Reszta to kurczak z indorem na przemian. Wieprzowinę jak już tylko chudą i to w postaci np. polędwicy, żadnego białego pieczywa, mleko niskotłuszczowe prawie cały czas piję. Ryż jem brązowy. Najbardziej brakuje mi żółtego sera ale wyczytałam że należy go ograniczać a nie wyeliminować ;-) więc sobie od czasu do czasu pozwolę. Generalnie zrezygnowałam ze słodyczy, soków i owoców. A moje przepisy modyfikuję do swoich potrzeb.

I chyba wykorzystam pomysł jaki dała na lody Bea. Ale zamontuję je w plastikowych kubeczkach a patyki do lodów jakieś w domu mam. Dzięki Bea :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #660808 przez Patrizia
jak smakowicie wygladaja te lody :)
karolinap my jak narazie mamy w glowie taki pomysl na kolorki w pokioku chcemy pomalowac go na jasny szary i 3 poziome paski zielone zeby szly rzez cala sciane mam nadzieje ze to ladnie bedzie wygladac :)

joanna malutka po mamusi bedzie szczuplutka :) i dbrze ze wszystko w porzadku z mala i z Toba :) i tylk kilo osz ty szczesciaro :P :)

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #660809 przez Joanna89
patrysia305 napisał:

WSZYSTKIEGO NAJ DLA SOLENIZANTKI

mamuśki ze zdjęć wyglądacie śliczne,
mi strasznie podobaja sie pryszle mamy ktore maja takie spiczaste brzuszki i chudziutkie nożki :):)

tak wczoraj wygladaliśmy z nabytkiem przywiezionym w niedziele

Kochana gdzie kupiłas to cudo dla maleństwa ??? :)

11 lata 7 miesiąc temu #660819 przez karolinap
karolinap napisał:

Ja caly czas mysle nad pokoikiem, moze zrezygnuje z tych paskow i cala sciane przemaluje na taki latte :) Zrobilam nawet maly projekt w paint'cie :) Oczywscie lozeczko ma dlugie biale szczebelki, na poleczkach beda akcesoria, w necie znalazlam literki "Ola" i recznie dorobilam "P". Ale jak mysliscie? Bedzie dobrze z takim latte?

Patrizia No wlansie moze tez jakies dodatki, kokardki,paseczki czy cos na ta sciane wymysle jeszcze - brak pomyslow w tej mojej glowie a zdjecia z netu wogole nie sa dla mnie inspiracja ;/ Nic mi nie wpadlo w oko :/

11 lata 7 miesiąc temu #660821 przez dorkiszon

Obczajcie to ździkłam.

11 lata 7 miesiąc temu #660823 przez magdalenagal
Patrysia mam identyczną kołyskę :-) właśnie piorę jej poszycie a jutro ją skręcamy :-)

Dorka... normalnie się boję tego co oglądasz :P

11 lata 7 miesiąc temu #660826 przez bea2a
dorniszon foremki do lodów kupiłam w zeszłym roku w NETTO.

11 lata 7 miesiąc temu #660834 przez askan2
dorkiszon omg !!! co ty za głupoty tu dodajesz :P

11 lata 7 miesiąc temu #660853 przez dziubasek
Hej babeczki :laugh:
Kasik ja robilam dwa podejscia, za 1szym razem Miss wogole nie kumala o co kaman, dalam jej spokoj na pare tygodni i za drugi razem juz szybko poszlo... Dzisiaj zalozylam jej pampka do Zoo a ona i tak wolala ze chce siusiu... wiec glowa do gory, moze twoja maly potrzebuje wiecej czasu a moze to jeszcze nie jego pora
Emi, Agusia, Patrysia wygladacie bosko :laugh:
Askan i Bea2a kochane dziekuje ale nie uwazam sie za jakas tam super mame, staram sie byc taka jaka nigdy nie byla moja mama dla mnie... Malo tego czesto mam wyrzuty ze jestem zbyt surowa i wymagajaca... Kazda z was bedzie najlepsza mama na swiecie...Jestem o tym przekonana :laugh:
Kasiak 100 lat kochana :laugh:
Co do mleka modyfikowanego to ja kupuje mala puszeczke(bo roznie to bywa w 1szych dniach) witaminy K i D tez.
Dorkiszon ja tam karmilam Miss na rzadanie, czasami nawet spala pol nocy a ja sie budzilam z pelbnymi cycorami i na sile ja karmilam, nie przestrzegalam tych 3godzinnych odstepow i tyle
Emi a ty sobie pipke wydepilowas ta pasta, moja kosmetyczka powiedzila ze to moze wywolac skurcze w 3 trymestrze
A my juz po Zoo i po drzemce(bo mammusia byla padbnieta ;) )Miss mega zadowolona, teraz obrzeramy sie pistacjami :laugh: a zaraz chyba wciagne jakiegos lodzika ;)

11 lata 7 miesiąc temu #660854 przez dorkiszon
hahah chciałam zobaczyć jak wygląda moje dziecko w 32 tygodniu i przypadkiem na to trafiłam.
Chyba jakiś człowiek zgwałcił psa czy jak to powstało ?

11 lata 7 miesiąc temu #660858 przez dorkiszon
dziubasek w którym byliście ZOO w Dublinie ?

11 lata 7 miesiąc temu #660864 przez dziubasek
Nie w Belfaście, a warto do Dublina? Bo słyszałam ze nie bardzo

11 lata 7 miesiąc temu #660866 przez dorkiszon
Nie wiem jakie jest w Belfaście. Ja ci powiem tak, że tez od ludzi słyszałam , że lipa i wogóle w Dublinie , a jak poszłam to byłam zadowolona moim zdaniem zawsze warto jak ktos lubi zwierzęta. Np. nigdy nie widziałam goryli w polskim ZOO, a w Dublinie są. Mi sie podobało.

11 lata 7 miesiąc temu #660871 przez dziubasek
To się wybiorę ale może już po porodze bo dzisiaj jeste mega zajechana:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka