BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #662042 przez kasiak
Ja już po wizycie. Standardowo czekania więcej niż to wszystko warte...Sebek zgodnie ze wszystkimi normami, leżał w poprzek z główka z lewej. Serduszko bije, brzuszysko rośnie. Dr pytał o skurcze, w sumie kilka w ciągu tygodnia czułam tylko. W tym jeden potężny w nocy dzisiaj. Uprzedził, że jak będą 30sekundowe co 10 minut to mogę zacząć się przygotowywać do wyklucia. A tak to nic nowego i następna wizyta 12.06, potem mam jeszcze 26.06 i tyle zaplanowanych kontroli. W razie w mam przyjść i dobijać się poza kolejnością.

Rożek mam jeden, z wyciąganym usztywnieniem. Czy użyje to zobaczymy, jak nie to będzie kołderka.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #662048 przez magdalenagal
Dziubasek, kładź się z Twoją zacną dupinką i odpoczywaj!

Dziś w Biedronie dwóch facetów pokazało "klasę". Jeden jak zobaczył że się zabieram za wybór jednej z dwóch paczek truskawek jakie zostały- szarpnął te bardziej czerwone z wierzchu i pognał w regały... Ale musiał być dumny! A drugi widział że mam tylko pieluchy i 4 bułki a on cały koszyk i wypiął dupsko do koszyka i zaczął wyładowywać towar. Też widziałam jak puchnie z dumy że jest taki męski...

11 lata 6 miesiąc temu #662053 przez patrysia305
ja mam rożek nieusztywniany i kupiłam otulaczek, zobaczymy czy się przyda , a bierzecie rozek do szpitala - czy tylko kocyk czy to i to, bo ja już nie wiem

Magda trafiłaś na prawdziwych gentelmenów nie ma co - ja tylko raz zostałam przepuszczona właśnie w Biedrze przez dwie kobiety, a tak to nie ma szans, w d.. z nimi - na chamstwo nie ma rady

11 lata 6 miesiąc temu #662061 przez Qltoorka
Dziubas, nie strasz tymi skurczami co pół godziny....Pisz na bieżąco co i jak....

Ja dziś przesadziłam ewidentnie z tą wędrówką do biedronki i banku, chciałam w sumie podjechać przystanek tramwajem, ale zdarzył się wypadek na ulicy (chłopaka samochód na pasach potrącił) i cały ruch zarówno uliczny jak i tramwajowy wstrzymany... Jak już wracałam do domu z paczką pieluch i pełną torbą na ramię to miałam wrażenie jakby mi miały zaraz kolana pęknąć... Teraz jeszcze zeszłam do najbliższego sklepu po pieczywo i już myślałam, że na to swoje 2 piętro nie wejdę z powrotem... teraz mnie już wszystko boli...
A nie mówiłam, że nie umiem się oszczędzać? :P

Haha, faktycznie, jest coś w tym, że ten II trymestr był najcudowniejszy... A teraz prawie każdej zaczyna coś dolegać i myśli, że nie dotrwa do lipca...

kaska1982, oj, znam ten ból, jak się pójdzie na zakupy i się kupuje "to co najważniejsze i niezbędne", a potem przy kasie chcesz zawału dostać... No ale co zrobić... Te ceny w sklepach typu 5,99, 9,99 też zdradliwe są... i potem sprawdzasz rachunek po kolei, bo przecież "niemożliwe-ja tyle nie kupiłam"... :(

11 lata 6 miesiąc temu #662069 przez NataliaK
na warsztaty się nie wyrobiłam niestety nie miałam jak dać wcześniej znać...

ja rożka nie kupowałam, mam fajny kocyk który mi go zastąpi :)

joanna to fajnie, że wózek wybrany a jaki kolor? dziś też go oglądałam z koleżanką bo po drodze miałam do szpitala i oczywiście moj po raz setny też oglądałam ( w końcu chyba zdecydowałam się na niebieski :P )

dziubasek to odpoczywaj dużo skoro skurcze się pojawiły!

kaska zazdroszcze tych zakupów do dokmku uwielbiam to :)

ja w biedronce nie byłam ale za to zakupy zrobiłam w aptece, oczywiście nie wszytskie bo jak już nie napisze na kartce to zawsze coś zapomnę;p ale wiecie byłam dziś w takim dużym dzieciecym sklepie bo chciałam w koncu kupic kosmetyki do kąpieli i pielegnacji ale nie kupiłam bo znowu wpadła mi inna firma w oko niz chciałam i sie nie zdecydowałam. Mianowicie kosmetyki z firmy Linomag (o których na tym blogu sroki były super opinie) kosmetyki fajne i w przystepnych cenach np. kremik z filtrem od 1 dnia życia 18zł a Mustela w aptece 52zł :woohoo: . Mają cała gamę produktów i naprawdę fajne. wiec zaraz jeszcze poczytam o tym opinie i sie zastanowie czy ich nie kupić :)

11 lata 6 miesiąc temu #662085 przez patrysia305
jak już pisałam ja kupiłam krem z filtrem z ziajki, z tego co mówiła mi szwagierka , bo rok temu kupiła krem linomag sun to cieżko jest go rozsmarować, tworzy taką białą maskę czy cóś

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #662090 przez Nikaa
ja mam miękki rożek i myśle, że ten miękki wystarczy :) a jak nie to się dokupi i tyle ;)
Dziewczyny czy Was też sprzątanie w domu zaczyna męczyć ? Dziś co prawda poza zwykłymi porządkami i obiadem dodatkowo ogarnęłam kuchnię bo w końcu mamy szafki górne w kuchni ( tak to mieliśmy przez pół roku tylko dół :dry: )ale tylko częściowo bo skakać po taboretach nie będę :p no i w naszej sypialni zrobiłam miejsce na łóżeczko ( dziś przyszło wraz z materacykiem i przewijakiem :) :) ) od razu mój mąż skręcił mebelek i już czeka gotowy ;) i po tym wszystkim czuję się jak by przebiegła maraton ... też tak macie ?

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 6 miesiąc temu #662121 przez karolinap
No rzeczywscie, Qltoorka II trymestr byl najlepszy, bo I-wszy przespałam ;) Teraz wszytskim zaczyna cos dolegac, polowa z Nas nie przesypia nocek robi sie coraz ciezej ;)
Ja zeszlam z kanapy, teraz przed lapka troche bo maz pojechal na trening wiec sama w domku siedze a w TV nic ciekawego.

Przewijaki mam dwa - w niedziele dostalam od szwagierki - sa miekkie ale chyba juz nie zdecyduje sie na usztywniany majac te dwa. No tez wlasnie sie zastanawiam czy wziac do szpitala jeden?

Ja dzis akurat trafilam i pani chciala mi ustapic miejsca w poczekalni ale wiedzialam ze zaraz wchodze, wiec podziekowalam :)
Wogole zauwazylam, ze na pasach to prawie wszyscy staja samochodami i mnie przepuszczaja : no i to juz zauwazylam wczesniej - kiedy jeszcze nie bylam kulejącą ciężarną :P

KasiakTo dobrze ze z malutkim ok, a wiesz ile wazy? :)
Dziubasku Nie strasz tu Nas i odpoczywaj :*

A podklady takie do szpitala to sa takie jak te dla dzieci tylko bez kolorowych rysunkow?

11 lata 6 miesiąc temu #662130 przez karolinap
A to mój brzusio :) :
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #662131 przez dziubasek
No panic laski, jeszcze nie rodze... polozna byla u mnie, wszystko git(dala mi jakis specyfik rozkurczowy)... LEzenie z dwuletnia Piczka jst wrecz niemozliwe :) , skurcze przeszly wiec my juz sobie pomalutku sprzatamy(wiem wiem ze mialam odpoczywac ale mnie nosi jak siedze i nic nie robie)... Ahhhh polozna powiedziala ze moje skurcze nie sa zwiastunem szybkiego porodu tylko moja macica cwiczy... No i jeszcze jedno jak juz bedzie dzien lub dwa przed to dzidzia przestaje sie ruszac(a moja kreci sie jak sruba)

11 lata 6 miesiąc temu #662134 przez Marta27
Ja zrobiłam zapiekankę a teraz leżę nogi strasznie mnie bolą a mały przewraca się mi w brzuszku raz na prawo raz na lewo.
Również kupiłam sobie te truskawki w biedronce i zrobiłam z nich koktajl

Co do rożków to zamówiłam taki nieusztywniany a tego sztywnego nie będę kupować

HUBERT

11 lata 6 miesiąc temu #662136 przez Patrizia
karlina lubie to ! jaka fajna antenka moj pepek juz chyba nie wyjdzie do konca chociaz niewiele mu brakuje :P

Ja wlasnie tez sie zastanawialam czy kupywac usztywniany ale mysle ze jednak nie kupie mam miekki i mysle ze starczy

Ksawerek(*)

11 lata 6 miesiąc temu #662143 przez Qltoorka
karolina, ależ mi się podobają te Twoje rysunki na brzuszku :) Jestem naprawdę pod wrażeniem, żę Ty tak umiejętnie sama sobie brzusio malujesz... I szminki Ci się skończą :P

11 lata 6 miesiąc temu #662153 przez kasiak
Karolinap nie mam pojęcia ile niuniek waży bo lekarz to pierdoła i nie chce albo nie umie policzyć :huh: ...mówił, że jest w normie i ok jak na ten tydzień. No nic, jaki by duży nie był to i tak jest kochany, choć czasem mam ochotę go sobie sama wyciągnąć byle mi rodea w brzuchu nie urządzał :P
Piłam dzisiaj kawę, jak nigdy a śpiąca jestem aż szok. Wróciłam od lekarza, cos tam zjadłam, ale jakoś mnie nie ciągnie dzisiaj do jedzenia, bardziej mi się pić chce...i mam ochotę walnąć sobie drzemkę. Ale jak teraz pośpię to w nocy ni hu hu, więc jakoś muszę dociągnąć do 21. Wczoraj miałam taki dzień, że jadłam non stop, co chwila kanapeczka, czekolada, rożka zjadłam i ćwiartkę arbuza, sama, jak świniak :P

Idę stawiać ziemniaki, pan i władca wraca na obiad :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #662187 przez karolinap
Miło mi, na 2 miesiące szminek jeszcze wystarczy :)
A tu Nasza przemiana :) Na poczatku tak powoli brzucho rosło a teraz z tygodnia na tydzień widać zmianę :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka