- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
zgadzam się z dziubaskiem co do wyboru chrzestnych myślę, że warto dobrze wybrać chrzestnych właśnie takich by naprawdę mieli dobry kontakt z dzieckiem
dziubasku widzę, że u Ciebie z chrzcinami to tak jak u mnie - jak podliczyłam sobie wstępnie już najbliższą rodzinę (podkreślam najbliższą) wyszło mi ... 35 osób - wiem , że wychodzi tego dużo - dużo się też ostatnio mówi, że chrzciny to też się takie małe komunie a powinna być to skromna i cicha uroczystość. Ale to faktycznie najbliższa rodzina, która w większości mocno interesuję się Mikołajem już teraz i czekają na niego by już móc go rozpieszczać wiem, że warto Ich zaprosić na tą uroczystość
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dziubasek wiesz, ja również nie jestem strasznie praktykującą katoliczką i nie wymagam od nikogo, żeby na każdą mszę chodzić, ale jakieś minimum byłoby dobrze widziane (w moich oczach)lub chociaż wypadałoby postępować w życiu zgodnie z jakąkolwiek wiarą nie namawiającą do złego. Przykład, który podałam wyżej chyba się nigdzie nie kwalifikuje Jeśli chodzi o chrzciny, to planujemy ok. 11 osób, bo bez sensu (jak słusznie zauważyłaś) jest robić mini wesele i niepotrzebnie wydawać kasę (zastaw się a postaw się ) Ale niektórzy już tak mają
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
carmelove fotelik wzieliśmy razemz wózkiem tako ma atesty, ma wzmocnienia gdzie trzeba, dobre pasy. ogólnie wydaje nam sie ok :)wydaje mi sie ze bez atestów chyba nie sprzedaja wogóle...
Qltoorka tam nawet przy cenie jest ile wycghodzi za szt ogólnie sie opłaca bo tak jakbys kupiła 2 opakowania normalnie zapłaciłabyś 60 zł a tu wychodzi 50zł ja wziełam opakowanie 2 i zastanawiam sie ze moze za pare dni chapsne 3 jak bedą
dziubasek hahahaha w sumie ta najmniejsza moze by sie zassała haha
mi tez ciezko sie spi - boli mnie pipencja, kości w tychże okoklicach i brzuch jak sie przekrecam plus cieżko sie oddycha i jak sie tylko fajnie uloze to zaraz mała boksuje ze jej coś nie halo
Karolina to ty leż jak nietoperz (sie zrymowało ). nie ma żartów trzeba przystopować i kontrolować nózie. trzymam kciuki :*
kasiak no lepsze to niz koła tez mi sie taki robocik marzy i tak sie z małeżem czaimy. a jaki model dostałas?? daj znac jak sie bedzie sprawdzał
kaska ale chamstwo :/ no cóż, jeszcze nie jedne takie perypetie przed nami echhhh
mnie to udaja ze nie widzą hehe póki sie dobrze czuje to mysle sobie a h im w d - dam se rade....
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Juz widzę ile mi wyskoczy na wadze na poniedziałkowej wizycie jak weekend spędzę na kanapie przed tv
A jak wizyty innych mam? Bo chyba ktoras Kasia ma dzis też?
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
ja mialam dzisiaj w nocy dwa ataki skurczu wlasnie pierwszy raz tak czulam zaczol mi dretwiec brzuch od dolu i szedl w gore az do pepka nawet troche to bolalo bo mialam wrazenie ze macica sie otwiera strasznie dziwne ale na szczescie rano jak wstala czulam sie juz oki chyba organizm zaczyna sie przygotowywac do porodu jutro wizyta wiec powiem gin ze tak mialam ciesze sie bo bedzie mi badal szyjke wiec sie trochce uspokoje mam nadzieje no i chyba trzeba zaczac pakowac ta torbe do szpiatal bo to juz tuz tuz
karolina dobrze ze wczesnie zdiagnozowana ta zakrzepowosc wiec teraz lez i sie relaksuj nietoperzyco
Ja tez bede kupywac wozek 3w1 razem z fotelikiem mysle ze one wszystkie powinny posiadac atesty ale oczywiscie to sprawdzimy z mezem teraz uciekam na kawke do mamuni zawize jej obiadek (łazanki) bo ona strasznie nie lubi ich robic a lubi je jesc ona za to robi mi golabki bo ja ich nienawidze robic a mezus przepada mleg dnia mamcie
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Diabetolog- pomyłka stulecia! Więcej o cukrzycy wiem z netu niż od niego. Ale jak mu powiedziałam co wiem i jakie mogą być skutki zapytał skąd wiem. No to ładnie powiedziałam że z www. A ten do mnie: " I już wszystko jasne..." i mnie wyśmiał że się boję następstw cukrzycy dla Dziecka. Ale k.wa wziąć 50 pln za wizytę to już mu nic nie przeszkadzało. Jeszcze do mnie mówi że zaprasza na KONTROLĘ za 3 tygodnie. Taki ch. jak konia nos. Podał mi normy i jak będę miała cukier w normie to tyle mnie widział. Buc. Oczywiście nie dał mi żadnej diety ani nic, żadnych wskazówek. Pffff służba zdrowia.
Kupiłam kieckę taką dłuuuugą miętową i podcięłam kudły. Jak się ogarnę to się pokażę
Qltoorka Za małą paczkę (78 szt.) cena w Biedronie jest 28,99. A za tą dużą zapłaciłam 49,99 a jest w niej 156 szt. Więc tak jak Jamajka napisała oszczędzisz jakieś 8 zeta.
Dziubasek Ty erotomanko niewyżyta (ostatnio wszędzie widzę penisy... więc chyba mi się udziela)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
Patrizia też ostatnio miałam w łóżku takie napięcie od dołu ku górze szło, a z tego co czytałam na necie to niby skurcz zaczyna się od góry brzuszka do dołu hmmm może my mamy na odwrót
Karolinap nieważne ile kg bedzie ważne byleś teraz leżała i pachniała z nóżkami ku górze
Emi z tym spaniem mam to samo - jak chce się przekręcić to dopiero jest ból ;/ Chyba przygotowujemy się do bezsennych nocy
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Magda a jakie masz normy, bo ja się co raz bardziej skłaniam by kupić sobie glukometr. Normy sa chyba takie same u wszystkich co? gdzies wyczytałam, że max to 120 po posiłku, ale to mogło byc indywidualne. no i po jakim czasie po posiłku się mierzy?
Kochana, na 1 h po posiłku (nie więcej) norma nie powinna być wyższa niż 120 mg/dl. Jeśli jest wyższa, sprawdzić za następną godzinę czy tendencja jest spadkowa. No i na czczo norma u ciężarnej nie powinna być niższa niż 90 mg/dl.
No a ja mam wyniki: na czczo codziennie mniej niż 80. Ze dwie godziny po posiłku (takim lajtowym, kurczak+sałata+jakaś zupka) około 80-90. Ale jak mnie podkusiło na kilka pierogów z kapustą i grzybami bez żadnych skwarków ani nic (MUSIAŁAM!) to po 2 h miałam cukeir 111.
Generalnie wyniki mam przyzwoite
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania