BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #660608 przez kaska1982
u mnie dzis pomidorówka :laugh: w koncu obiad dla mnie :) juz jakiś czas nie gotowałam tej zupki i sie steskniłam :)

Kocham Cię syneczku!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #660610 przez emi87
wróicłam własnie z depilacji - wreszcie mam udka i piczke jak pupcia niemowlaczka hihi mogłabym tam kimnąć na tym fotelu :blush:
opierdzieliłam kuskus z tuńczykiem i ogórasem zielonym mniam :S
dzis sie dowiedziałam ze znajoma ktora miała termin koniec czerwca/początek lipca urodziła :ohmy: dostała nagle skurczy i poszło. chłopaczek wczęsniak - ponad 2 kg ale zdrowiutki :) oboje maja sie świetnie :)

a dziekuje ślicznie za miłe słówka w imieniu swoim,brzucha,Mili i pokoiku :) aaaach bede tesknic za tym brzuchaczkiem....
ps. to nie tapeta-ręcznie malowaliśmy te pasy :) !! roboty troche było ale warto, kolory żółć i róż sami robilismy bo mi nic nie pasowało w sklepie :D :) pasy są na półtorej ściany, reszta jest szara :) zrobie potem dokładniejsze zdjecia jak mi literki przyjda i pokoik bedzie juz na 100% :D

karolinap do pastelowego żółtego pasuje np biel,beż, brązy,pastele takie jak szarość,róż, błekit, zieleń. ja bym dodała do tego żółtego beż (takie nie za jasne caffelatte) i róż lub brzoskwinia/łosoś. fajnie by też wyglądała cała sciana np w różu w grochy lub caffelatte w groszki :) albo jakas fajna "kobieca" tapetke :)
ja kupuje te pampersy :) niech sie dupa hartuje :P

bea klientki jak to babeczki zachwycaja się,opowiadja o swoich doświadczeniach i już rozumieją ze juz na chwile musze zaprzestac pracy,że juz sie mecze :) żegnaja sie,przytulaja achhhh :cheer: kochane kobitki :) a i tak bede do saloniku wpadac (podejrzewam ze pewnie codziennie zeby chociaz przywitac sie i chwilke pogadac) :) ciezko mi sie z praca rozstac ale z drugiej strony juz czuje ze potrzebuje odpoczynku.
no i trzymam kochana kciuki za obrone!!!!

co do siusiaka ja bym chyba powolutku go tam obrabiała zeby potem nieprzyjemności nie było...ale to chyba da sie indywidualnie wyczuc przy konkretnym dzieciaczku :)

agusia26 jaka sliczna piłeczka z wentylkiem :D a hot-dog pójdzie w cycki mówie ci :P

moonia a mój mąż jakoś lepiej zasysa haha miałam bardziej czerwone i on sie tak nie "pieścił" wiec zrobiłto bardziej fachowo :) a jaką radoche przy tym miał hehe :lol:

słoneczko to sie trzeba cieszyc ze niunia duza i dorodna sztuka :) a obrócic sie jeszcze moze wiec głowa do góry :)

kaska1982 dobrze,ze na wizycie wszystko w porządku no i że mamcia sie mobilizuje i nie poddaje :) tak trzymac!!

kasiak hahaha dobry ten twój małż :D
co sie nie pucujesz- wszystkiego najnanajnaj :kiss: spełnienia marzeń, pociechy z dzidziulka i małzonka iwszystkiego czego sobie życzysz kochana :*

11 lata 7 miesiąc temu #660611 przez Qltoorka
Ja robię dziś pstrąga na obiad... Do tego młode ziemniaczki i surówka... Szybki, zdrowy i pycha obiad...

tak, też widziałam, że w Biedronce w promocji jutro nie będzie tych Newbornów. Ja kupię tych 2 jedną paczkę... Co do odparzania to liczę, że opinie w necie się potwierdzą w sprawie tych pieluszek-że jakość taka jak pampersów tych białych...

11 lata 7 miesiąc temu #660630 przez magdalenagal

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #660632 przez uniuni
Kasiak no mordo Ty moja, zdrowia, szczęścia, pomyślności. Dorodnego syna i posłusznego męża :D

Qltoorka z brzuchem to tak, że absolutnie żadnych brzuszków nie robić, bo kobieta widziała jak sobie chciały ciężarówki naprawić tę przepuklinę, a jeszcze gorzej zrobiły. Skupić się na dolnych partiach mięśni brzucha i te ćwiczyć np. na czworaka wciągając i wypuszczając brzuszek, tak żeby plecy ani drgnęły. Po jednej serii wyginanie pleców typu dół- łódeczka, góra - koci grzbiet.
W każdą środę prowadzi zajęcia dla ciężarnych, więc zamierzam chodzić :) Dziś po pierwszych jechałam do domu i myślałam sobie - ale zajebiście, nie muszę się martwić, że się skrzywdzę, a godzina wypocin jest :D

Wy z tymi obiadami znowu :( Te młode ziemniaczki za mną chodzą i krzyczą - zjedz mięęę, z koprem i masełem!!
a ja co? no dupa no!
Na obiad dziś tortilla razowa, nie jest więc zle :D prawie uczta :D oooo i dostałam cynka o lodach bez cukru, słodzonych mlekiem :D Widzę światełko w tunelu :woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #660635 przez karolinap
Emi Dziękuję za rady :) Maz zaraz wróci z pracy to przedyskutujemy co zaproponowalas. Moze dojdziemy do kompromisu :) bo jemu najbardziej podobaja się pasy takiej gorzkiej czekolady - ja mysle ze to trochę za ciemne jak do dziewczęcych kolorów. Ja wymyśliłam taki wrzosowy, liliowy ale on tak nie bardzo za tymi kolorami. No coś trzeba wybrać ;)

To jutro jak maz wróci to pójdziemy po te pampersy, masz racje - niech się dupa hartuje :)
Mam nadzieje ze popoludniu jeszcze będą bo sama ich nie udźwigne do domu choć biedronka blisko, tylko maz przyniesie. Cóż - takie życie bez samochodu :)

11 lata 7 miesiąc temu #660644 przez emi87
taka czekolada tez by fajnie wygladała :) sciana czekoladowa na jej tle białe łóżeczko ze słodka pościela a na scianie np literki w jasnyym kolorku z imieniem i np jakis mis z drewna (jak literki) albo białe półeczki (np z ikei) i na nich pudełeczka w kolorach pościeli (jasny róż, żółć?) lub białe wiklinowe koszyczki z których słodko wystaja dzieciece akcesoria :) musiałabym zobaczyc ten pokój :P
czekoladowo-żółto-różowe/caffelatte paseczki tez by super wygladały (głowa pełna pomysłów hehe)

uniuni - ty tu dietka,ćwiczenia - my sie wszystkie roztyjemy a ty sie wylaszczysz!!! :woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu #660659 przez Qltoorka
Jezuuuu, ale bym sobie wiochy narobiła.....coś mi się ubzdurało, że Dzień Matki jest 23 maja... Normalnie, fajnie by było, jakbym poleciała jutro z kwiotkami do obu mam...masakra...

A wczoraj nieomalże zamiast posolić ziemniaki to bym je "pomączyła" :laugh: W ostatniej chwili cofnęłam łyżeczkę i zaczęłam się drzeć z własnej głupoty...

11 lata 7 miesiąc temu #660667 przez patrysia305
WSZYSTKIEGO NAJ DLA SOLENIZANTKI

mamuśki ze zdjęć wyglądacie śliczne,
mi strasznie podobaja sie pryszle mamy ktore maja takie spiczaste brzuszki i chudziutkie nożki :):)

tak wczoraj wygladaliśmy z nabytkiem przywiezionym w niedziele
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #660676 przez agusiaa26
Kasiaku WSZYSTKIEGO CO W ZYCIU NAJLEPSZE I NAJPIĘKNIEJSZE :*

U nas na szczescie falszywy alarm, zjadlam de volaya i już maly fika po zeberkach:)

Patrysia ślicznie wygladasz i pięknie sie prezentuje furka dla dzidzi:)

11 lata 7 miesiąc temu #660689 przez Patrizia
patrysia znowu bede sie powtarzac ale pieknie wygladasz i miejsce dla bobaska tez super :) a ja wlasnie wstalam bo zdrzemlo mi sie na 2godzinki :) cisnienie chyba spadlo ale wstalam i zjadlam.......paczka z bita smietana jakos musze sobie dodac powera :P :)

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #660692 przez karolinap
Patrysia - pięknie się to wszystko razem prezentuje :)

Emi - zazdroszczę tej Twojej głowy pełnej pomysłów :)
Moze i zdecyduje się na ten zolty-beż-czekolada ;) To takie neutralne kolory, i dla chłopaka i dziewczynki a wiadomo dodatki juz będą z różem bo choćby człowiek chciał to i tak nie uniknie różu przy zabawkach, ciuszkach czy kocykach, pościeli :)
No a białe łóżeczko, komoda i piłeczki też mam juz kupione białe odbija :)
Jak mi coś jeszcze do głowy przyjdzie to napisze z prośbą o rade ;)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #660705 przez patrysia305
dziękuję dziewczynki, każda z nas pięknie się prezentuje. Jak ja to zawsze mawiam - komplement z ust kobiety jest wiecej wart niż pochodzący od mężczyzny :)
Ja też jakaś senna jestem ta pogoda jest dziwna, raz słońce raz kropi i my to odczuwamy

Agusia po Devolayu każdy by się przebudził ja zwłaszcza :):)
a tak ogólnie to teraz dzieciaczki nam buszują z tego co czytam to dość ostro prawie każdej z nas, ciekawe jak będziemy reagować gdy juz mniej będą się ruszać z powodu baku miejsca

11 lata 7 miesiąc temu #660737 przez karolinap
Przypominam - przygotujcie jutro porfeliki bo nie tylko Biedronkę można zaliczyć (pampersy, płatki chigieniczne, proszek Lovela...) ale też Lidla - koszulki na ramiączkach dla ciężarnych po 14,99 i staniczki do karmienia po 24,99 :)

11 lata 7 miesiąc temu #660742 przez dorkiszon
Ja robie bogracz węgierski, bo jutro przyjezdza do mnie babcia na cały dzień i muszę jej coś żreć dać :D

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka