BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 2 tygodni temu #503723 przez dorkiszon
A która robiła takie bułeczki kiedyś? Ja właśnie przed chwilą polecam i nie jest to surowe jajko moje się ścieło. Posypałam żółtym serem na górze dodatkowo.

mj-kitchen.blogspot.com/2012/03/jajko-zapiekane-w-buce.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #503726 przez Jamajka
Alba77 Kochana nie mów, że masz wyrzuty sumienia, że będzie drugi dzidziuś! To, że nieplanowany a jest, to dowód na to, że czasem los za nas decyduje, i na pewno zdecydował lepiej niż Ty sama ;-) Twoje dziecko Ci szczerze podziękuje, że obdarzyłaś go rodzeństwem ;-) Zwłaszcza, że różnica wieku będzie rocznikowo 2 latka i dzieciaki na pewno się super razem będą bawić i dogadywać.
Ja celowo nie chciałam dużej różnicy wieku, marzyłam o odstępie ok. 2 lat, bo wtedy dziecko pierwsze (po kilku miesiącach, do roku) nie będzie pamiętało swojego życia sprzed brata czy siostry. I to jest super, bo będą się traktowali na równi, łatwiej później zapobiec atakom histerii i zazdrości. Malutka pewnie będzie na początku troszkę "poszkodowana", ale to będzie dla niej też dobra lekcja. I nauka, że mama nie zawsze jest TYLKO dla mnie. W tym wieku dzieci chcą pomagać, uczestniczyć przy opiece nad dzidziusiem, więc nie będzie źle :)
Widzę jak moja Lena wozi lalki, daje im piciu i przytula. Za chwilę mam nadzieję, będzie z taką samą czułością odnosić się do rodzeństwa, a to najpiękniejszy widok dla każdej Mamy ;-) Głowa do góry :) Mamy dzieci w podobnym wieku i pokazuje Ci tylko mój punkt widzenia, uwierz, że będzie dobrze i że to świetnie, że drugie macierzyństwo nie kazało na siebie czekać latami :)

12 lata 2 tygodni temu #503729 przez Jamajka
dorkiszonku suuper! Muszę wypróbować... gdzieś kiedyś widziałam podobne, ale nie dane mi było robić. Super na sobotnie, albo niedzielne śniadanie :D

12 lata 2 tygodni temu #503734 przez kaska1982
Lody... mniam... chyba wybiore sie po nie do sklepu :) jak juz doczekam sie tego kuriera...

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 2 tygodni temu #503738 przez uniuni
Kochane :kiss: dziękuję za wsparcie :)
Lody w drodze do mnie, razem z miłym towarzystwem :)

Ja mam trójkę rodzeństwa i dzieciństwo wspominam jako najlepszy okres mojego życia. Różnice między nami były niewielkie. Najstarszy brat jest starszy ode mnie o 3 lata, pózniej rok starszy brat, pózniej ja i dwa lata młodsza siostra:)

Ja sama marzę o czwórce:) Mam nadzieję, że będzie mi dane i że nie zmienię zdania po pierwszym :silly:

12 lata 2 tygodni temu #503746 przez dorkiszon
Między moim bratem a, mną jest tez niewielka różnica niecale 2 lata, a jednak biliśmy się strasznie. Pamiętam jak jechaliśmy na wczasy mój tata musiał się zatrzymac zerwać kija, żeby nas postraszyć i narysować kredą linie na siedzeniu i żadne z nas nie mogło jej przekroczyć :) oczywiście ja specjalnie wyjeżdżałam ręką poza linie i zaś była jazda :) to jedna z wielu opowiadań na ten temat. Takie dwa charakterki do dziś zbytnio się nie dogadujemy niestety.

12 lata 2 tygodni temu #503747 przez dorkiszon
O czwórce ? No to niezłe plany ja chce mieć góra dwójke :)

12 lata 2 tygodni temu #503749 przez Qltoorka
Jamajka ma absolutną rację. Im mniejsza różnica wieku tym lepiej. Ja miałam 6 lat, gdy urodził się mój braciszek i choć teraz kocham go ponad wszystko to jednak ten czas, gdy się urodził nie wspominam za dobrze. Wszystko kręciło się wokół niego, ja byłam odsunięta na bok, wszyscy dookoła pytali czy się cieszę z rodzeństwa a ja go nienawidziłam za to, że zabrał mi rodziców. Myślę, że jakbym była młodsza to nie zdawałabym sobie sprawy z tego co się dzieje, nie przezywałabym tego tak bardzo.

Moja przyjaciółka zaraz po urodzeniu dziecka zaszła w ciążę nieplanowaną-ot, taka wiatropylna jest, hihi :silly: więc między jej córeczkami jest rok różnicy. I choć faktycznie nie było jej łatwo opanować tą dwójkę wychodząc gdzieś do lekarza czy do sklepu to jednak wychowują się cudnie, wszędzie razem, niemalże jak bliźniaczki, choć wiadomo, że starsza bardziej troszczy się o młodszą.

Ja też bym chciała mieć szybciutko drugiego dzidziusia, nawet bardzo z mężem żałujemy, że nie mamy bliźniaków.

12 lata 2 tygodni temu #503768 przez Jamajka
Ja mam brata starszego ode mnie o 2 lata, i wiadomo, że rozboje to nieodłączna część dzieciństwa ;-) Ale zawsze byliśmy dla siebie ważni, zawsze jedno kryło dupę drugiemu przed rodzicami, nawet jako dzieci.. teraz tak samo :-) Kocham go strasznie i on mnie też. My z M. chcemy mieć trójke dzieciaczków ;-) Qltoorka ja już przy pierwszej ciąży marzyłam o bliźniakach, przy drugiej też, ale dzidziuś jak nic jeden w brzuszku siedzi i tyle ;-) Znając moje szczęście bliźniaki trafią mi się za trzecim razem :P a wtedy to już czwórka cwaniaczków w domu :D

12 lata 2 tygodni temu #503889 przez Nikaa
ojej czwórka dzieci to już naprawdę trzeba być dobrze zorganizowanym :P

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 2 tygodni temu #503890 przez sloneczko33
mnie Dorcia sama zaprosila na fb hihihi

12 lata 2 tygodni temu #503902 przez Kamilka22
ale dzisiaj nic mi się nie chce......;/

12 lata 2 tygodni temu #503955 przez uniuni
wciągnęłam lody i zrobiłam sobie ziemniaczki w foli z pieca :) Nie mogę przestać ich jeść!! daje tylko troszkę masła i sól czosnkową. Niebo w gębie :laugh:

12 lata 2 tygodni temu #503964 przez Nikaa
a ja właśnie wróciłam z krótkiego spaceru :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 2 tygodni temu #504011 przez agniesia
Ja dzisiaj jadłam tosty:) I tak cały czas mnie mdli:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka