- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pozatym o mleku tez myslałam, ale narazie nie kupuję, bo w szpitalu go nakarmia w razie czego, a jakby co to pojde kupic do rossmanna z BabyDream.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Gdy zaś karmi się tylko mlekiem modyfikowanym to podaje się tylko witaminę K, bo w tym mleku jest wit D.
Tutaj macie to ładnie wyjaśnione:
www.poradnikmamy.pl/Noworodki-i-Niemowla...-witaminy-D-i-K.html
Polecam Wam też stronę tej całej akcji, która teraz trwa i o której bębnią w mediach "1000 pierwszych dni dla zdrowia"
www.1000dni.pl/1000-dni-zywienia-dziecka/0-6-miesiecy
- sloneczko33
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
kasiak wszystkiego najlepszego i najważniejsze - pomyślnego rowiązania
Słoneczko głowa do góry grzybica to nie koniec świata, wyleczysz ją, a jesli mała jest w położeniu miednicowym i jest duża to lekarz może zalecic cesarkę... Chociaż do porodu może sie jeszcze odwrócic a słabo mogło ci sie z wrażenia zrobić
Ta witamina to rzeczywiście potrzebna... u nas w szpitalu daja zapas na kilka dni po wypisie, i receptę wypisaną przez pediatrę Mleko modyfikowane to chyba w każdej aptece maja wiec ja nie kupuje na zapas. mam zamiar karmić swoim wiec nie chce zapeszać trzymając zapasy w domu, a co jak długo nie bedzie potrzebne i termin ważności sie skończy? a to jednak pare złotych kosztuje i mi szkoda
camelove u nas własnie takie maja w szpitalu i nie trzeba kupować swojego dziwne że każa przynieść mleko czy sie karmi czy nie
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie wiem ja czytałam, że na początku karmi się na rządanie może źle myśle napewno sie dowiem też jak się urodzi.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Jak byłam na Bezpiecznym Maluchu to na jednym z wykładów położna też o tym mówiła-zapytała najpierw, która mama przyjmuje wit K-zgłosiła się jedna...
dorkiszon, z tym karmieniem to chodzi o to, że conajmniej co 3 godziny-częściej też można, jeśli dziecko głodne będzie...Chodzi o to, by nie rzadziej przecież nie będziesz czekać aż wybiją te 3 godziny, a młody będzie się z głodu darł
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
No i do tej pory nie wstaje siku w nocy, nawet jak wypije szklankę wody przed snem. Pola chyba nie uciska zbytnio na mamusi pęcherz
Kasiak Wszystkiego najlepszego! :*
W weekend chcemy malować ścianę Poli, gdzie bedzie stało łóżeczko i komoda. Mebelki będą białe a sypialnie mamy jasno zolta, taki pastelowy ten zolty. Myślałam o poziomych pasach na polciowej ścianie: tylko jaki kolor??? Moze mi coś doradzicie??
Emi Tobie tak ładnie udało się dobrać kolorki pasków, może coś poradzisz? Bo Twoje paski to tapeta, tak?
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiedys cos czytałam, że w szpitalu podaja jakies te witaminy K czy D pozatym my ze słońca czerpiemy witamine D. Coś tam pewnie będziemy zapodawać dziecku to się dopytam w szpitalu.
- karolina_p123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do mleka modyfikowane go i witamin to wstrzymuje się do urodzenia małego.
Tak zastanawiam się ile pampersów wziąć do szpitala, Wy dziewczyny już macie spakowane torby dla dzieci?
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
kaska, mnie też tak nie suszy...chyba, że jestem poza domem, na powietrzu i jest ciepło (nie tak jak dziś) to wtedy butelka w ręce musi być...
karolina_p123, z tego co wiem to do szpitala zabiera się małą paczkę pieluszek... Ja kupiłam tą małą Dada Premium...
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Jakoś specjalnie mnie nie suszy i chociaż pije więcej niż przed ciążą to i tak wydaje mi się, że za mało. Ale dzisiaj kończę butelkę za butelką, a nie mamy upału...
Jak już tak gadamy o tym karmieniu, to co na obiad?
Ja robię roladki schabowe z ziemniaczkami i surówką i się nie podzielę ostatnie dwa dni była grochówka, ale już mi zbrzydła, a jeszcze trochę zostało to będzie na jutro, bo wizyta i nie będę mieć czasu gotować.
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do pampersów Dada - jutro będą takie duże paczki w promocji ale w gazetce widać ze zaczynają się od rozmiaru 2. Zastanawiam się czy kupować taka paczkę duza bo tam jest 156 sztuk. Wy kupujecie? Czy moze kupić mniejsza paczke zeby zobaczyć czy dupcia nie bedzie się odparzac w nich?