BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #661458 przez bea2a
Hej,

Właśnie wróciłam z Lidla. Stanika nie kupiłam bo jakoś mi nie przypadły do gustu. Myślałam, że będzie czarny ale nie było, więc odpuściłam. Kupiłam za to jeansy ciążowe po brzuch - fajnie leżą - jestem zadowolona:) Ubranka dla dzieciątek kiepskiej jakości - body to prawie przejrzyste, więc nic więcej nie kupiłam.

Co do chrztu to ja też mam problem. Oboje z mężem mamy siostry i jest problem, która ma być chrzestną bo obie bardzo chcą nimi być. No i teraz jak tu wybrać, żeby się żadna nie obraziła ???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #661479 przez patrysia305
nataliak cieżka decyzja bo oba kolory sa fajne, ale z tego c o wiem jeżeli chcesz żeby posłużył na dłużej to dla drugiego dziecka kupisz colorpack w innym kolorze około 300 zł i wozek jak nowy - to mi się właśnie w x landerze podobało ale niestety fundusze nie pozwalają na zakup jego i chyba w ostateczności kupimy taki allegro.pl/nowosc-wozek-verdi-sonic-3w1-...isy-i3238569788.html wygląda jak tutek grander - no z lekką róznicą w stelażu a cena dość dobra

dziewczynki nie dajcie sie chorubsku !!!

ja oprócz kołyski mam łóżeczko normalne drewniane - ono bedzie w sypialni a w dużym pokoju kołyska

ja podobnie jak niektóre z Was dziś o 2 się obudziłam i nie mogłam zasnąć, masakra wieczorem też mnie jakoś podbrzusze - pachwiny nie wiem cos na dole pobolewa mam schizy dlatego wstępnie torba jest spakowana

też byłam w lidlu nie kupiłam stanika bo ten materiał mi nie leży, ale kupiłam leginsy nie te ciążowe bo więcej mają poliestru

11 lata 6 miesiąc temu #661496 przez magdalenagal
W przerwie między angielskim a diabetologiem :-)
Carmelove będzie lało i napierdzielało żabami i z grilla nici!! :D

Gdzieś umknęło mi Twoje pytanie o fotelik: ja kupowałam w zestawie z gondolą i spacerówką. Mnie miał się podobać wizualnie a o szczegóły techniczne zadbał mój Monsz. I patrzył na każdą gwiazdkę z atestu bezpieczeństwa i omawiał co i jak ze sprzedawcą. Do tego na warsztatach Mamo to ja najbardziej zaciekawiony był właśnie tą częścią :-) ja niestety znawcą nie jestem i nie bardzo pomogę ;-)

11 lata 6 miesiąc temu #661510 przez NataliaK
Cześć dziewczyny :)widzę, że co niektóre się gorzej czują, ja też dopiero się wykulałam z łóżka do tego od wczoraj bardzo boli mnie prawa pierś a właściwie to chyba sutek :D nie wiem co to ale nawet jak sie z boku na bok przerzucałam to bolało :( wydaje mi się że cycki się w końcu zmotywowały żeby roznąć bo jakoś tak mam od 2 dni pełno w staniku jak nigdy :D nawet mąż zauważył :D

zbieram się zaraz i jadę do szpitala bo wyniki badań, podoga dziś nie za ciekawa więc aż się z domku wychodzić nie chce :(

co do fotelika to u nas już jest w zestawie wózka ale powiedziałam mężowi, żeby poczytał czy ma wszystko co potrzeba i mówi, ze ma. Z tego co wiem to ma 4 gwiazdki w testach.

Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #661526 przez agusiaa26
Chrzestną na szczęscie mamy zaproszoną- to moja siostra :) :) ciesze sie bo to mój sukces mąż ma tylko jedną siostrę ale
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a chrzestnym będzie jej mąż- jeszczego nie prosiliśmy

carmelove my kupiliśmy zestaw 3w1

ja dziś spałam jak zabita:) jem śniadanko i zaraz znowu prasowanie, ciesze sie że teraz to robie a nie później bo bym tyle nie wystała

Miłego dzionka

11 lata 6 miesiąc temu #661533 przez uniuni
Carmelove pamiętam Twoje pytanie i wydaje mi się, że nawet odpisywałam ;) My kupiliśmy fotelik maxi cosi z bazą. Był plan żeby kupić z wózkiem 3 w 1, ale doczytałam, żeby sprawdzać atesty. Zdarza się, że producent chwali się, że ma jakiś atest bezpieczeństwa typu ABC, a okazuje się, że ten atest obejmuje jedynie, to że fotelik jest obszyty materiałem, który jest bezpieczny dla dziecka - np. bez jakichśtam barwników :)

11 lata 6 miesiąc temu #661543 przez agusiaa26
Jezuu Mamki zaczęłam 8 miesiąc :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #661552 przez Qltoorka
Hej, byłyście już w Biedronie? Jestem ciekawe jak ta paka pieluch wychodzi cenowo poza promocją, bo ja już w tym miesiącu chciałam odpuścić wydatki, ale jeśli się baaaardzo opłaca to bym je jeszcze kupiła...

I jak codzień rano-nadrabianie Was :) :kiss:

siwa, nie martw się rodzinką...z rodziną to tak zawsze...najlepiej na zdjęciach :P Ja też mam takich chrzestnych, których ostatnio widziałam na mojej komunii (kuzynka mojej mamy i brat mojego taty)....o nie, przepraszam, chrzestną spotkałam na pogrzebie mojej babci(10 lat temu) i nie mogła się nadziwić, że TAK WYROSŁAM... Ja mam w d.... chrzest....I ze względu na instytucję kościoła i ze względu na to jak ludzie do tej "uroczystości" podchodzą-to wydarzenie jest tylko i wyłącznie na pokaz, a nie dla "wyższych" celów...

NataliaK, ja brałam ślub w takiej małej parafii w lesie, gdzie jest jeden ksiądz i jak zapytałam czy moją świadkową może być rozwódka to powiedział, że on nie robi takich problemów, że chrzestną też mogłaby być...więc to wszystko zależy na jakiego "służbistę" się trafi.... To był jeden, jedyny ksiądz, którego lubię...
A dlaczego Ci głupio prosić tą żonę kuzyna tylko dlatego, że dzieci nie może mieć? Właśnie ja myślę, że to byłoby dla niej COŚ, gdyby mogła być Matką Zastępczą... Nie może mieć swoich, więc nieba pewnie uchyli swemu chrześniakowi :)

11 lata 6 miesiąc temu #661570 przez karolinap
Hej Mamusie.
No ja juz po wizycie. Pola lezy główka w dół, wazy 1890g :)
Co do moich stop to dostałam tabletki bo są to początki zakrzepicy. Narazie lekarz kazał nie panikować ale obserwować czy się nic dalej nie posuwa bo w innym przypadku wezmą mnie do szpitala. Takze mam leżeć caly weekend z nogami do góry i obserwować.

Też byłam w lidlu i kupiłam bluzeczkę na ramiączkach i staniczek też wzięłam w ciemno bo żaden nie był rozpakowany a ja nie lubię tak zaglądać. Odpakowalam w domku i szalu nie ma. No ale jak juz go mam to kiedyś go założę ;)

Carmelove - ciesze sie ze Ci sie podoba mój projekt pokoiku, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Ja kupiłam 3 w 1 i fotelik jest w zestawie.

11 lata 6 miesiąc temu #661581 przez dziubasek
Hej mamusie :)
Ja spalam jak zabita po tym Zoo ;) Rankiem obudzily mnie lekkie skurczyki ale juz po wszystkim, zjadlam platki z moja mala przyjaciolka :) teraz popijam kawke :) Musze jechac na jakies zakupy bo w lodowce tylko swiatlo ;)
Co do fotelika to ja z Miss nawet nie myslalam o atestach, ale bylam z niego zadowolona(teraz tez go bedziemy uzywac)... O atestach juz pomyslalam przy wyborze drugiego fotelika:)
Co do chrzestnych to chrezstna juz dawno wybrana(mojej siostry corka)z chrzestnym jest problem bo M chce wziasc kogos od siebie z rodziny a tam nie ma zadnego konkretnego faceta(ja to bym wziela chlopaka siostry Meza-Irola, ale troszke penkamy bo co jesli oni sie rozejda...niby planuja juz dzieci itp, ale z nimi to nigdy nie wiadomo)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #661589 przez Qltoorka
Widzę, że macie problemy ze snem z powodu różnych bóli... No to witam się w klubie... Ja z kolei nie mogłam zasnąć, bo bolały mnie bardzo...biodra... No ciekawe czemu bolą-pewnie dlatego, że ja ich w ogóle nie mam, więc się dziecko nie mieści w tej wąskiej mej dupince :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #661591 przez uniuni
Dziubasek nakładki mówisz? :laugh: kurde jakby się im przyjrzeć, to faktycznie przypominają coś kształtem :laugh:

Karolia kurde poważna sprawa :huh: Jakieś podkolanówki uciskowe czy coś masz nosić? Dobrze jednak, że nie poleciałaś nigdzie :) Podobno to najgorzej wpływa na zakrzepicę..

11 lata 6 miesiąc temu #661595 przez kasiak
Witam w ten bolesny i pochmurny dzień... Jeszcze raz bardzo dziękuję za życzonka :laugh:
Noc była tragiczna, spałam długo, ale obudziłam się zmęczona i z bólem głowy. W sumie przed chwilą z łóżka wstałam :dry: siedzę w piżamie i w szlafroku i próbuję zebrać siły. Ale jak skoro plecy bola, skurcze w łydkach łapią i głowa boli :( o 14wizyta, trzeba spiąć poślady i zacząć żyć.
Z dobrych wiadomości to mogę się pochwalić, że mąż mi kupił w prezencie robota wielofunkcyjnego "co to wszystko ma". Nie jest to ten model, który mi się marzył, ale grunt, żeby działał. Kupiłam też truskawki za parę groszy, może w weekend mała impreza urodzinowa będzie to zrobię coś a'la tort, z kremem, galaretką i truskawkami właśnie :) pychota.

I przez tą pogodę ślimaki przylazły i wpierdzielają moje kwiatki :( mam trutkę na ślimaki, ale jak pada to nie ma sensu jej sypać, bo się rozpłynie zanim zadziała :huh:

11 lata 6 miesiąc temu #661596 przez dziubasek
Qltoorka ja mam dupe jak armata :angry: tzn szerokie biodra a Miss i tak sie zaklinowala i musialam miec cc... Wiec to chyba mit ze z szerokimi biodrami jest latwiej rodzic... dasz rade

11 lata 6 miesiąc temu #661606 przez Qltoorka
Urodziła moja koleżanka mieszkająca w Irlandii. O miesiąc wcześniej :) No i miała być córeczka, a jest synuś....

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka